Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Brynäs
BIF

Islossning när IKO bröt förlustraden

5 januari 2021 23:10
herr

IK Oskarshamns långa förlustrad är nu ett minne blott. Efter en riktigt stark insats med kämpatakter och stor effektivitet utklassade man tabelljumbon Brynäs med hela 6-1. John Dahlström (bilden) gjorde hattrick, varav två mål i power play och har nu gjort nio, Nichlas Torp gjorde två mål och Rickard Palmberg ett.


Lagen bytte chanser med varandra första minuterna och det var hög intensitet i både skridskoåkning och tacklingar. I en snabb spelvändning efter tre minuter avslutade Philip Samuelsson med tungt skott mitt på Andrén i bortakassen. Första utvisningen i matchen drabbade IKO efter sju minuter. Där uträttade inte gästerna något utan istället kom Dahlström och Olofsson två mot en precis när Dahlström kom från utvisningsbåset men avslutet rann ut i sanden. Strax efter kom Brynäs bästa chans när Deschenenau kom fri men Cannata gjorde en kanonräddning. Mitt i perioden kom IKO:s första power play. Där tog det en minut så bröt John Dahlström in mot första stolpen och tryckte in pucken högt bakom Andrén, assist Palmberg/Kelleher. Dahlströms sjunde mål och ensam ledare i interna skytteligan. Brynäs kvitterade fyra minuter senare när nyförvärvet Shane Harper direktsköt i en minimal lucka vid Cannatas axel. Men IKO lät sig inte nedslås utan kämpade vidare och klarade av ett nytt box play, dock med lite större möda den här gången. Direkt när man blev fulltaliga tråcklade sig Rickard Palmberg fram och sköt med skydd av backen otagbart i krysset, assist Ordos och klockan på 18.30. Ett riktigt klassmål! Skotten i första perioden helt jämnt, 6-6.

Brynäs gick ut hårt i andra perioden och pressade flera minuter i IKO:s zon. Men IKO stack upp ibland och Nichlas Torp hade ett hårt skott som var nära att slinka in. IKO tog sig ur greppet och började få längre anfall. Thelin jobbade sig fram i bra läge, rundade buren och fick in pucken i slottet där Nichlas Torp dök upp och krutade in 3-1, assist även Samuelsson, klockan på åtta minuter. IKO åkte på en utvisning för felaktig tekning och där tryckte Brynäs på riktigt ordentligt men IKO lyckades rida ut även den stormen. I samband med en dubbelutvisning efter fjorton minuter började IKO ta över initiativet mer och mer. Man skapade en hel del och till slut gav det utdelning. Tyler Kelleher fick snurra i anfallszonen en bra stund och till slut dök Nichlas Torp upp och skickade in 4-1 på liknande sätt som hans förra mål, assist även Larsen och klockan på 17.20. Detta var Torps två första mål den här säsongen, förra säsongen gjorde han ett. IKO gick till pausvila med en tremålsledning och vann skotten i andra perioden med 14-9.

IKO slog inte av på takten i tredje perioden utan gick för mer. John Dahlström gjorde ytterligare två mål, hattrick. Först i en gröt framför mål där han petade in en lös puck, assist Larsen/Palmberg till 5-1 efter tre och en halv minut. Två minuter senare även 6-1 i power play, som var en kopia av första målet med inbrytning mot främre stolpen, assist Palmberg. IKO kunde nu släppa loss och spela avslappnat samtidigt som passningarna gick fram och försvarsmisstagen minimerades. Man klarade även av ytterligare ett box play utan större problem. Resten av matchen spelades av och skotten i tredje perioden 5-10 och totalt helt jämnt, 25-25.

Matchens lirare blev tremålsskytten John Dahlström och slitvargen blev Nichlas Torp som bara var ett mål sämre. Joe Cannata storspelade och med sina 24 räddningar kom han upp i 96 i räddningsprocent. IKO var ikväll åter framgångsrika i power play, hundraprocentiga precis som i box play där man klarade fyra numerära underlägen, sammanlagt åtta minuter.

Laget är nu på elfte plats, två poäng efter tian Malmö. IKO ger sig redan imorgon ut på bortaturné mot Djurgården, Luleå och Färjestad.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det är en stor lättnad att vi äntligen tar en seger. Jag är otroligt stolt över grabbarna att vi gång efter annan samlar energi och gör oss redo att tävla. Idag lyckades vi lösa ihop det och skapa effektivitet. Jag tycker vi har spelat ungefär så här bra ganska många gånger. Vi har riktigt bra träff i offensiven och duktiga runt målet idag. Vi var där på rätt sätt och det kändes som vi var kontrollerade med känslor och allting.
- Det har med karaktären på gruppen att göra. Det är därför vi vågar spela i början av matcherna fast det har gått dåligt resultatmässigt. Det är det som över tid kommer att ge oss någonting. Vi bygger sten för sten och det har varit otroligt tufft. Det är tillsammans vi gör det, jag kan bara vara så bra som min omgivning och min omgivning blir så bra som jag är. Det är det som gäller för oss.
- Kul för Nichlas Torp idag, han är värd det. Han har varit otroligt nyttig för oss i sin defensiv och kul att han får chippa in lite på det andra också.

IK Oskarshamn - Brynäs IF 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)
11.05 1-0 John Dahlström (Rickard Palmberg, Tyler Kelleher), spel 5 mot 4
15.25 1-1 Shane Harper (Adam Pettersson, Kristofer Berglund)
18.30 2-1 Rickard Palmberg (Jan Ordos)
27.59 3-1 Nichlas Torp (Joakim Thelin, Philip Samuelsson)
37.20 4-1 Nichlas Torp (Tyler Kelleher, Oliver Larsen)
43.28 5-1 John Dahlström (Oliver Larsen, Rickard Palmberg)
45.39 6-1 John Dahlström (Rickard Palmberg), spel 5 mot 4
Skott: 25 25 (6-6, 14-9, 5-10)
Utvisningar: IKO 5x2, Brynäs 3x2
Domare: Mikael Holm, Patric Bjälkander
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen: