Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad hemma är nästa utmaning

30 september 2020 15:30
herr

I lördags mötte IKO fjolårets seriesegrare Luleå. Imorgon är det dags för fjolårstvåan Färjestad och nästa vecka trean Rögle. Tuffast tänkbara start på årets SHL-säsong alltså. Matchens profil i hemmalaget är #22 John Dahlström (bilden), en av hjältarna som med sina fem mål i kvalet tog IKO till SHL 2019.


IKO har inlett med en 5-2-seger mot Brynäs och en förlust med samma siffror mot Luleå, en jämn match där två mål kom i tom kasse. Fredrik Olofsson leder interna poängligan med 4 poäng (1 mål) på två matcher. Filiph Engsund, Jan Ordos och Nolan Zajac står på 3 poäng och Johannes Salmonsson har gjort 2 mål.

Färjestad har spelat tre matcher och fått ihop 2 poäng via en straffseger borta mot Växjö. I premiären föll man borta mot Luleå och senast blev det förlust hemma mot Brynäs. Daniel Viksten är poängbäst i FBK med 4 mål. Man har använt båda sina målvakter där Henrik Haukeland stått två matcher och Arvid Holm en. IKO-produkten Olle Lycksell, som spelat tre matcher i Allsvenskan för moderklubben, lämnade Linköping inför den här säsongen och flyttade till Karlstad. Pontus Widerström har spelat två säsonger på lån i IKO.

Färjestad är ett klassiskt storlag i svensk ishockey med 46 raka säsonger i SHL/Elitserien som fått kvala sig kvar en gång. Man har vunnit SM-guld nio gånger och varit i final ytterligare elva gånger. Senaste finalen var 2014 och senaste guldet 2011.

Fjolårets möten mot Färjestad innebar ett par storförluster i Karlstad men också en seger hemma. Tillsammans med en övertidsförlust hemma blev det 4 poäng mot värmlänningarna ifjol.

Publiken är begränsad till 50 personer under denna match och ytterligare en. Därefter höjs det till 500. Vi kommer att rapportera här på hemsidan samt på Twitter. Matchen sänds på Cmore.

IKO möter HV71 på lördag och nästa hemmamatch är mot Rögle nästa torsdag. Nästa lördag möter man Djurgården borta.

Videointervju med #22 John Dahlström inför matchen:

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Om man ser till spelet de inledande två omgångarna så finns det saker att förbättra. Det är ett marathon-race och vi ska bli bättre undan för undan. Periodvis är vi där men framför allt spelet med puck kan bli bättre, vi kan bli kaxigare där och styra spelet mer. Vi måste bli tryggare i grunderna och kunna falla tillbaka på dem när vi får en dipp i matchen. Special teams har varit väldigt bra, 125 % totalt, vilket är otroligt viktigt för att ta poäng i tajta matcher.
- Det viktiga mot Färjestad är att vi spelar vårt spel med full kraft. Man får ta byte för byte och inte bli påverkade av matchens momentum utan hålla oss till vår plan. Det är den vi lutar oss mot när det svajar. Sen måste vi också vara kaxiga. Nu är vi inte här för att se och lära längre utan nu är det tävling.
- Vi har försökt skapa en trygghet och stabilitet genom att hålla fast vi samma formationer under försäsongen och nu även in i serien. Då har vi något att bygga vidare på. Sedan kan det bli ändringar över tid och ibland coachar vi under matcherna och ändrar lite grann.
- Vi har samma tillgängliga spelare som senast. Nichlas Torp spelar inte men är nu i full träning efter sina fem veckors frånvaro.