Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO på poängjakt i Norrland

19 mars 2021 18:30
herr

Charterflyget landar i Skellefteå för match lördag eftermiddag. Det blir tredje bortamatchen av fyra på sju dagar för IKO. Lagen har delat ganska lika på poängen den här säsongen, 5 för Skellefteå och 4 för IKO. Brian Cooper (bilden) gjorde mål senast lagen möttes i februari.


Det har varit jämnt mellan topplaget Skellefteå och IKO den här säsongen. Man har var sin bortaseger under ordinarie tid och däremellan vann SAIK borta efter förlängning så kanske bortaseger är ett bra tips även denna gång? I senaste hemmamatchen tog IKO ledningen i första perioden genom Brian Cooper men gästerna vände sedan till seger 1-4. Oscar Sundh gjorde två mål och John Dahlström ett i segermatchen borta. I övertidsförlusten hemma gjorde Jonas Engström och Oliver Larsen var sitt mål.

Skellefteå har avancerat i tabellen och är nu trea. Det blir svårt att nå toppduon Rögle och Växjö men goda chanser att hålla undan för Örebro och Frölunda. Skellefteå har tagit 11 av 15 poäng på de fem senaste matcherna. Nu har man inte spelat på en dryg vecka och slog senast Frölunda borta med uddamålet. IKO har på sina fem senaste, betydligt mera i närtid än SAIK, segrar mot Djurgården och Örebro och nu senast en uddamålsförlust borta mot Leksand. IKO har spelat fyra matcher under den dryga vecka som Skellefteå haft speluppehåll.

Hemmalaget är riktigt duktiga i box play där man legat i topp stora delar av säsongen, nu på 84 procent. IKO är nia på 76 procent. I power play ligger IKO bättre till som sexa medan SAIK är nia. Jonatan Berggren och Joakim Lindström står båda på 41 poäng i toppen av SAIK:s poängliga. Pär Lindholm vände nyligen hem från NHL och har gjort 2+4 på 8 matcher. Backen Oskar Nilsson, med två säsonger i IKO, har gjort 5+20 hittills den här säsongen, jämfört med 2+5 i IKO ifjol. Fredrik Olofsson ligger på 28 poäng (12 mål), följd av Tyler Kelleher 6+21 och Nolan Zajac 8+18. Skellefteå har två målvakter på topp fyra i ligan. Både Arvid Söderblom och Gustaf Lindvall snittar runt 92 procent och strax över två insläppta mål per match. Joe Cannata är på nionde plats med strax över 91 procent och han har räddat närmare 30 skott i vardera av de tidigare matcherna mot Skellefteå.

Samtidigt spelas en för IKO viktig match, jumbofinalen mellan Brynäs och HV71. HV är åtta poäng efter IKO och Brynäs och har spelat en match mindre. Efter den här omgången har IKO och Brynäs tre matcher kvar och HV fyra.

Flygturen går vidare till Malmö för match måndag kväll. Därefter återstår bara två matcher, båda på hemmaplan. Först HV71 på torsdag och sedan Brynäs onsdag i veckan efter. En riktigt raffinerad avslutning på grundserien som kan bli direkt avgörande för vilka lag som slipper kvala.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- En snabb analys av matchen mot Leksand är att vi släpper in två mål i vårt eget power play, det har man inte råd med mot Leksand. Det är lägen i power play där man måste göra en värdering och se till att vinna den kampen, det är lärdomen tycker jag, det är små marginaler i idrott och vissa lag är lite hetare än andra på att gå i box play. Vi brukar vara duktiga att hantera det men nu får vi ta lärdom. Vi har ju själva gjort mål i box play och man ligger och hugger på motsåndarens misstag.
- Jag tycker vi spelar väldigt bra i fem mot fem. Vi har en del lägen också som vi kunde varit lite effektivare på men vi spelar bra nog för att kunna lösa det och vinna. Nu får vi bygga på det som varit bra. Den matchen är borta och vi kan inte göra något åt den men vi kan ta med oss mycket bra grejor från den. Det viktiga är att vi har med oss killarna på ett bra ställe mentalt, då har vi större chans att vinna nästa match. Det blir så klart lite justeringar i laget eftersom Bouma och O'Brien kommer tillbaks och vi får in lite tyngd. Vi ser fram emot nästa utmaning.
- Det har varit jämnt mot Skellefteå tidigare och bra matcher. Idel bortasegrar och vi kan väl hoppas att det är ett bra omen inför den här matchen. Skellefteå är ett väldigt bra hockeylag, det är inget att snacka om. Vi får bekänna färg imorgon, det är en tuff utmaning för oss. Vi kommer inte hit med någon dålig känsla utan fortsätter tro på det vi gör. Vi har ingen panik utan fortsätter jobba hårt så kommer vi hitta en väg. Såklart siktar vi på att få poäng med oss hem.
- Det har varit fullt upp idag med resa, träning, mat och matchgenomgång och nu ikväll kollar vi på Malmö-Rögle som en förberedelse inför måndagens match.