Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Luleå
LHF

Returmöte direkt mot Luleå

18 december 2020 16:00
herr

45 timmar och 123 mil efter slutsignalen i Luleå är lagen på is igen, denna gång i Be-Ge Hockey Center med nedsläpp lördag kl 15.15. Matchens profil i hemmalaget är #91 Rickard Palmberg (bilden) som nyligen gjort come back och producerat sex poäng (två mål) på sina fem matcher, därav ett mål och två assist mot Luleå senast.


Back-to back-möte mot Luleå lördag eftermiddag blir chans till revansch för IKO och äntligen hemmamatch igen efter en lång period ute på vägarna. Torsdagsmatchen var en svängig historia där IKO var riktigt nära att få med sig tre poäng men fick nöja sig med en till slut. Målproduktionen har kommit igång bra och fyra mål från fyra olika målskyttar är ett bra kvitto. Man fick bara två chanser i power play i förra mötet utan att göra mål men IKO leder fortsatt pp-ligan med fina 29 procent. Luleå är ett par procent efter på sjätte plats efter två mål i spelformen senast mot IKO. Se statistik här intill.

Rickard Palmberg missade de första 18 matcherna på säsongen på grund av skada men är nu tillbaka på allvar och producerar redan på en hög nivå. Nu gör han säsongens hemmadebut efter fem matcher på bortaturnén. Han kom in sent under förra säsongen och gjorde även då nästan en poäng per match. Även kedjekamraterna Nick Olesen och Johannes Salmonsson är med på poängvågen och det har blivit tio poäng på två matcher för den kedjan.

Backen och lagkaptenen Erik Gustafsson leder gästernas poängliga på 19 poäng (3 mål) före Linus Klasen, som missade torsdagsmatchen på grund av sjukdom, med 15 (6 mål). Nolan Zajac är poängbäst i IKO också på 19 poäng (6 mål) före Fredrik Olofsson på 16 (5 mål). Zajac är tvåa i backarnas poängliga i SHL som toppas av Växjös Joel Persson som dyker upp i Be-Ge Hockey Center på måndag.

Julen står för dörren och ytterligare en match ska hinnas med. IKO möter Växjö på måndag för andra gången på två veckor. Därefter blir det en vecka till nästa Smålandsderby hemma mot HV71 den 28 december.

#91 Rickard Palmberg, äntligen tillbaka efter skada, hur känns det?
- Jag tycker det känns bra, det är kul att vara tillbaka. Det är aldrig roligt att vara skadad och vara utanför laget. Men nu har det känts bra för varje match.
Har det varit frustrerade att bara titta på?
- Det är aldrig kul att inte kunna spela men samtidigt är det en del av sporten. Ibland är man skadad och då får man hantera det på bästa sätt.
Hur såg planen ut när du blev skadad?
- Det var en strulig situation och visste inte exakt vad det var. Jag var hos några olika läkare och så fick vi ta beslut efter vad dom sa. Nu är det fixat så det känns jätteskönt.
Lite tyngre resultatmässigt en tid, hur tycker du att det har sett ut från sidan?
- Det var så klart tråkigt men jag tycker vi har spelat en bra hockey och haft lite otur med studsarna och så där på slutet. Det gäller bara att kriga på ännu hårdare så kommer segrarna.
Nu när du spelat några matcher själv, vad tycker du då?
- Som sagt vi har ju varit med i de flesta matcherna och många uddamålsförluster och det är ju tröttsamt. Det gäller att hitta vägar att vinna och kanske spela lite mer desperat, att få till avsluten med lite mer självförtroende så kommer vi att vända det.
Känns det här laget bättre än fjolårets upplaga, och i så fall på vilket sätt?
- Vi har en väldigt stark grupp i år och klara idéer hur vi ska spela. Vi har en jättebra trupp och bra ledarstab så vi har något riktigt intressant på gång här.
Poängproduktionen har kommit igång direkt, är det viktigt att det funkar redan från start?
- Jag har fått stort förtroende från början och har en ganska klar roll att göra poäng och spela i offensiva situationer. Jag har kommit in bra och vi har ett bra power play. Det känns jättebra för egen del. Det är skönt för självförtroendet att få dit några puckar och det rullar på lite enklare och man slipper tänka på det.
Luleå nu i back-to-back, vad tror du om chanserna?
- Vi gjorde en bra match men nu blir det lite annorlunda när man möts igen så tätt inpå och vi vet hur dom spelar. Med det spelet vi hade igår så har vi en bra chans att ta dom hemma.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi är vid gott mod på den långa resan hem. Nu är vi inne i poängen igen och kanske borde ha tagit tre igår till och med. Vi gör en bra match men är kanske inte så vana att spela i ledning som vi brukar vara. Lite oflyt med utvisning i slutet som jag tycker är hårt dömd även om man kanske kan värdera läget lite bättre. Lite oflyt också på ett par av målen. Vi hade lite motstuds och hade gärna haft dom studsarna med oss. Luleå fick tryck på oss i tredje samtidigt som vi blev lite försiktiga. Men den perioden är vår bästa defensivt sett och vi gör mycket rätt runt målet. Jag hade velat haft lite mer trygghet med puck i tredje för att skapa lite längre anfall.
- Vi gör mycket bra saker och försöker hela tiden bli bättre för varje dag och jag tycker vi utvecklas hela tiden. Håller vi upp prestationen hela tiden så kommer poängen börja trilla in. Matchen imorgon blir lite som att fortsätta den från igår när det så tätt inpå och lagen känner varandra väl. Det finns saker som Luleå är duktiga på som vi måste ta lärdom av till den här matchen. Det är både plus och minus för båda lagen och det är en mental grej att man är beredd och hungrig igen och sugen på revansch för vår del.
- Vi ställer upp med samma gäng imorgon och det var mycket oväntat och positivt att Rosdahl redan var tillbaka. Nu fick han med sig lite isvana så han träffar lite bättre i direktskotten till nästa match så får vi ännu mer hjälp av honom.