Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Äntligen hemmamatch när Leksand gästar

27 januari 2021 14:10
herr

IKO får äntligen spela hemma igen och tar emot tabellsjuan Leksand som gått starkt i år mycket tack vare en grym förstakedja som producerat över 100 poäng. Matchens profil i hemmalaget är kanadensiska nyförvärvet #51 Max Veronneau (bilden) som kom igång direkt med poängproduktionen när han anslöt till laget efter nyår. Nu har han gjort 3 mål och 3 assist på 7 matcher.


IKO är på elfte plats i ett riktigt tight streckrace där det skiljer två poäng från HV71 på tionde till Linköping på fjortonde plats.

Gästande Leksand är formstarka på nyåret med sex segrar (18 poäng) på nio matcher. I lördags blev det uddamålsförlust hemma mot Färjestad. IKO har under 2021 tagit nio poäng på sju matcher, via segrar mot Brynäs, Djurgården och Färjestad. Lagen har vunnit var sitt inbördes möte på hemmaplan, 5-2 för IKO och 4-2 för LIF. I Oskarshamnsmatchen gjorde Pontus Näsén två mål, dessutom mål av Filiph Engsund, Filip Karlsson och John Dahlström i tom kasse. I Leksand fick IKO en tung start med 0-3 efter åtta minuter men jobbade sig nästan ikapp via mål av John Dahlström och Kim Rosdahl.

Leksand förfogar över SHL:s bästa kedja som levererat på hög nivå under hela säsongen. Carter Camper 12+25, Marek Hrivík 9+17 och Peter Cehlárik 18+14 har tillsammans gjort 105 poäng (39 mål). Fjärde man i laget ligger på 19 poäng. IKO:s topp tre är Nolan Zajac 8+16, Tyler Kelleher 4+17 och Fredrik Olofsson 6+14.

Janne Juvonen är uttalad förstemålvakt i Leksand och nu är dessutom Axel Brage skadad. Juvonen har 91,32 i räddningsprocent vilket är en halv procent bättre än Joe Cannata.

IKO har inte släppt in något mål i box play under de tre senaste matcherna, detsamma gäller för topplagen Växjö, Luleå och Rögle. I power play är IKO och LIF precis lika sett till de två senaste matcherna, 33 procent, och även över fem matcher är det exakt lika, drygt 18 procent.

IKO inleder nu ett lite tätare matchande efter inställda matchen mot Malmö i lördags. Det blir fem matcher på tio dagar, varav tre hemmamatcher, Leksand, Färjestad och Skellefteå. Härnäst väntar Växjö på bortaplan på lördag. Färjestad möter man även borta nästa vecka. Om ganska precis en månad möter IKO Leksand för fjärde gången, då på bortaplan.

#51 Max Veronneau, välkommen till Sverige och Oskarshamn, hur var resan?
- Det var några långa flygningar men jag är så glad att vara här och vara en del av det här laget!
Vilken var den främsta anledningen att du kom hit?
- Jag ville spela hockey och få mer erfarenhet i en av toppligorna i världen.
Vad vet du om svensk ishockey?
- Jag vet att den inkluderar en massa hårt arbete och mycket skridskoåkning. Dessutom är det många bra spelare så du måste alltid vara beredd på vad som händer omkring dig.
Vad har du sett nu efter ett antal matcher med laget?
- Det finns många jätteduktiga spelare och bra lag i den här ligan och det är fantastiskt att få vara med och tävla mot dem varje dag. Dessutom tror jag att när vi spelar som ett lag och jobbar hårt, kan vi tävla mot och slå alla lag i ligan.
Kände du du några av spelarna eller ledarna innan du kom hit?
- Nej det gjorde jag inte, men alla har varit väldigt välkomnande.
Vilka är dina styrkor om du får säga det själv?
- Min största styrka är skridskoåkningen. Jag försöker alltid åka så fort jag kan när jag är på isen.
Har du anpassat dig till IKO:s spelsystem?
- För varje match anpassar jag mig mer och mer.
Är det första gången du är i Sverige och Europa?
- Ja, första gången i Sverige men jag har haft förmånen att resa till Europa några gånger med familjen när jag var yngre.
Vad är ditt intryck av Oskarshamn och Sverige så här långt?
- Ärligt talat har jag inte åkt runt så mycket än men jag har hört många bra saker och jag vill komma iväg och se mig om så snart som möjligt.
Vilket är ditt personliga mål för säsongen?
- Personligen skulle jag verkligen gilla att spela slutspel den här säsongen.
Var det viktigt för dig att komma med i poängprotokollet tidigt?
- Ja det var skönt att göra poäng direkt då det är bra för självförtroendet när man spelar i en ny liga. Men viktigast var att vi kunde bryta förlusttrenden och vinna några matcher.
Berätta om dina två första mål i IKO.
- Det första var lite turligt eftersom målvakten kom ur sin position och jag lyckades hitta bortre hörnet. Det andra var en fin passning från Dahlström och jag kunde lägga pucken precis över plockhandsken.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi har genom schemaändringarna nu fått chans att träna mycket. Det är bra dels med tanke på kommande tätt schema och även att vi fått nöta med dom nya killarna lite extra. Det har funnits fördelar med detta även om man längtar till match för jämnan.
- Robert Sabolic börjar komma in i det nu när han har fått tre fulla dagar med oss och det ser bättre och bättre ut för varje träning. Han har ju inte spelat den här säsongen så det blir en snabb anpassning för honom. Han har ett fint skott och bra spelsinne och ser ut som en gedigen hockeyspelare. Jag hoppas vi kan få bra nytta av honom och vi får se till matchen i morgon var vi placerar honom.
- Vi saknar Nolan Zajac men istället är Emil Wahlberg tillbaka så vi har sju seniorbackar och fjorton forwards tillgängliga så länge alla är friska. Med tanke på skador som kan komma kommer vi behöva varenda gubbe vi har.
- En spännande match och tuff utmaning mot Leksand som är bra och har ett bra flow. Det känns som det var väldigt länge sedan vi spelade mot dom. Det gäller att hantera deras skicklighet och fart plus såklart försöka såra dom i andra änden. Deras förstakedja är riktigt bra, det är ingen tvekan, men vi måste ha respekt för alla deras spelare. Man vill inte bjuda Hrivík & Co på något gratis, dom är skickliga nog ändå. Det gäller att spela nära dom och ge dom så lite tid som möjligt. Om man stänger ner dom och gör det lite tråkigt för dom är väl vår chans. Vi måste spela fysiskt och inte ge dom för mycket tid för då är dom alldeles för skickliga oavsett vilket lag dom möter. Vi har backar och centrar som ska kunna spela mot alla spelare i ligan så vi försöker coacha på lägena i matchen.
- Det ska bli kul att se om vi kan släppa loss i vårt spel. Vi har gjort det i perioder av matcherna men jag vill se att vi kan göra det hela matcherna, våga spela i full fart och spela ut. Vi måste lita på vår förmåga och verkligen får ut det vi har. Sen får vi se hur långt det räcker. Därefter lägger vi den matchen bakom oss och fokuserar på nästa match, att vi orkar ha det fokuset nu med en match i taget under resten av serien. Vi kommer inte lära oss så mycket nytt nu på kort tid utan det gäller att fokusera, vara i bubblan och in och tävla så mycket det går. Våga göra vår grej är prio ett.