Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Nu väntar regerande mästarna på bortaplan

15 mars 2021 14:50
herr

Med sex matcher kvar av grundserien åker IK Oskarshamn till Scandinavium i Göteborg för tisdagsmatch mot Frölunda. Det står 2-1 i matcher till hemmalaget inför matchen och IKO kan alltså utjämna i inbördes möten. IKO kommer från en stark helg där man vände lördagens storförlust mot Örebro till en dito vinst i söndagens returmöte.


Frölunda är regerande svenska mästare eftersom det inte spelades något SM-slutspel 2020. Ifjol blev göteborgarna sjua och just nu ligger man sjua i seriens slutskede, alltså inte på kvartsfinalplats. Frölunda har blandat och gett den här säsongen och nu på slutet har man en seger på de senaste fem matcherna. I lördags föll man med 3-0 borta mot Brynäs. Frölunda "ståtar" också med den största förlusten den här säsongen, 8-0 mot Växjö. IKO har på sina fem senaste tagit nio poäng via segrar mot Linköping, Djurgården och Örebro. En boost för självförtroendet var den starka vändningen mellan de två matcherna mot Örebro i helgen.

IKO vann första matchen mot Frölunda den här säsongen med 3-2 men förlorade de båda följande och nu möts man alltså för fjärde och sista gången i grundserien. I senaste matchen i början av januari vann Frölunda med 5-2 i Be-Ge Hockey Center. Markus Modigs kvitterade till 1-1 och i tredje perioden gjorde Rickard Palmberg 2-3 med sju minuter kvar men inte långt efter gjorde Frölunda 2-4 och till slut 2-5 i tom kasse.

IKO är bättre än hemmalaget i både power play och box play sett över hela säsongen. Poängmässigt i IKO är det Fredrik Olofsson i topp med 12 mål och 16 assist, före Tyler Kelleher 5+21 och Nolan Zajac 8+17. Hos hemmalaget är Patrik Carlsson bäst på 12+17 före Max Friberg 12+14. Lagkaptenen Joel Lundqvist, tillbaka efter avstängning, är tvåa i tacklingsligan efter Oscar Engsund och strax före Nichlas Torp.

Den här veckan fortsätter med bortamatcher mot Leksand på torsdag och Skellefteå på lördag. Därefter återstår bara tre matcher av grundserien.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- En bra insats mot Örebro men vi har kort minne och fokuserar bara på det som kommer framåt här nu. Vi har full respekt för Frölunda som är ett bra lag. Det blir ett högt tempo och mycket kamp. Jag tror matchbilden kan bli som det har sett ut sista tiden för oss. Det gäller att ha bra karaktär, vara väldigt noggranna och vara på tå.
- Jag tycker egentligen inte att det spelmässigt är någon katastrof på lördagen mot Örebro. Matchbilden som blir över tid är svår att hantera. Det är mer det som är problemet. Det handlar om närvaro och att vi som ledare ser till att ge spelarna energi så att dom orkar fokusera och prestera och tro på det dom gör. Det är det vi kan göra för att spelarna ska få tid att förbereda sig i lugn och ro efter individuellt behov. Man måste även få vila skallarna, inte bara kropparna och hitta en balans i det. Sedan försöker vi titta framåt vilket är det viktigaste.
- Alla är mer eller mindre tillgängliga under vår roadtrip. Det är lite frågetecken för Palmberg och sedan är O´Brien och Bouma avstängda de två första matcherna.
- Avstängningarna får vi hantera och fokusera på dom killar vi har tillgängliga. Det är bara att leverera och vi har ett jättebra lag med killar som är redo och sugna att komma in och hjälpa till och bidra. Bara att gilla läget.
- Vi måste på något sätt hitta ett sätt att hantera det här lite bättre. Det är inte bara otur när vi har fyra matchstraff på en vecka, någonting har vi gjort för att förtjäna det också.