Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Lördagsmatch på Hovet mot Djurgården

9 oktober 2020 14:00
herr

IKO åker till Hovet i Stockholm för lördagsmatch mot Djurgården. Nu vill man tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster. Djurgården blev senast det första laget att besegra Luleå, om än på övertid. IKO är en poäng före stockholmarna i tabellen, på åttonde respektive tionde plats.


"Mesta mästarna" Djurgården har vunnit SM-guld 16 gånger, senast 2001 och första gången 1926. På senare år har man varit i final två gånger, 2010 och 2019. Fjolårets avbrutna säsong slutade med en sjätteplats i grundserien och just nu ligger man tia med en match mindre spelad och en poäng efter IKO. Man har vunnit mot Malmö och Luleå och förlorat mot Rögle och Frölunda. IKO-anknytning finns hos Tobias Ekberg, Mattias Guter och Manuel Ågren. Den sistnämnde gjorde fyra säsonger för moderklubben i Allsvenskan med nästan 200 matcher och 95 poäng (53 mål). Hittills den här säsongen har det blivit ett mål för Ågren. Poängbäst hos hemmalaget är William Eklund med 2+0, son till Christian Eklund som spelade i IKO innan William var född. DIF har spritt ut poänggörandet på 14 spelare. Djurgården har ett starkt målvaktspar där Mantas Armalis stått de två förlustmatcherna med 91,8 i räddningsprocent. Niklas Svedberg höll nollan mot Malmö och stod senast i segermatchen mot Luleå, räddningsprocenten är nästan 96. Dick Axelsson har varit avstängd för olämpligt uppträdande men är spelklar till den här matchen.

Fredrik Olofsson har nu anslutit i toppen av IKO:s poängliga där han med 5 poäng är lika med Nolan Zajac och Kim Rosdahl. Tyler Kelleher med två mål senast är därmed uppe på 4 poäng. Även i IKO är det 14 spelare som har gjort poäng men nivån är högre där.

Fjolårets matcher var jämna mellan lagen. IKO vann första matchen hemma efter två mål av Tyler Kelleher. I andra mötet blev det suddenförlust med Djurgårdens kvittering med bara två minuter kvar. Nichlas Torp gjorde där sitt första mål i IKO-tröjan i sin blott andra match i klubben. Djurgården vann även de återstående matcherna som dock var jämna ända in i slutet.

IKO har efter försäsongens många utvisningar snabbt lärt sig de nya bedömningarna och toppar nu fair play-ligan med i snitt bara drygt två utvisningar per match. Med ett sylvasst power play, 1:a med 43 procent, och stabila i box play, 4:a på 82 procent, ökar chansen avsevärt att vinna matcher. Även skotteffektiviteten är hög, nära 14 procent och tvåa i ligan, med 16 mål på 117 skott. Djurgården tar lite fler utvisningar än IKO och ligger näst sist i power play med bara två gjorda mål på 14 försök. I box play är det jämnare med 3 insläppta mål för IKO och 4 för DIF på 17 box play vardera.

IKO har nästa vecka två hemmamatcher, Leksand på torsdag och Örebro på lördag och det blir fortsatt bara 50 personer på läktarna.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Djurgården är intensiva att möta och det alltid en utmaning att komma till Hovet. Sen har det ju varit lite upp och ner även för dom i inledningen. Det blir en tuff batalj och det är viktigt att vi orkar hålla upp energin och vågar hålla i pucken så att inte dom får diktera villkoren. När motståndaren tar tag i taktpinnen och får ett långt byte på oss gäller det att vi svarar upp direkt och antar utmaningen. Man kan inte få momentum utan det måste man ta och då måste man vara mycket mer bestämd. Det gäller för alla spelare att man går in direkt i sitt första byte och visar vägen. Vi har allt att vinna så vi kämpar på, vi kör!
- Nichlas Torp är spelklar så han ersätter Emil Wahlberg som fick en smäll igår. I övrigt är det samma lag som mot Rögle.
- Vi åker till Stockholm efter en kort men intensiv fredagsträning och så blir det lätt värmning på Hovet på matchdagen. Det är ju tidig lördagsmatch så vi åker hem direkt efter och så är vi lediga på söndag.