Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Seriefyran åker till Leksand

11 november 2020 16:10
herr

Seriefyran IK Oskarshamn möter tian Leksands IF på bortaplan i säsongens trettonde match, dvs då är en fjärdedel spelad av serien. Nyblivne landslagsmannen #3 Pontus Näsén (bilden) gjorde två mål i power play när IKO vann hemma mot Leksand med 5-2 för en knapp månad sedan. Filiph Engsund, Filip Karlsson och John Dahlström gjorde de övriga målen.


Leksand hade ett längre uppehåll än IKO men har ändå spelat en match mer. Innan uppehållet föll man hemma mot HV71 och i senaste omgången blev det suddenförlust borta mot Färjestad. Dalmasarna har seriens poängstarkaste kedja med Marek Hrivík, Carter Camper och Peter Cehlárik, som alla är i toppen av SHL:s poängliga.

Leksand har alltså en match mer spelad och ligger på tionde plats med 14 poäng. IKO är på fjärde plats med 24 poäng efter fyra raka segrar på slutet, senast 4-2 hemma mot Djurgården. Leksand har ännu ingen trepoängare på hemmaplan men har vunnit tre matcher efter förlängning. IKO har bara förlorat en bortamatch så här långt, mot HV71.

Leksand har dalat lite i power play och är sjua i den statistiken med 26 procent, jämfört med IKO som är etta på 35,5. Se statistik här intill.

Joe Cannata, efter en ny stormatch mot Djurgården, är på fjärde plats i målvaktsligan med 92,54 i räddningsprocent och har vunnit sju av sina tio matcher. Janne Juvonen, som har stått för det mesta hos LIF, har 91 procent och har vunnit fem av tolv matcher. Oscar Sundh gjorde sitt fjärde mål på tre matcher i tisdags. På sina åtta matcher i IKO har han gjort fyra mål på sex skott, smått osannolika 66,7 procent!

Efter den "lilla" roadtrippen till Dalarna väntar nu hemmamatch mot Skellefteå på lördag eftermiddag. Nästa vecka är det på nytt tre matcher; Linköping hemma, Frölunda och Örebro borta. Det är många uppskjutna matcher och nya speldatum ska plockas in i ett redan tight schema. Fram till juluppehållet är det bara en vecka med två matcher, resten blir det matcher tisdag, torsdag, lördag. De flesta matcherna fram till jul är bortamatcher. Fyra hemmamatcher återstår innan jul, Skellefteå, Linköping, Växjö och HV71.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det är ett tätt spelschema nu och mycket resor. Vi tränade idag innan avresa och värmer imorgon i Leksand. På fredag eftermiddag blir det återhämtning inför lördagsmatchen. Vi försöker vara flexibla med träningen så att vi hinner nöta på våra nycklar som vi behöver. Som förberedelser för match finns mycket som vi kan göra med video men det finns tid för is också.
- Vi älskar ju att spela matcher, det är därför vi håller på. Vi fördelar istiden bra mellan killarna och det är många som tar ansvar, vilket gör att vi kan hålla oss fräscha över tid. Viktigt också att vara smart och ta hand om kropparna så vi slipper skador. Peppar, peppar har vi varit ganska förskonade än så länge med undantag för Palmberg då. Förhoppningsvis får vi tillbaka Palmberg om en tid så vi får lite mer djup i truppen.
- Leksand är bra med många etablerade spelare som varit på den här nivån länge. Vi måste göra en riktigt bra prestation för att kunna vinna. Vi vet så klart om att dom har en riktigt bra förstakedja som producerar och spelar väldigt mycket. Men vi fokuserar inget speciellt på dom utan det gäller alltid i den här ligan att veta vem man möter. Det gäller att spela fysiskt, ligga nära och ta bort tiden för dom. Vi måste hålla ihop vår struktur och vår arbetsinsats i byte för byte så kommer Leksand få det jobbigt.
- Vi åker med exakt samma gäng som var med mot Djurgården vilket betyder att Williamsson, Modigs och Palmberg saknas.