Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Ny sexpoängsmatch mot Brynäs

20 januari 2021 13:55
herr

IKO åker till Gävle för torsdagsmatch mot Brynäs. Matcherna hittills den här säsongen har slutat med två segrar, 5-2 borta i premiären och 6-1 hemma efter nyår. John Dahlström (bilden), som fyller 24 år på fredag, gjorde hattrick när IKO vann mot Brynäs senast med 6-1. John är SHL:s formstarkaste spelare sett över fem senaste matcherna med 8 poäng (5 mål).


Brynäs är inne i ett tufft spelschema för att spela ifatt sitt Corona-uppehåll. Det skiljer just nu fem matcher mellan IKO och Brynäs och Gävle-laget kommer att ta igen fyra av dessa de närmaste tre veckorna med tre matcher i veckan. Så har man spelat ända sedan jul när man startade om. Omstarten blev lyckad för Brynäs men i fjärde matchen blev det alltså en 6-1-förlust mot IKO. På senaste fem matcherna har Brynäs nio poäng precis som IKO. IKO föll senast mot Linköping i lördags medan Brynäs vann hemma mot Örebro på tisdagen. Det skiljer tre poäng mellan IKO på tionde plats och Brynäs på tolfte där hemmalaget alltså har fem matcher mindre spelade. Lagen möts för fjärde gången den 25 februari.

Brynäs saknar i den här matchen några av sina toppspelare; Anton Rödin och Greg Scott skadade och Shane Harper avstängd. Man har täckt upp för skadorna genom att ta in finske centern Oula Palve som nyligen fick lämna Linköping. Palve går direkt in i förstakedjan med Patrik Berglund och Nicklas Danielsson. Efter Rödin i interna poängligan kommer Jaedon Descheneau med 7+14 (1+1 senast) och Patrik Berglund med 8+12.

Nolan Zajac, med ett mål senast, är poängbäst i IKO med 24 poäng (8 mål) följd av Tyler Kelleher 4+17 och Fredrik Olofsson 6+13. John Dahlström är alltjämt poängstarkast i hela SHL med sina åtta poäng på fem matcher, totalt 11+4 på hela säsongen och Max Veroneeau är tvåa med 3+3, vilket är lika med hans totala på de sex matcher han spelat.

Båda lagen har en bra trend i special teams senaste tiden. Brynäs leder i box play på fem matcher och är trea i power play. IKO är tvåa i pp och delad fyra i box play. Se statistik här intill. Totalt över säsongen är Brynäs tvåa i power play och IKO trea.

IKO fortsätter veckans roadtrip med lördagsmatch mot Malmö. Nästa vecka blir det äntligen hemmamatch igen mot Leksand på torsdag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi reste mot Gävle onsdag vid lunchtid för att förbereda oss på bästa sätt. Efter matchen åker vi en bit och övernattar för att på fredag fortsätta mot Malmö. Joakim Thelin är med på resan men är ett frågetecken inför Brynäs-matchen. Tex Williamsson är sjuk och ersätts av Hugo Engsund. Vi hoppas att Tex är med mot Malmö igen.
- Vi har haft bra träningar och kunnat köra på efter senaste matchen och det har varit nyttigt för oss. Det har varit ett par veckor med bra förberedelser som kan ge oss något över tid.
- Brynäs är ett bra lag, det är väl inget snack om det. Vi har gjort bra prestationer mot dom tidigare och kan vi fokusera på våran uppgift och se till att vi är riktigt tävlingsgiriga så har vi chansen mot alla lag, det vet vi om. Det har vi visat tidigare både för oss själva och alla andra. Matchstarten är viktig, att vi är redo att tävla och är desperatare och modigare än vi var senast. Spelmässigt gjorde vi resten av matchen mot Linköping riktigt bra men då hade vi gett ett alldeles för stort handikapp. Det gäller att vara redo från start oavsett vad som händer. Man kan släppa in mål, man kan göra mål tidigt men man ska ändå fortsätta byte för byte. Det är en skicklighet man behöver lära sig över tid och där kanske man ser att vi har mindre erfarenhet av SHL än många andra lag. Vi har varit bra på det långa stunder men det gäller att vara det över 52 omgångar. Snabbt in i lärandet och se till och leverera.
- Det finns definitivt anledning att testa lite andra formationer. Vi gjorde lite ändringar under matchen mot Linköping och fick bra effekt av det. Vi fick fler lines som gick mot slutet. Det såg spännande ut med de ändringar vi gjorde så vi utgår från dom.