Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Dags för bortaturné mot topplagen

18 november 2020 14:38
herr

IKO ger sig ut på en roadtrip med matcher mot topplagen Frölunda (torsdag) och Örebro (lördag). Kim Rosdahl (bilden) gjorde två av lagets tre mål i segermatchen mot Frölunda för tre veckor sedan. Oscar Sundh gjorde första målet i matchen, även hans första i IKO-tröjan.


IKO tog en seger mot regerande svenska mästarna Frölunda förra säsongen och har redan tagit en den här säsongen via hemmavinsten den 27 oktober. Efter förlusten i Oskarshamn radade Frölunda upp fyra raka trepoängare men borta mot Leksand i måndags sprack den sviten via en 4-0-förlust. IKO har tagit 13 poäng på de sju senaste matcherna och kommer närmast från en förlust mot Linköping i tisdags. IKO är på femte plats med 25 poäng efter 15 matcher.

Joel Lundqvist, lagkapten hos mästarna, är poängbäst med 6 mål och 5 assist följd av Nicklas Lasu med 2+9. Christoffer Ehn, med fyra matcher i IKO på cv:t, har kommit in på lån från Detroit i NHL och gjort två matcher hittills. Med IKO-förflutet finns även backen Viktor Ekbom som gjort 41 matcher hos gästerna. Poängligan i IKO toppas av Nolan Zajac med 15 poäng (5 mål) och följs av tre spelare på 13 poäng; Kim Rosdahl, Tyler Kelleher och Fredrik Olofsson.

Frölunda har det välbeställt på målvaktssidan. Nyligen landslagsdebuterande Niklas Rubin, som släppte in fyra mål mot Leksand, tappade sin ledning till kollegan Johan Mattsson som nu leder på 92,67 i räddningsprocent. De båda, tillsammans med Erik Källgren i Växjö, är de enda som släppt in mindre än två mål per match. Joe Cannata är inte så långt efter med sina 91,38 procent och 2,5 insläppta per match.

IKO åker alltså vidare till Örebro för match lördag kväll. Därefter blir det uppehåll ända till torsdag då Brynäs kommer till Be-Ge Hockey Center.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi åker med exakt samma manskap som spelade mot Linköping och hoppas att alla är friska ända till lördag. Det är två matcher på den här road tripen och vi kommer hem lördag natt.
- Vi måste göra samma sak som vi gjorde senast när vi slog Frölunda hemma. Vi måste vara ruggigt ramstarka och starka i spelet runt båda målen. Frölunda är bra offensivt så vi måste få till vår defensiv bra och sedan skapa så mycket offensiv tid vi bara kan samt vässa skärpan lite grann, precis som vi hade när vi slog dom. Det kommer vara väldigt mycket tävling och vi måste vara på tå från minut ett. På slutet har våra matchstarter inte varit som de brukar vara så vi har lite att bevisa för oss själva.
- Vi spelar en helt ok match mot Linköping men det hjälper inte om man inte är skärpt hela matcherna. Vi ger bort dom stora grejorna, typ mål i vårt power play och i vårt box play samt att vi fyller på med för mycket folk när dom kontrar in 1-2. Linköping var mer fokuserade och gjorde färre misstag.
- Samtidigt är detta en lärdom för oss. Det har varit mycket positivt runt oss och helt plötsligt kanske man får för sig att det ska gå lite lättare men det är inte så det funkar. Det gäller att hela tiden komma ihåg var man kommer ifrån.
- Vi fokuserar nu på vår egen uppgift och har tittat mest på hur matchen var senast mot Frölunda där vi gjorde mycket bra. Vi vill få ut max av vår grupp till att börja med.