Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Idag 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll på straffar i Örebro

19 oktober 2021 22:04
herr

IKO fick med sig en poäng i en svängig bortamatch i Örebro. Man hade ledningen länge men hemmalaget vände i tredje perioden. IKO hade ändå styrkan att kvittera när man tagit ut målvakten och tog matchen till förlängning. Örebro vann till slut genom att göra ett mål i straffläggningen. IKO:s målskyttar ikväll var Patrik Karlkvist (bilden), Cam Brace med två mål och Kim Rosdahl med kvitteringen. IKO gick genom poängen upp på sjätte plats i tabellen.


Hemmalaget inledde med några tunga byten och IKO hade sin första chans genom Muzito-Bagenda med ett bra skott från kanten. Örebro fortsatte ha de längsta anfallen men skapade inga jättelägen och Juel tog det han skulle. Olofsson-kedjan fick igång ett långt anfall efter tolv minuter och hade några bra avslut och en retur från Enroth som IKO nästan kunde få tag på. ÖHK fick en motsvarande bra chans inte långt efter. IKO fick matchens första utvisning med fyra minuter kvar men det fina box play-spelet fortsatte sitta. Juel fick dock jobba en hel del på de chanser Örebro skapade och även en stund efter utvisningen där hemmalaget tryckte på. Bästa chansen fick dock IKO strax efter när Brace blev frispelad och bröt in från kanten helt ensam med Enroth som han nästan hade rundat. I avslutet blev han dock störd av en back och fick inte in pucken. Skotten i första perioden klart i hemmafavör, 16-9.

Andra periodens inledning blev händelserik med tre mål på tre minuter. Det började med ett snyggt power play-mål på direktskott från Patrik Karlkvist med sitt sjätte mål, assist Olofsson/Quenneville. Tre minuter senare kom även 0-2 också i power play. Det återstod bara ett par sekunder i pp när Cam Brace kom i fart och fick på en riktig kanon otagbart för Enroth, assist Dahlström. Men Örebro svarade direkt och Robin Kovács sköt 1-2 i krysset. Efter 9.38 var IKO i tvåmålsledning igen när Brace gjorde ett snarlikt mål med ett fint skott, assist Lilleberg. Det var Cams tredje och fjärde mål för säsongen. IKO växte av målet och lyfte upp spelet efter en stunds Örebro-övertag. Men med två minuter kvar av perioden kom ett försvarsmisstag från gästerna varvid Elias Ekström fick ett friläge och sköt distinkt lågt bredvid Juel, 2-3. Med minuten kvar åkte Quenneville på ett matchstraff och IKO klarade av box play fram till paus. Skotten fortfarande i hemmafavör, 12-7.

Med enormt uppoffrande box play klarade IKO av de fyra minuter som inledde tredje perioden. Strax efter jobbade Dahlström till sig en puck offensivt och bröt in och var nära få in pucken. Örebro jobbade sig ändå till en kvittering mitt i perioden, målskytt Petr Zámorský. Efter knappt tolv minuter var hemmalaget i ledningen för första gången i matchen, målskytt Nick Ebert i power play. Därmed stannade IKO:s fina box play-svit på nästan fem matcher. Det blev två mål i power play ikväll, dvs 50 procent. IKO gick nu ut på kvitteringsjakt och tog ut målvakten med 2.40 kvar. Den här gången var det lyckosamt och efter många skott och fina lägen fick till slut Kim Rosdahl på sin kanon och det var kvitterat med 26 sekunder kvar. IKO hade en kvitteringspuck i mål tidigare men Dahlström bedömdes ha sparkat in pucken. Förlängningen blev mållös men IKO var närmast då man fick spela power play sista 1.50. Straffläggningen blev en målvaktsuppvisning av både Enroth och Juel men på den fjärde straffen fick Juel kapitulera mot Abols och hemmalaget tog hand om bonuspoängen. Skotten i tredje perioden 15-8, i overtime 1-4 och totalt 45-28.

Under onsdagen rullar IKO-bussen mot Stockholm för torsdagsmatch mot Djurgården och sedan väntar lördagsmatch i Skellefteå. IKO är nu på sjätte plats i tabellen med 16 poäng, nio efter nya serieledarna Frölunda som har två matcher mer spelade.

Örebro HK - IK Oskarshamn 5-4 (0-0, 2-3, 2-1, 0-0, 1-0)
21.21 0-1 Patrik Karlkvist (Fredrik Olofsson, David Quenneville), spel 5 mot 4
24.17 0-2 Cameron Brace (John Dahlström), spel 5 mot 4
24.33 1-2 Robin Kovács (Rodrigo Abols, Nick Ebert)
29.38 1-3 Cameron Brace (Emil Martinsen Lilleberg)
37.52 2-3 Elias Ekström
49.47 3-3 Petr Zámorský (Rodrigo Abols)
52.51 4-3 Nick Ebert (Kristian Näkyvä, Elias Ekström), spel 5 mot 4
59.34 4-4 Kim Rosdahl (Lukas Pilö, Johan Johnsson), spel 6 mot 5
65.00 5-4 Rodrigo Abols, avgörande straff
Skott: 45-28 (16-9, 12-7, 15-8, 1-4, 1-0)
Utvisningar: ÖHK 4x2, IKO 2x2, 1x5, 1x20
Domare: Sören Persson, Mikael Andersson
Publik: 5095

Bilder från matchen:
Foto: Johan Bernström, Bildbyrån.