Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i Gävle

21 januari 2021 22:25
herr

Brynäs fick sin revansch på IKO för två tidigare förluster under säsongen. Matchen slutade 3-1 efter en tidig 2-0-ledning för hemmalaget. Lance Bouma reducerade tidigt i andra perioden och IKO dominerade tredje perioden men fick inte in fler mål.


En lite trevande inledning i matchen med många avblåsningar och inga riktigt heta målchanser för något av lagen. Därefter kom två snabba mål för hemmalaget, först 1-0 genom Tomi Sallinen och 44 sekunder senare 2-0 genom Oscar Birgersson. Brynäs hade skaffat sig ett starkt grepp om matchutvecklingen och strax därefter tog IKO time out. Efter tretton minuter kom IKO upp med några bra anfall och Palmberg hade två bra skott från nära håll men Samuel Ersson i hemmakassen kunde avvärja. I slutet fick Brynäs igång flera långa och tunga anfall och jobbade till sig ett power play med en minut kvar. Cannata gjorde några bra räddningar och höll IKO kvar i matchen så långt. Skotten klart till hemmalaget, 12-5. Joakim Thelin gjorde några byten och verkade vara bra igång med ett par starka offensiva insatser. Totalt spelade han nästan nio minuter i matchen.

IKO klarade av återstoden av utvisningen utan problem och nästan direkt efter när Samuelsson kom från utvisningsbåset var han med i anfallet fram till reduceringen 2-1. Lance Bouma slet sig loss efter en hakning och rundade målet och tryckte in pucken vid Erssons första stolpe, assist även Olofsson. Det var Boumas tredje mål under hans korta tid i klubben. IKO fick energi av målet och spelade betydligt bättre i inledningen av perioden. Men efter knappt tio minuter kom 3-1 för Brynäs när IKO blev överspelade i offensiv zon och Oskar Kvist kunde överlista Cannata i ett två mot ett-läge. IKO åkte på nästa utvisning efter 14 minuter men hade inga större problem där heller. Engström/Engsund såg till att pucken var i Brynäs zon långa stunder av utvisningen. Slutet av perioden var jämn med chanser för båda lagen, bland annat ett bra anfall från Kelleher-linan men det rann ut i sanden. Skotten betydligt jämnare, 9-10.

IKO inledde tredje perioden piggt och skapade några lägen. Men Brynäs hade också ett bra läge tidigt när Cannata fick kliva upp stort. Det vände igen och Thelin hade två bra avslut som Ersson fick briljera på. IKO fortsatte trycka på och Brynäs fick ta time out efter fyra minuter. Gästerna var fortsatt heta och mitt i perioden fick man igång ett par riktigt långa anfall med flera farliga avslut. Spelövertaget tvingade till slut fram en utvisning för Brynäs efter tolv minuter. Där hade IKO ett jätteläge när Cooper var framme och pucken låg under Ersson vilket medförde videogranskning. Fortsatta pp-spelet var också bra med flera avslut. Olofsson hade ett bra skott högt på Ersson med tre minuter kvar. Strax efter tog IKO ut målvakten och tryckte på rejält. Men tiden blev för knapp och Ersson tog de skott som IKO fick igenom. Skotten 4-19 speglar gästernas spelövertag men Brynäs höll undan och gick förbi i tabellen.

IKO fortsätter direkt efter matchen sin roadtrip söderut. Efter övernattning fortsätter färden mot Malmö under fredagen och match lördag eftermiddag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det är matchstarten och första perioden som käkar upp oss. Andra är en helt ok period och tredje dominerar vi fullständigt. Det är som jag har sagt förut i den här ligan, det är alla 60 minuter som räknas. Vi måste våga ha lite mer pondus och ta tag i grejorna från start och det är något vi måste bearbeta nu. I tredje har vi några överspel och i princip tom bur men bra målvaktspel av deras målvakt men man måste hänga dit chanserna, framför allt när man ligger långt efter. Det är lite karma när man satt sig i den sitsen så sätter man inte dom lägena. Om vi hade varit närmre från början så tror jag vi hade hängt ett par till. Det är alltid tungt att förlora hockeymatcher men matchstarterna är irriterande. Vi behöver ta tag i det och det är upp till oss själva.

Brynäs IF - IK Oskarshamn 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
04.06 1-0 Tomi Sallinen (Jaedon Descheneau, Chad Billins)
04.50 2-0 Oscar Birgersson (John Nyberg, Kristofer Berglund)
21.13 2-1 Lance Bouma (Fredrik Olofsson, Philip Samuelsson)
29.31 3-1 Oskar Kvist (Jaedon Descheneau, Kristofer Berglund)
Skott: 25-34 (12-5, 9-10, 4-19)
Utvisningar: Brynäs 2x2, IKO 2x2
Domare: Sören Persson, Johan Nordlöf
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Jesper Zerman, Bildbyrån.

Highlights från matchen: