Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

IKO möter Leksand i tredje matchen

26 augusti 2020 15:00
herr

IK Oskarshamn spelar match i Kumla torsdag kväll (nedsläpp kl 18.00), återigen mot SHL-motstånd i form av Leksands IF. Ett LIF som ännu inte vunnit på försäsongen mot IKO som har en seger och en förlust.


Leksand, som var nykomling ifjol i SHL och kom placeringen före IKO i tabellen, har hunnit spela tre träningsmatcher, dvs en mer än IKO. Först mötte man Örebro och föll med uddamålet, 2-1. Därefter spelade man i Strömstad Hockey Classic och föll i första matchen mot Frölunda med 5-4 efter att ha varit i ledningen med 3-1 i slutet av andra perioden. Andra matchen i Strömstad spelades mot Färjestad och även där blev det uddamålsförlust, 3-2.

Leksand har nytt på tränarbänken med IKO-bekantingarna Björn Hellkvist (huvudtränare) och Fredrik Hallberg (assisterande). I laget har man behållit en stor del av stommen från ifjol och har samma målvaktspar, Axel Brage och Janne Juvonen. På backsidan har man fått tillbaka Patrik Norén efter några år i Skellefteå och dessutom nye amerikanen Matt Caito, närmast från finska ligan. Bland forwards märks mest slovakerna Marek Hrivík, som man fick behålla och Peter Cehlárik, som för några år sedan spelade i Luleå men som närmast kommer från fyra säsonger i NHL och AHL. Dessutom finska centerförvärvet Otto Paajanen.

IKO har en seger (4-1 mot Linköping) och en förlust (1-3 mot Växjö) hittills på försäsongen. Målen har gjorts av Jonas Engström (2), John Dahlström, Jan Ordos och Nolan Zajac. Målvakterna har stått var sin match, där Joe Cannata hade 95,7 i räddningsprocent och Tex Williamsson 93,3 efter stabila insatser av båda. Detta blir alltså tredje träningsmatchen av sju mot enbart SHL-lag. Nästa match är redan på lördag, borta mot HV71 som numera spelar i Husqvarna Garden, f d Kinnarps Arena. Om en vecka väntar ett returmöte (hemma) mot Växjö.

Se alla spelarna och ledarna i truppen 2020-21

Matchen sänds på Cmore Live 3 och vi kommer även att textuppdatera här på hemsidan samt rapportera på Twitter. Nedsläpp i ICA Maxi Arena i Kumla 18.00.

Videointervju med IKO:s assisterande tränare Mathias Tjärnqvist inför matchen: