Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

IKO tar emot Malmö

16 september 2021 08:00
herr

Dags för match nummer 2 av 52 säsongen 21/22 och IK Oskarshamn tar emot Malmö som man nyligen mött två gånger på försäsongen. Matchens profil är #29 Kim Rosdahl (bilden) som möter sitt gamla lag.


Båda lagen kommer från en seger i premiären. IKO slog Timrå med 5-4 efter dubbla mål av Tomas Zohorna och Patrik Karlkvist. Malmö slog Leksand borta med 4-3 efter två mål av Pathrik Westerholm. Det har varit två jämna matcher på försäsongen där Malmö vunnit båda och där genrepet gick till straffar. Nästa match mot Malmö är på bortaplan den 6 november.

Förra säsongen var jämn mellan lagen. Det blev två segrar var där den sista avgjordes i förlängning till IKO:s favör. Första matchen vann IKO med 4-1. När säsongen summerades skilde det 4 poäng från IKO på elfte plats till Malmö på nionde. Skåningarna föll sedan i åttondelsfinal mot Färjestad. Malmös bästa placering sedan man gick upp 2015 är sexa två gånger.

Malmö Redhawks har värvat in tungt inför säsongen med hemvändaren Carl Söderberg från NHL, fjolårets succéman i IKO, Lance Bouma, samt Jaedon Descheneau från Brynäs. På målvaktssidan är Daniel Marmenlind, som gjort det bra på försäsongen, ny från Västervik. Man har nyligen värvat in en extra målvakt, kanadensaren Leland Irving, eftersom Oscar Alsenfelt är skadad. Kända i IKO-sammanhang är bröderna Sylvegård, Emil och Marcus, den senare svensk mästare med Växjö ifjol. I Malmös bås står Joakim Fagervall, som tränade IKO för nästan 15 år sedan. Omvända flytten har IKO:s tränare Martin Filander och Kim Rosdahl gjort.

I IKO-truppen saknas Oliver Larsen, Johannes Salmonsson och Dale Weise till den här matchen.

IKO har som bekant fått fyra raka hemmamatcher i september och härnäst väntar Frölunda nästa lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Malmö är ett bra och tungt lag som haft en väldigt bra försäsong. Dom vann premiären borta mot Leksand vilket är starkt. Det kommer bli en utmaning och en tuff kamp. Vi har haft två tuffa matcher mot dom på försäsongen så det är det vi förväntar oss igen. Det kommer bli en del känslor och mycket fysiskt spel.
- Malmö har inte förändrat speciellt mycket från andra halvan av förra säsongen. Dom har värvat som tusan och ändå inte fått den där pressen på sig som andra storsatsande lag har fått. Jag känner ju till dom där gubbarna ganska bra från min tid i Malmö. Dom har en tyngd i sitt spel och har adderat en hög skicklighetsnivå i och med de stora pengar dom har satsat på laget.
- Det är fortfarande lite speciellt att möta sitt gamla lag när det är spelare och ledare som man känner bra. Men hockeymässigt är det inget speciellt.
- Det är ju en konstig start på serien med enbart hemmamatcher i september och bara en match i veckan. Vi vet väl inte förrän efteråt hur det påverkar oss men än så länge är det ju roligt att spela inför hemmapublik. Vi får ju tid på oss och kan både återhämta oss och träna bra vilket är positivt. Som tränare är det helt ok men man längtar ju alltid till match. Vi är i en bra sits för vi kan välja att spela spelarna hur hårt vi vill eftersom vi vet att det är bra återhämtning. Det finns för- och nackdelar men vi väljer att se det som fördelar. Sedan kommer det veckor med tre matcher och då är det roligt att spela match men vi kanske inte har så mycket tid att träna, då gäller det att lära sig i farten så att säga.