Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
HV71
HV71

HV vann i slutet av en jämn match

5 december 2020 22:00
herr

IKO fick ingen revansch på Smålandsrivalen HV71 men gjorde en mycket bättre match än senast. HV hade ledningen länge men Fredrik Olofsson (bilden) kvitterade tidigt i tredje perioden. Ett power play i slutet blev avgörande när HV gjorde 2-1 med tre och en halv minut kvar.


IKO öppnade offensivt och redan efter en minut var Thelin igenom efter en fin passning från Strömberg men backen hann få emellan klubban. IKO fortsatte ha initiativet och sköt flera skott med farliga styrningar framför Gunnarsson i gästernas kasse. HV:s ledningsmål efter sju minuter kom därför lite oväntat genom deras första skott på mål, ett skickligt avslut precis under ribban av Niklas Arell. Hemmalaget fick spela power play direkt efter målet och skapade en del men ingen puck i mål. IKO fortsatte mata puckar mot mål och göra farliga inbrytningar. Joakim Thelin var den som skapade mest ihop med Dahlström/Strömberg, dagens förstakedja, och 18 sekunder före paus var han på nytt igenom och fick med sig en straff, som dock Kelleher missade. HV hade ett par långa anfall i andra delen av perioden men inget mer skott smet förbi Cannata. Skotten hela 17-8 i hemmafavör vilket speglar spelövertaget något sånär men det var gästerna som gjorde enda målet så långt. Junioren Albin Olofsson fick göra sin riktiga SHL-debut med ett par byten i första perioden.

HV inledde mittenperioden bäst och skapade hårt tryck mot hemmakassen. IKO blev fast i egen zon flera gånger men lyckades rädda upp situationerna och skapade även några lägen framåt. Efter tolv minuter fick IKO sitt andra power play men ännu ingen utdelning från ligans bästa pp så långt i matchen. Istället kom HV två mot en i sitt box play men Cannata gjorde en snabb benparad. HV gjorde en klart bättre andra period och skotten 6-16 speglar väl det omvända mot första perioden. IKO hade några spelvändningar men fick inte upp tempot riktigt. Salmonsson hade nog det bästa läget som han i princip skapade själv och var nära att trycka pucken under Gunnarsson.

IKO kom tillbaka starkt i tredje perioden och efter knappt tre minuter var det kvitterat. Fredrik Olofsson avslutade distinkt förbi Gunnarsson efter en fin passning från Rosdahl i ett två mot ett-läge, assist även Samuelsson från egen zon. IKO fick ytterligare energi av målet och kändes hetare långa stunder i perioden. Under spel fyra mot fyra vid en dubbelutvisning dominerade man en stund. Matchen stod och vägde och med fem minuter kvar fick HV sitt första power play. IKO klarade det bra i en och en halv minut men då kom segermålet 1-2 från NHL-lånet Lias Andersson. IKO kunde inte ta ut målvakten förrän det bara återstod 42 sekunder och tiden blev för knapp även om man skapade lite tryck. Skotten i tredje perioden 8-12 och totalt 31-36.

Matchens lirare i hemmalaget blev storspelande målvakten Joe Cannata med över 94 i räddningsprocent. Slitvargen blev Joakim Thelin som skapade många lägen och även fixade en straff när han i princip hade öppet mål.

IKO är nu på elfte plats sedan HV passerat med fler gjorda mål men två matcher mer spelade. Nu väntar en vecka med bara bortamatcher, i tur och ordning Växjö, Malmö och Rögle. Genom att man blev mållösa i två power play ikväll tappade IKO för första gången ledningen i pp-ligan och är nu trea för första gången under 30 procent, knappt efter Rögle och HV71.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi börjar matchen bra och gör en jättebra förstaperiod. Vi dominerar spelet stort. I andra kommer vi ut egentligen med samma inställning att vi ska fortsätta följa våran plan och vårda pucken bra. Men vi tappar lite tålamod i både urspel och försvarsspel. Den perioden dominerar HV kraftigt tycker jag. Sedan rycker vi upp oss lite i tredje och gör en jämn period. Dock skapar vi inte dom där riktigt heta chanserna. Totalt sett skapar HV fler heta lägen men trots allt så är det lika med tre-fyra minuter kvar. Då tar vi en onödig utvisning och blir straffade hårt på den och sedan är matchen slut i princip. Vi spelar bra box play men det är sådant som händer, skott och retur och pucken rakt ut på tejpen så han kan skjuta i tom bur. Problemet är att vi sätter oss själva i den sitsen. Det är det som är tråkigt när vi ändå har kämpat oss till ett läge att ta poäng och hitta en väg att vinna i slutändan. Istället ger vi bort det tyvärr. Men så är det i hockeyn, det är bara att lära och gå vidare. Det finns ändå mycket bra att ta med från den här matchen, det är bara att jobba på.

IK Oskarshamn - HV71 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
06.56 0-1 Niklas Arell (Lias Andersson)
42.51 1-1 Fredrik Olofsson (Kim Rosdahl, Philip Samuelsson)
56.36 1-2 Lias Andersson (Fredrik Forsberg, Eric Martinsson), spel 5 mot 4
Skott: 31-36 (17-8, 6-16, 8-12)
Utvisningar: IKO 2x2, HV71 3x2
Domare: Sören Persson, Johan Magnusson
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen: