Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

IKO föll i Sudden

14 november 2020 18:13
herr

IKO fick med sig en poäng i lördagsmötet mot Skellefteå. Man kvitterade gästernas ledning två gånger och tog matchen till förlängning där Skellefteå avgjorde med en dryg minut kvar. Oliver Larsen med sitt första SHL-mål i karriären och Jonas Engström med sitt andra för säsongen nätade för hemmalaget (målskyttarna på bilden) som behåller sin fjärdeplats i ligan med 25 poäng på 14 matcher.


Hemmalaget, revanschsugna efter förlusten mot Leksand, inledde matchen med bra energi och fint spel. Man fick ett tidigt power play som var ganska bra och förstärkte sitt spelövertag. Därför kom Skellefteås ledningsmål lite överraskande någon minut efter man blivit fulltaliga. Målskytt landslagsmannen Jesper Frödén som med sitt tionde mål gick upp i skytteligaledning. Målet kom efter att SAIK vunnit puck bakom mål och Frödén fick ett öppet läge. Skellefteå tog över taktpinnen efter målet och skapade en hel del men Cannata var tät mellan stolparna. Därför kom också kvitteringen för IKO efter 14 minuter lite oväntat. Det var en soloprestation av Oliver Larsen som åkte från mittzonen och rundade kassen för att i fart vända och skjuta precis under ribban bakom en överraskad Gustaf Lindvall i gästernas kasse. Larsens första SHL-mål och assist Rosdahl/Karlsson. IKO tog för sig lite mer efter kvitteringen och hade några lägen men 1-1 stod sig till pausen. Skotten nästan jämnt, 8-7.

Gästerna tog ledningen på nytt redan en minut in i andra perioden, ett ganska billigt mål från Jonatan Berggren. Strax efter fick IKO spela power play igen och det var inte så bra förutom en jättechans där ett skott gick mellan benen på Lindvall men backen kunde rensa på mållinjen. Efter knappt sju minuter var det kvitterat igen efter ett fint anfall, som startades av Joe Cannata, där Jonas Engström tog några skär in i mitten och pricksköt 2-2, hans andra mål den här säsongen, assist Engsund/Larsen. Med sex minuter kvar åkte IKO på sin första utvisning i matchen och där var Skellefteå riktigt bra i en och en halv minut. Men IKO tog sig ur greppet och resten av perioden var ganska jämn även om gästerna sköt flest skott, 6-15.

Tredje perioden stod, som det brukar heta, länge och vägde. Gästerna inledde bäst men halvvägs började IKO ta över mer och mer. SAIK hade dock ett riktigt långt anfall efter tolv minuter. Kelleher hade ett bra läge från kanten men Lindvall gjorde sig stor. Mot slutet hade Zajac ett hårt skott men även där var Lindvall med. Bästa läget kom med fyra minuter kvar när Rosdahl passade in framför mål och Strömbergs avslut styrdes över ribban. Skellefteå låg närmast seger under ordinarie tid och tryckte på mer mot slutet och Cannata fick jobba hårt. Matchen gick till förlängning där IKO hade en hel del av spelet men där gästerna till slut fick ett friläge och Rickard Hugg kunde avsluta distinkt förbi Cannata. Skotten i tredje perioden 7-9, i Sudden 2-2 och totalt 23-33.

Till matchens lirare utsågs Tuomas Kiiskinen och Oliver Larsen och hemmalagets slitvarg blev Brian Cooper.

IKO behåller fjärdeplatsen i tabellen med två matcher mindre spelade än två av övriga topplag. På tisdag väntar nästa hemmamatch när den uppskjutna matchen mot Linköping spelas. Nästa vecka avslutas med bortamatcher mot topplagen Frölunda (torsdag) och Örebro (lördag).

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi får vara nöjda med en poäng idag, vi förlorar mot ett bättre lag. På något sätt är vi ändå med i matchen och förlängningen är väl det som är lite bättre där vi driver spelet lite mer. Men vi får inte riktig stopp på dom i egen zon och även i offensiv behöver vi vara bättre mot ett lag som Skellefteå. Vi kämpar och sliter och håller oss kvar i matchen. Positioneringen och draget under skridskorna var bättre idag än senaste matcherna. Men aggressiviteten i egen zon är inte så bra idag, liksom uppspelen. Spelet med puck i mittzonen måste vi förbättra framöver. Vi har ett väldigt bra målvaktsspel och det hjälper oss i varje match. Om man jämför med förra säsongen så är det en självförtroendegrej. Vi tror på det vi håller på med och har hittat vägar att vinna.

IK Oskarshamn - Skellefteå AIK 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
05.51 0-1 Jesper Frödén (Jonathan Johnsson, Oscar Möller)
13.51 1-1 Oliver Larsen (Kim Rosdahl, Filip Karlsson)
21.05 1-2 Jonatan Berggren (Adam Wilsby)
26.42 2-2 Jonas Engström (Filiph Engsund, Oliver Larsen)
63.50 2-3 Rickard Hugg (Adam Wilsby)
Skott: 23-33 (8-7, 6-15, 7-9, 2-2)
Utvisningar: IKO 1x2, Skellefteå 2x2
Domare: Johan Magnusson, Pehr Claesson
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: