Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Frölunda
FHC

Svenska mästarna på besök

2 januari 2021 17:25
herr

Regerande svenska mästarna Frölunda på besök i söndagsmatch. Ett lag som även i år tillhör toppen av ligan. Matchens profil i hemmalaget är #98 Oliver Larsen (bilden), dansken som efter en lång och framgångsrik juniorkarriär tagit steget via HockeyAllsvenskan till SHL.


Eftersom slutspelet ställdes in i våras är Frölunda regerande svenska mästare från 2019. Ifjol var dock en av de sämre säsongerna med en sjundeplats i grundserien. I år går det betydligt bättre och man är med i absoluta toppen av ligan efter halva säsongen, tvåa just nu. I måndags slog man Rögle i seriefinalen och i onsdags blev det 4-1 mot HV71. På de senaste fem matcherna har göteborgarna tagit tolv poäng jämfört med tre poäng för IKO.

I inbördes möten har lagen var sin seger på hemmaplan den här säsongen. IKO vann i slutet av oktober med 3-2 efter två mål av Kim Rosdahl och ett av Oscar Sundh. Frölunda vann sin hemmamatch med 4-1 i en jämn match där göteborgarna gjorde 3-0-målet i tom kasse. Fredrik Olofsson gjorde IKO:s mål i den matchen.

I poängtopp hos Frölunda ligger Max Friberg 9+8 och Jan Mursak 6+11. Lagkaptenen Joel Lundqvist med 8+8 gör sin andra match efter sin avstängning för domarknuffen. I IKO-toppen ligger Nolan Zajac 6+14, Fredrik Olofsson 6+12 och Kim Rosdahl 5+12.

IKO har klart bättre statistik än Frölunda i power play medan det är lite jämnare i box play med gästerna något före. I målvaktskampen är det ganska jämnt med Joe Cannata lite före Niklas Rubin och mellan Johan Mattsson och Tex Williamsson där Mattsson har lite bättre räddningsprocent.

Det nya året inleds med ett tufft schema med match tre dagar i veckan i tre veckor innan det blir ett kortare uppehåll. Redan på tisdag är det hemmamatch igen då den från november uppskjutna matchen mot Brynäs spelas. Resten av veckan är laget ute på bortaturné med bortamatcher mot Djurgården (torsdag) och Luleå (lördag). På hemväg från Luleå tar man svängen förbi Karlstad för tisdagsmatch mot Färjestad.

#98 Oliver Larsen, hur var steget från Hockeyallsvenskan till SHL?
- Jag tycker det känns bra och tycker jag kommit in bra i SHL.
Vilken är den största skillnaden?
- Jag vill säga att allt är lite bättre i SHL. Om man gör misstag framför mål kommer det andra laget att utnyttja det.
Du ligger på samma poängproduktion som i Allsvenskan, är du själv förvånad?
- Jag tycker det går bra för mig och när det går bra gör man en del poäng. Jag är jätteglad för det.
En lång och framgångsrik juniorkarriär, känner du att du etablerat dig på seniornivå nu?
- Jag har spelat tre år i Allsvenskan och nu SHL. Jag tycker det går bättre och bättre och har kommit in bra på seniornivå. Men jag har mycket kvar att lära.
Vad är dina styrkor om du får säga det själv?
- Jag är en tvåvägsback med ett bra förstapass. Jag gillar att åka mycket med pucken och att spela fysiskt.
Tre mål så här långt, vilket är du mest nöjd med, soloprestationen hemma mot Luleå kanske?
- Ja så klart, det kanske är mitt bästa mål som jag är jättenöjd med! Fick en bra passning och fick åka hela vägen själv med pucken och runt backen.
Hur trivs du i Oskarshamn?
- Jag trivs jättebra. Det är en stor hockeystad med bra fans.
Vad gör du en ledig dag?
- Jag gör inte så mycket, kollar lite serier och spelar Fortnite med John och Thellan.
Hinner du åka hem till Danmark någon gång?
- Hinner inte åka hem så mycket men över jul var jag hemma lite.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi fick ett par dagar ledigt där spelarna kunde släppa loss lite och komma in med rensade skallar och samla ny energi. Idag har vi startat upp med en bra och rejäl träningsdag. Max Veronneau var med och såg pigg ut. Han har ju lite jetlag-hantering kvar men det blir lite bättre för varje dag. Vi har haft lite teori plus träning med honom och gått igenom med video efteråt och jag tycker han är snabblärd, det är kanon.
- Nu ska vi fortsätta där vi varit rent prestationsmässigt och hitta det där sista och vara mycket bättre runt båda målen, då har vi chans att vinna matcher också. Faktum är att vi har spelat väldigt bra sista fem matcherna så när som en period mot Luleå. Men fortfarande måste man vara bra hela vägen och vinna kamperna runt målen. Det är väl där vi har lite att lära tycker jag. Fixar vi det så kommer vi börja vinna matcher. Det är mycket som är bra men man kan inte lura sig själv heller utan det är den där girigheten och närvaron runt båda målen, där saknar vi lite kvalitet i utförandet. Mycket är en självförtroendefråga men det går också att göra med hårt jobb. Det hänger ihop och vi ska försöka driva på killarna så dom känner sig trygga med det där. Nu vill vi börja på en ny svit, en lite mer positiv sådan.