Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Dubbla matchstraff fällde IKO mot serieledarna

9 mars 2021 21:38
herr

Två matchstraff i slutet av andra perioden, varav det ena var mycket tveksamt, blev ödesdigert för IKO i bortamötet mot serieledande Rögle. Hemmalaget gjorde två mål, 3-1 och 4-1, under de utvisningarna i spel fem mot tre och avgjorde matchen där. IKO tog ledningen mitt i första perioden genom Filiph Engsund och laget hängde med bra fram till matchstraffen.


Matchen inleddes med ett jätteläge för IKO i första bytet. Nolan Zajac fick fri gata mot mål där målvakten var överspelad men en Rögleback fick fram klubban på mållinjen och räddade. Gästande IKO stod upp bra mot serieledarna och skapade en hel del genom några snabba kontringar även om Rögle hade de längsta anfallen. Precis mitt i perioden kom, inte helt oförtjänt, ledningsmålet för IKO. Philip Samuelsson skottpassade och Filiph Engsund kunde enkelt lyfta in returen förbi Johan Gustafsson i hemmakassen, Filles fjärde mål den här säsongen. IKO fortsatte spela bra och skapade chanser men Rögle tog tillvara på ett power play i slutet när Ted Brithén kvitterade till 1-1 med tre minuter kvar. Det var serieledarnas första mål i power play mot IKO den här säsongen. IKO tryckte på bra i slutet för ett nytt ledningsmål och Oliver Larsen hade ett hårt skott i slutsekunderna. Skotten klart till hemmalaget 10-5.

IKO inledde andra perioden bra men efter tre minuter tog hemmalaget ledningen för första gången i matchen, målskytt IKO-bekante Simon Ryfors med en styrning precis framför Cannata som inte kunde stå emot. Strax efter målet fick IKO sitt första power play och hade där ett uppställt spel i nästan två minuter men kom inte till de riktigt vassa avsluten. Rögle tog över mer och mer och i och med en utvisning med fem minuter kvar var det Rögle mot Cannata, som stod emot länge. Rögle fortsätte trycka på efter utvisningen och sedan åkte IKO på två matchstraff i samma sekvens med 1.18 kvar av perioden. IKO såg ut att klara spel tre mot fem men med en sekund kvar lyckades Adam Tambellini få in 3-1-pucken under Cannata. Skotten klart till hemmalaget, 20-7, merparten av skotten sista fem minuterna.

Rögle fick in ytterligare ett mål i spel fem mot tre under första minuten av tredje perioden, även denna gång genom Adam Tambellini, 4-1. Men resterande dryga två minuter klarade IKO och Cannata av utan baklängesmål. Rögle fortsatte ha kommandot men IKO stack upp i kontringar dock utan några riktigt farliga avslut. Rögle kunde sedan spela ganska säkert på resultatet även om IKO hade ett power play efter tolv minuter. Med fyra minuter kvar kom även 5-1 genom Olli Palola. Strax efter fick IKO ytterligare ett power play men lyckades inte i den spelformen idag. Skotten även i tredje perioden klart till hemmalaget, 16-5, och totalt 46-17.

Linköping slog Brynäs och drog ifrån lite på sin elfteplats. Mellan IKO, Brynäs och HV71 är det oförändrat läge och där IKO har tre matcher tillgodo på HV , en på Brynäs och fem på Linköping. På torsdag tar IKO emot Djurgården i Be-Ge Hockey Center och till helgen blir det back-to-back mot Örebro.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Att det skulle bli så här efter första perioden, det trodde jag aldrig. Jag har aldrig varit med om att man får två femmor i samma situation. Det är jäkligt olyckligt och definierar hela matchen på något sätt och där blir vi sänkta av olika anledningar. Det är bara att studsa upp igen, det har egentligen inget med grundprestationen att göra. Det är några individuella beslut och bedömningar som påverkar hela matchen tycker jag. Den första situationen är svår att se från vår vinkel på video men jag upplever inte att den tar i huvudet. Dom tar en utvisning för säkerhets skull. Den andra är ju klantigt tyvärr där han sätter upp klubban och träffar hakan, det är ju tråkigt.
- Jag tycker fram till dom här utvisningarna att vi spelar en bra match och det är jämnt och tight. Vårt spel funkar ganska bra när vi är rätt manskap på banan. Vi får fokusera på att lira hockey, det är det vi ska göra framöver. Cannata blir ansatt ordentligt och gör en bra match. Tyvärr ger vi honom inte förutsättningar att kunna vinna.

Rögle BK - IK Oskarshamn 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
09.54 0-1 Filiph Engsund (Philip Samuelsson)
17.13 1-1 Ted Brithén (Dennis Everberg, Daniel Zaar), spel 5 mot 4
23.19 2-1 Simon Ryfors (Dennis Everberg)
39.59 3-1 Adam Tambellini (Simon Ryfors, Daniel Zaar), spel 5 mot 3
40.47 4-1 Adam Tambellini (Daniel Zaar, Ted Brithén), spel 5 mot 3
56.05 5-1 Olli Palola (Lukas Ekeståhl-Jonsson, Mattias Sjögren)
Skott: 46-17 (10-5, 20-7, 16-5)
Utvisningar: RBK 3x2, IKO 2x2, 2x5, 2x20
Domare: Mikael Holm, Richard Magnusson
Publik: 8
Bidler från matchen:
Foto: Niclas Jönsson, Bildbyrån.

Highlights från matchen: