Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Stark seger mot Leksand - och slutspelsplats!

28 januari 2021 22:30
herr

IK Oskarshamn svarade för en mycket stark insats och slog Leksand mycket välförtjänt med 6-3. Man skaffade sig en tvåmålsledning tre gånger och lyckades förvalta den sista fram till att Joakim Thelin (bilden) punkterade matchen med 6-3 i tom kasse. John Dahlström gjorde två mål och övriga målskyttar var Fredrik Olofsson, Lance Bouma och Max Veronneau. Den här kvällen gick övriga resultat rätt väg och IKO är nu på tionde plats, dvs slutspelsplats.


Gästerna skapade mest inledningsvis men IKO hade ett fint anfall efter tre minuter som avslutades med ett tungt skott av Samuelsson men Juvonen i bortakassen var med. Minuten senare drog Leksand på sig en utvisning i anfallszonen och IKO fick igång ett bra power play och med några sekunder kvar sköt Brian Cooper ett hårt skott som Fredrik Olofsson styrde i mål, assist även Palmberg, samtidigt som Dahlström skymde målvakten. IKO tog över kommandot i matchen och skapade mycket, bland annat ett jätteläge för Dahlström från nära håll utan att lyckas. Man tog sig ganska enkelt in i anfallszonen och skapade långa anfall. John Dahlström fick sitt tolfte mål för säsongen strax efter efter bra tryck tillsammans med Kelleher och Palmberg, 2-0 och klockan på 7.33. Leksand jobbade sig in i matchen dock utan några riktigt farliga avslut förutom Patrik Noréns skott efter tolv minuter till reducering 2-1 som ställde Cannata. IKO tog tillbaka initiativet i slutet och hade ett power play till som inte var lika framgångsrikt som det första. 2-1 stod sig till pausen och skotten överlägset i hemmafavör, 14-4, vilket kanske inte helt speglade spelfördelningen men det var IKO som skapade klart mest och farliga lägen.

Inledningen av andra perioden blev fartfylld, händelserik och målrik. Leksand kvitterade redan efter en och en halv minut genom Carter Ashton. Men 57 sekunder senare kunde IKO återta ledningen genom ett snyggt avslut av Lance Bouma, assist Olofsson/Janosik. Leksand tog sedan över en lång stund och tryckte på. Men efter sex minuter gick man bort sig och Bouma serverade Veronneau ett friläge på offensiv blålinje och Max avslutade kliniskt till 4-2. Leksand hade dock inte gett upp utan fortsatte att skapa. Efter 12 minuter kom reducering till 4-3 genom Oskar Lang, men där domarna missade en solklar utvisning precis innan. Gästerna fick sitt första power play med fem minuter kvar av perioden. Men då ryckte Dahlström och Thelin till sig ett två mot ett-läge. Juvonen räddade Thelins avslut men Dahlström rundade buren och tryckte en returen, assist även Wahlberg som startade kontringen med sin passning. Dahlströms trettonde mål! IKO fick nästa power play med en och en halv minut kvar men i slutet åkte Bouma ut på 2+10. Skotten i andra perioden 11-17 men 3-2 i mål till hemmalaget.

IKO åkte på en utvisning till och fick spela 3 mot 5 i över en halv minut. Man klarade det och påföljande dryga minuten i 4 mot 5 där Dahlström/Thelin förlade viktig tid i Leksands zon. IKO fick spela power play två gånger med några minuters mellanrum men lyckades inte få in pucken där. Debuterande Robert Sabolic fick ta Boumas plats under hans 10-minutare och var även med i power play. Veronneau hade därefter den bästa chansen där han bröt in framför mål. Hemmalaget lyckades därefter hålla LIF på avstånd samtidigt som Cannata tog det han skulle. Leksand tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar men nästan direkt punkterade Joakim Thelin matchen. Med kraftfull skridskoåkning upphävde han en icing, snodde pucken och skickade in den i tom bur från snäv vinkel. Så välförtjänt för Thelin efter allt slit både i den här matchen och alla andra. Assist Ordos/Samuelsson. Skotten i tredje perioden 6-13 och totalt 31-34.

Tvåmålsskytten John Dahlström utsågs till matchens lirare och till slitvarg utsågs Lance Bouma.

IKO gick med dagens tre poäng upp på 40 och återigen på slutspelsplats. På lördag väntar Smålandsderby mot serietvåan Växjö. Nästa vecka blir det tre matcher; Färjestad i back-to-back tisdag/torsdag och Skellefteå hemma nästa lördag.

IK Oskarshamn - Leksands IF 6-3 (2-1, 3-2, 1-0)
05.57 1-0 Fredrik Olofsson (Brian Cooper, Rickard Palmberg), spel 5 mot 4
07.33 2-0 John Dahlström (Tyler Kelleher, Rickard Palmberg)
12.02 2-1 Patrik Norén (Carter Camper, Marek Hrivík)
21.25 2-2 Carter Ashton (Emil Heineman, Otto Paajanen)
22.22 3-2 Lance Bouma (Fredrik Olofsson, Adam Janosik)
26.09 4-2 Max Veronneau (Lance Bouma)
32.27 4-3 Oskar Lang (Patrik Zackrisson, Jonas Ahnelöv)
36.33 5-3 John Dahlström (Joakim Thelin, Emil Wahlberg), spel 4 mot 5
57.04 6-3 Joakim Thelin (Jan Ordos, Philip Samuelsson), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 31-34 (14-4, 11-17, 6-13)
Utvisningar: IKO 3x2, 1x10, Leksand 5x2
Domare: Pehr Claesson, Richard Magnusson
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen: