Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i Leksand efter tung start

12 november 2020 23:05
herr

IKO kunde inte ta femte raka segern när man gästade Leksand. Man fick en tung start med 3-0 på tavlan efter åtta minuter. Man kom tillbaka och skapade lite spänning genom mål av John Dahlström (bilden) och Kim Rosdahl i power play. Men Leksand gjorde 4-2 i box play och tog hand om alla tre poängen.


Hemmalaget fick en kanonstart med två mål redan efter drygt två minuter. 1-0 kom efter 31 sekunder genom Peter Cehlárik och Calle Själin gjorde 2-0 efter 2.14 med ett skott från distans. IKO kom upp med sin första chans efter fyra minuter när Strömberg direktsköt men Juvonen räddade. Samma kedja skapade även ett fint läge efter tretton minuter. Men däremellan gjorde Leksand 3-0 efter IKO-slarv i egen zon, målskytt Carter Camper i hemmalagets giftiga förstakedja. IKO hade ett power play efter nio minuter men det blev inte den biljett in i matchen som man hade behövt i det läget. Leksand fortsatte dominera perioden men IKO klev upp bättre mot slutet och skapade några chanser. Skotten i första perioden 11-12 efter att Leksand tidigt hade 7-1.

Gästerna kom ut betydligt bättre i andra perioden och fick en utvisning med sig efter att Olofsson fått en ful huvudtackling rakt framifrån. Pp-spelet var bra och i efterdyningarna kom reduceringen när John Dahlström vände runt och sköt otagbart för Juvonen från nära håll, assist Cooper/Näsén, Dahlströms fjärde mål den här säsongen. IKO var nu med i matchen och började skapa en hel del. Nästa power play var hemmalagets men det farligaste som hände var när Dahlström åkte till sig ett friläge och fick många hugg och slag men ingen utvisning med sig. Med fem minuter kvar åkte Cooper på ett matchstraff för charging och då var IKO i brygga för att strax efter få spela 3 mot 5 i två minuter. Men med enormt uppoffrande spel klarade man av de två minuterna och även resterande minuter av femminutersutvisningen. Oscar Sundh hade två fina lägen i box play, varav ett friläge. Skotten i andra klart till hemmalaget, 19-8.

IKO inledde även tredje perioden bäst och jagade en reducering men tempot var lågt. Leksand fick ett nytt power play men skapade ingenting eller snarare IKO lät dem nästan inte komma in i zonen på två minuter. IKO var nu det spelförande laget och skapade flera bra lägen. Nästa power play var IKO:s och med en sekund kvar av detta direktsköt Kim Rosdahl sin patenterade kanon i krysset, 3-2, assist Näsén/Strömberg, Rosdahls femte mål för säsongen. Inte långt efter kom en ny hemmautvisning och IKO fick spela pp i fyra minuter och hade bra tempo och gick för en kvittering. Men istället kom Leksand i en kontring i box play och Daniel Olsson Trkulja skickade en retur till 4-2. Strax efter målet fick IKO ändå en gyllene chans till med nytt power play. Det blev också några sekunder i fem mot tre med ett ribbskott från Rosdahl, men då kom en olycklig utvisning för för många på banan och chansen försvann. Med en man mer på slutet kunde Leksand bevaka sin ledning och ta sin första trepoängare på hemmaplan. Skotten i tredje perioden 7-6 och totalt 37-26.

IKO behöll ändå sin fjärdeplats i tabellen. Närmast väntar nu två hemmamatcher för IKO. Efter bussresan hem från Leksand börjar uppladdningen inför Skellefteå på lördag. På tisdag spelas den uppskjutna matchen mot Linköping. Nästa vecka avslutas med två matcher mot topplag på bortaplan, Frölunda torsdag och Örebro lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det var en tung start ikväll. Efter 1-0 tycker jag inte vi är på plats utan vi hamnar på hälarna. Vi blir väldigt passiva och inkonsekventa i vårt spel. Sedan ringer det två gånger till fram till timeouten efter åtta minuter, tyvärr. Det kostade väldigt mycket idag att vi släppte in mål tidigt och blev dränerade på energi. Men så är det i den här ligan, det gäller att vara närvarande och ha energi när pucken släpps, annars blir det tufft.
- Jag tycker sista fem minuterna i första perioden och resten av matchen försöker vi verkligen kriga oss tillbaks och hitta rätt. Men det är för mycket som släpar efter och vi når nästan ända fram men ändå inte. Leksand var snäppet noggrannare och hade bättre energi och förtjänar att vinna. Man skulle vilja ta bort första tio och gett oss chansen att vinna. Vi har ändå en styrka och ger oss inte, all heder till det. Men vi måste ta lärdom att vara med från start. Idag var det stolpe ut och vi har haft stolpe in ett tag nu.

Leksands IF - IK Oskarshamn 4-2 (3-0, 0-1, 1-1)
00.31 1-0 Peter Cehlárik (Marek Hrivík, Jonas Ahnelöv)
02.14 2-0 Calle Själin (Jon Knuts)
08.00 3-0 Carter Camper (Marek Hrivík, Matt Caito)
24.17 3-1 John Dahlstöm (Brian Cooper, Pontus Näsén)
50.31 3-2 Kim Rosdahl (Pontus Näsén, Kim Strömberg), spel 5 mot 4
55.27 4-2 Daniel Olsson Trkulja (Patrik Zackrisson), spel 4 mot 5
Skott: 37-26 (11-12, 19-8, 7-6)
Utvisningar: Leksand 7x2, 1x10, IKO 5x2, 1x5, 1x20
Domare: Marcus Linde, Patric Bjälkander
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Highlights från matchen: