Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Klar seger mot Leksand - Näsén tvåmålsskytt

15 oktober 2020 22:30
herr

IKO vann med klara 5-2 mot Leksand efter två nya mål i power play och stabilt spel även i övrigt. Pontus Näsén (bilden) gjorde sina två första SHL-mål och övriga målskyttar var Filiph Engsund, Filip Karlsson och John Dahlström, "som vanligt" i tom kasse från John. IKO gick upp på sjätte plats i tabellen och möter på lördag femman Örebro i Be-Ge Hockey Center.


Första perioden var spelmässigt jämn men Leksand inledde bäst. Gästerna hade också de längsta anfallen men IKO:s kontringar var snabba och farliga. Ordos/Engströms samarbete var nära att resultera ungefär halvvägs i perioden. Matchens första power play var hemmalagets och man hade det bra uppställt men inte så många avslut och Janne Juvonen i gästernas mål tog det han skulle. IKO åkte dit på för många man på banan och Leksands pp var skoningslöst. Efter elva sekunder och med två minuter kvar av perioden satt 0-1 bakom en skymd Joe Cannata, målskytt Carter Camper. På den tid som var kvar hann Leksand dra på sig två utvisningar till och IKO hade ett par bra lägen. Det var spel fem mot tre i fem sekunder och resterande 48 följde med in i andra perioden med ställningen på tavlan 0-1. Skotten till slut ganska jämnt, 10-12.

IKO vände på matchen på några minuter i början av andra perioden. Efter 48 sekunder, precis när Leksand fått in sin fjärde gubbe, sköt Pontus Näsén sitt första SHL-mål när han tog vara på en retur framför Juvonen, assist Zajac/Rosdahl. Drygt fyra minuter senare var IKO i ledningen för första gången i matchen. Målskytt Filiph Engsund med sitt tredje och assist Zajac/Ordos. Nu hade IKO vänt på matchen och det var Leksand som fick jaga. Det gjorde man dock rätt så bra och efter ett långt anfall där IKO var trötta var Carter Camper starkast och fick ner klubban till en styrning och det var kvitterat med två och en halv minut kvar. Men Leksand drog på sig utvisningar som blev kostsamma. Först en utvisning för vardera laget och strax efter fick Hrivik 2+2 minuter för en klubba i ansiktet på Rosdahl. IKO ställde upp i fyra mot tre och slog några passningar för att få till ett läge och Kelleher hade ett skott i kryssribban. Pucken kom upp till Pontus Näsén som sköt en riktig kanon rakt i mål, assist Zajac (hans tredje ikväll) och Kelleher och IKO var i ledning igen. IKO fick fortsätta spela 4 mot 3 men 3-2 stod sig till paus. Klart skottövertag för IKO i perioden, 16-7.

Leksand öppnade hårt i tredje perioden och hade en puck i mål innan en minut hade gått men efter videogranskning blev det bortdömt för hög klubba. Efter det kunde IKO slappna av och jämna ut spelet. Efter sju minuter kom IKO i ett fint anfall där Filip Karlsson styrde effektivt framför Juvonen på en fin skottpassning från Samuelsson, assist även Näsén. Leksand fick nu jag ännu mer och Björn Hellkvist plockade ut målvakten med fyra minuter kvar. Men då punkterade John Dahlström matchen med 5-2 i tom kasse (frågan är vilken gång i ordningen för nummer 22?), assist Philip Samuelsson med två assist ikväll. Matchen var så klart avgjord och IKO vann även skotten i tredje perioden, 10-6, och totalt 36-25. Leksand tog betydligt fler utvisningar i matchen och IKO var återigen sylvassa i power play. Joe Cannata gjorde en ny bra match med över 92 i räddningsprocent.

Matchens lirare blev Leksands Oskar Lang och IKO:s tvåmålsskytt Pontus Näsén, samt hemmalagets slitvarg Kim Strömberg.

På lördag möter IKO Örebro också på hemmaplan och det blir femman mot sexan i tabellen med en poängs försprång för gästerna inför matchen.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Jag tycker vi är riktigt bra idag, klart bättre än Leksand. Det var vår bästa prestation hittills och det är så här vi vill spela. Jag måste ge grabbarna en eloge för att dom tagit till sig detta. Roligt för Näsén att få göra sina första SHL-mål. Han är bra över hela banan och gör ett starkt jobb även defensivt. Det handlar om att få chansen och han har verkligen tagit den. En annan som jag vill lyfta är Philip Samuelsson som inte får så mycket cred och nu gjorde han två assist idag. Han gör ett enormt defensivt jobb och är väldigt nyttig för oss. Likaså Janosik och Cooper bidrar med ett lugn och en fysik och går i bräschen för oss. Man glömmer lätt bort de defensiva spelarna när det går så bra offensivt som det gör idag. Backarna blir bättre ju bättre forwards åker. Urspelen fungerar mycket bättre när forwards är tillgängliga, allt hänger ihop.

IK Oskarshamn - Leksands IF 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)
18.01 0-1 Carter Camper (Marek Hrivik, Patrik Zackrisson), spel 5 mot 4
20.48 1-1 Pontus Näsén (Nolan Zajac, Kim Rosdahl), spel 5 mot 4
25.17 2-1 Filiph Engsund (Nolan Zajac, Jan Ordos)
37.27 2-2 Carter Camper (Calle Själin, Marek Hrivik)
38.31 3-2 Pontus Näsén (Nolan Zajac, Tyler Kelleher), spel 4 mot 3
47.03 4-2 Filip Karlsson (Philip Samuelsson, Pontus Näsén)
56.07 5-2 John Dahlström (Philip Samuelsson), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 36-25 (10-12, 16-7, 10-6)
Utvisningar: IKO 4x2, Leksand 8x2
Domare: Mikael Andersson, Johan Magnusson
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: