Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO vill ha revansch på Linköping

14 december 2020 16:00
herr

Den uppskjutna bortamatchen mot Linköping ska nu spelas tisdag kväll i ett redan späckat spelschema med match varannan dag. LHC är bara en poäng efter i tabellen så det är viktiga poäng på spel och IKO har revansch att utkräva. Johannes Salmonsson (bilden) gjorde två mål i hemmamötet mot Linköping.


IKO ska avsluta höstdelen av SHL-säsongen med fyra matcher på sju dagar. Match varannan dag inleds med Linköping borta och avslutas på måndag med Växjö hemma innan man får fira jul en knapp vecka.

Linköping vann den första uppskjutna matchen mot IKO för en månad sedan med 6-3. Då gjorde LHC ett mål i power play, ett i box play och två i tom kasse. Johannes Salmonsson gjorde två mål och Oscar Sundh ett. Förra säsongen hade IKO bra utdelning mot Linköping och vann tre av fyra möten, alla tre segrarna slutade 3-2, varav en på straffar där Joakim Thelin kvitterade i spel 6 mot 4. Jonas Engström gjorde två mål i en av matcherna. LHC vann den sista betydelselösa matchen inför tomma läktare med 3-1. På försäsongen i år vann IKO med 4-1 efter två mål av Jonas Engström och ett vardera av John Dahlström och Jan Ordos.

LHC fick kämpa några år för att stanna kvar i SHL i början av 2000-talet men från 2004 nådde man minst kvartsfinal under 14 av 15 år. Man spelade final två år i rad 2007 och 2008, förlust mot MODO respektive HV71. De två sista åren har man blivit tolva och elva och just nu ligger man på tolfte plats, en poäng efter IKO. Mot slutet har LHC börjat plocka lite poäng via bland annat två segrar mot HV71 och en mot Rögle. Senast blev det dock förlust med 1-5 hemma mot Färjestad.

Broc Little, som nu är skadad, är som alltid flitig poänggörare för Linköping, han står nu på 20 poäng (9 mål) följd av Marcus Ljungh på 19 (6 mål). Nolan Zajac toppar poängligan hos IKO med 17 poäng (5 mål), följd av Fredrik Olofsson med 5+11, Kim Rosdahl 5+10 och Tyler Kelleher 3+12. IKO är nu på nionde plats i skotteffektivitet i ligan med 55 mål på 546 skott, drygt 10 procent, jämfört med LHC 53 mål på 577 skott, 9 procent. Linköping har 23 procent i power play (14 mål på 60 försök) i jämförelse med IKO:s 27 procent (20 mål på 74 försök). I box play är det inte så stor skillnad, båda runt 75 procent med 15 insläppta mål för LHC och 14 för IKO. Antalet tvåminutersutvisningar är också jämnt, 72 st för båda lagen.

Det finns lite IKO-koppling i de flesta lag numera, så även i Linköping. Jimmy Andersson är den som spelat mest i IKO (18 matcher) men vi känner även igen lagkaptenen Jonas Junland (4) och målvakten Niklas Lundström (3), samt assisterande tränaren Daniel Eriksson (en säsong tillsammans med Fredrik Söderström).

IKO saknar nu Kim Rosdahl och Tyler Kelleher samt sedan tidigare Oscar Sundh. Junioren Albin Olofsson får därmed en ny chans i A-laget.

Veckan fortsätter med roadtrip till Luleå med match torsdag (kl 16.30) och därefter följer Luleå med tillbaka för lördagsmatch i Be-Ge Hockey Center. Sista matchen före jul blir alltså Växjö hemma på måndag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det kanske låter konstigt men det är god stämning i laget och jättebra fart på träningarna. Alla spelarna tror på det och kommer hit och är proffsiga varje dag. Det är ingen misströstan utan vi kämpar på helt enkelt. Det är härligt, det är nu man ser karaktären i gruppen om man viker ner sig eller man knyter näven i fickan och är beredd att tävla, det tycker jag verkligen vi är.
- Förra matchen mot Linköping är väl en av dom vi har vaskat bort, jag tycker inte vi alls var påslagna. Vi ledde visserligen med 1-0 men sedan vände dom och gjorde till slut två mål i tom kasse. Även om vi inte låg under så hade vi skapat lite dålig känsla i gruppen. Andra halvan var bättre men har man gett dom lillfingret i den här ligan så tar dom hela armen. Vi söker revansch för den matchen och detta är en viktig match för oss båda.
- Vi vill se framåt och verkligen släppa loss det vi har. På träningarna levererar vi på en väldigt hög nivå så det gäller att få den där känslan och få lite energi i matcherna, kanske få ledningen och bygga på det. Det är värdefullt att få första målet och det finns det mycket statistik på och vi har vunnit alla matcher utom en där vi gjort första målet. Det enda som vi bryr oss om är att hitta vägar att vinna. Om vi ligger under med 3-0 och vänder eller om vi leder med samma siffror och håller undan, det får se ut hur det vill. Nu ska vi bara hitta en väg. Vi får hitta på lite nya vägar nu då vi saknar både Kelleher och Rosdahl så vi får trolla lite med dom gubbarna vi har. Albin Olofsson är med igen och vi sätter upp Oliver Larsen i kedjan. Larsen har en bra offensiv uppsida, bra fart på fötterna och en bra tyngd också. Istället för att han sitter och tittar på så är det bra om han får vara med och äga mycket puck och hjälpa oss offensivt på det sättet. Samtidigt får han lite snurr på sig själv, vilket kan vara en bra mix för oss.
- Vi kastar oss i bussen direkt efter matchen och sticker iväg en bit norröver och sover i Stockholmstrakten. Det är tidig matchstart på torsdag och då hinner vi en längre bit på hemvägen innan övernattning mot fredag.