Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Nu väntar regerande mästarna på bortaplan

15 mars 2021 14:50
herr

Med sex matcher kvar av grundserien åker IK Oskarshamn till Scandinavium i Göteborg för tisdagsmatch mot Frölunda. Det står 2-1 i matcher till hemmalaget inför matchen och IKO kan alltså utjämna i inbördes möten. IKO kommer från en stark helg där man vände lördagens storförlust mot Örebro till en dito vinst i söndagens returmöte.


Frölunda är regerande svenska mästare eftersom det inte spelades något SM-slutspel 2020. Ifjol blev göteborgarna sjua och just nu ligger man sjua i seriens slutskede, alltså inte på kvartsfinalplats. Frölunda har blandat och gett den här säsongen och nu på slutet har man en seger på de senaste fem matcherna. I lördags föll man med 3-0 borta mot Brynäs. Frölunda "ståtar" också med den största förlusten den här säsongen, 8-0 mot Växjö. IKO har på sina fem senaste tagit nio poäng via segrar mot Linköping, Djurgården och Örebro. En boost för självförtroendet var den starka vändningen mellan de två matcherna mot Örebro i helgen.

IKO vann första matchen mot Frölunda den här säsongen med 3-2 men förlorade de båda följande och nu möts man alltså för fjärde och sista gången i grundserien. I senaste matchen i början av januari vann Frölunda med 5-2 i Be-Ge Hockey Center. Markus Modigs kvitterade till 1-1 och i tredje perioden gjorde Rickard Palmberg 2-3 med sju minuter kvar men inte långt efter gjorde Frölunda 2-4 och till slut 2-5 i tom kasse.

IKO är bättre än hemmalaget i både power play och box play sett över hela säsongen. Poängmässigt i IKO är det Fredrik Olofsson i topp med 12 mål och 16 assist, före Tyler Kelleher 5+21 och Nolan Zajac 8+17. Hos hemmalaget är Patrik Carlsson bäst på 12+17 före Max Friberg 12+14. Lagkaptenen Joel Lundqvist, tillbaka efter avstängning, är tvåa i tacklingsligan efter Oscar Engsund och strax före Nichlas Torp.

Den här veckan fortsätter med bortamatcher mot Leksand på torsdag och Skellefteå på lördag. Därefter återstår bara tre matcher av grundserien.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- En bra insats mot Örebro men vi har kort minne och fokuserar bara på det som kommer framåt här nu. Vi har full respekt för Frölunda som är ett bra lag. Det blir ett högt tempo och mycket kamp. Jag tror matchbilden kan bli som det har sett ut sista tiden för oss. Det gäller att ha bra karaktär, vara väldigt noggranna och vara på tå.
- Jag tycker egentligen inte att det spelmässigt är någon katastrof på lördagen mot Örebro. Matchbilden som blir över tid är svår att hantera. Det är mer det som är problemet. Det handlar om närvaro och att vi som ledare ser till att ge spelarna energi så att dom orkar fokusera och prestera och tro på det dom gör. Det är det vi kan göra för att spelarna ska få tid att förbereda sig i lugn och ro efter individuellt behov. Man måste även få vila skallarna, inte bara kropparna och hitta en balans i det. Sedan försöker vi titta framåt vilket är det viktigaste.
- Alla är mer eller mindre tillgängliga under vår roadtrip. Det är lite frågetecken för Palmberg och sedan är O´Brien och Bouma avstängda de två första matcherna.
- Avstängningarna får vi hantera och fokusera på dom killar vi har tillgängliga. Det är bara att leverera och vi har ett jättebra lag med killar som är redo och sugna att komma in och hjälpa till och bidra. Bara att gilla läget.
- Vi måste på något sätt hitta ett sätt att hantera det här lite bättre. Det är inte bara otur när vi har fyra matchstraff på en vecka, någonting har vi gjort för att förtjäna det också.