Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Viktiga poäng på spel i Malmö

9 december 2020 14:20
herr

IK Oskarshamn är ute på en sydsvensk roadtrip fram till lördag. Torsdag kväll möter man Malmö för andra gången den här säsongen. Jan Ordos (bilden) gjorde två mål i matchen i Oskarshamn som IKO vann med 4-1. Det är viktiga poäng på spel för att hålla Malmö på avstånd i tabellen.


Malmö Redhawks med förre IKO-tränaren Joakim Fagervall har inlett säsongen svagt och ligger för närvarande under kvalstrecket tillsammans med Brynäs. Man har förlorat de 6 senaste matcherna och i tisdags blev det 0-3 hemma mot mot Skellefteå. Ifjol blev det en niondeplats och en plats i kvartsfinal som dock aldrig kunde spelas. Mot IKO hade man god utdelning och tappade bara en poäng via en straffseger i sista mötet. Första mötet den här säsongen gick till IKO med 4-1 efter två mål av Jan Ordos, samt ett mål vardera av Tyler Kelleher på straff och Nolan Zajac. Sett till formen på senaste tiden är lagen ganska lika i antalet förluster. Insatserna i IKO:s uddamålsförluster i de båda Smålandsderbyna lovar dock gott för fortsättningen och målproduktionen gick upp rejält mot Växjö.

Malmös bästa poänggörare är tvillingarna Westerholm, Ponthus med 6+10 och Pathrik 2+10 samt NHL-lånet Fredrik Händemark med 4+8. IKO:s topp är Fredrik Olofsson och Nolan Zajac exakt lika med 5 mål och 11 assist var, följt av Kim Rosdahl med 5+10 och Tyler Kelleher 3+12.

IKO har bättre målvaktsstatistik än skåningarna. Joe Cannata har 91,58 (8:a), Oscar Alsenfelt 90,70 (11:a), Tex Williamsson 89,87 och Lars Volden 86,08.

IKO har dalat lite i power play på slutet och är nu 4:a med 28,79 procent medan Malmö är 13:e på 20,55. I box play är IKO 6:a på 75,93 och Malmö 12:a på 67,65. I utvisningsminuter skiljer det ganska lite mellan lagen men IKO har två matchstraff. IKO har 67 tvåminutare jämfört med Malmös 83.

I Malmös trupp finns två före detta IKO-spelare; Emil Sylvegård och Victor Backman.

Laget är som sagt ute på en sydsvensk roadtrip som avslutas i Ängelholm på lördag mot nya serieledarna Rögle. Nästa vecka är det ytterligare två bortamatcher, Linköping tisdag och Luleå lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi har tränat i Växjö idag (onsdag) och sedan kommer vi ha vår bas i Malmö ända fram till lördag eftermiddag då vi åker till Ängelholm. Vi har bra förutsättningar att vara i vår "bubbla" med hotellet alldeles intill arenan i Malmö. Vi har alla spelare fortsatt tillgängliga för spel mot Malmö och förhoppningsvis även mot Rögle.
- Våra special teams behöver upp lite i nivå, där dominerade Växjö stort igår. Vi måste sätta högre tryck på pucken i box play och skapa mer i power play, vi brukar vara bra där. Spelet fem mot fem var i mångt och mycket jäkligt bra faktiskt. Vidare behöver vi bedöma lägena i mittzonen lite bättre. Vi blev ruggigt straffade där vid ingångarna vid tre tillfällen och det kostar mycket energi för oss när vi hamnar i underläge i onödan. Det gäller att hitta ett sätt att spela mer konsekvent med pucken och hitta lite marginaler i vissa ytor av banan.