Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Storseger i SHL-premiären

24 september 2020 21:37
herr

IK Oskarshamn fick en kalasstart i SHL-premiären med mål efter 52 sekunder. Med ett fantastiskt power play-spel ökade man sedan på till 5-1 efter två perioder och matchen slutade 5-2. Målskyttar för IKO ikväll Johannes Salmonsson 2, Nolan Zajac, Jan Ordos och Fredrik Olofsson.


Årets SHL-säsong inleddes på bästa sätt med mål efter 52 sekunder. Nolan Zajac sköt från distans rakt i mål och Brynäs-målvakten Viktor Andrén kunde inte göra något, assist Ordos/Engsund. Hemmalaget kom igen och tog tag i taktpinnen en bra stund efter målet. Dessutom två power play för Brynäs ganska tätt i mitten av perioden. Men IKO försvarade sig bra även om Brynäs hade ganska många heta lägen, bland annat ett där tidigare IKO-spelaren Marcus Björk sköt rakt i Cannatas plockhandske. Den sistnämnde svarade för många viktiga ingripanden men fick till slut kapitulera när Jaedon Descheneau kom fri och lyfte upp en backhand till 1-1, vilket inte var helt orättvist sett till spelet i perioden. Sista minuten fick IKO spela sitt första power play och utnyttjade det till fullo med ett nytt ledningsmål med bara fem sekunder kvar. Fredrik Olofsson sköt ett distinkt handledsskott på passning från Tyler Kelleher och Jan Ordos.

Andra perioden inleddes med chanser åt båda håll och Filip Karlsson hade ett bra skott som gick "igenom" Andrén varpå pucken sakta rullade i stolpen men domaren hade redan blåst alldeles för tidigt. Strax efter kom Filiph Engsund med en fin inbrytning och fick med sig en utvisning. I det efterföljande pp-spelet var IKO framgångsrika igen och Jan Ordos - med 3 poäng så långt i sin SHL-debut - gjorde 1-3 i röran framför mål, assist Olofsson/Zajac. IKO dominerade ett par minuter efter målet men sedan tog Brynäs över och skapade långa anfall och IKO var riktigt trötta en stund. Mitt i hemmapressen kom IKO i ett flygande anfall genom Fredrik Olofsson som serverade Johannes Salmonsson som sköt 1-4, assist även Cannata! Strax efter var det dags för Salmonsson/Olofsson igen, denna gång i power play, assist även Zajac med 1+2 så långt. Salmonsson var sist på pucken och power play var hundraprocentigt så långt och 1-5 på tavlan. Brynäs fick spela power play sista minuten men fick inte in någon reducering där. Skotten klart till gästerna 5-12.

IKO klarade av minuten i box play i inledningen av tredje perioden och tog sedan över initiativet och tryckte tillbaka hemmalaget rejält några minuter. Då var det Brynäs-spelarna som var rejält trötta. I följden av detta blev det power play för IKO efter sex minuter. Där blev det fortsatt konstant tryck under en dryg minut och många skott mot Andrén men det blev inget fjärde pp-mål. Klockan tickade på utan att Brynäs lyckades få något tryck i sin reduceringsjakt. IKO kunde spela av matchen ganska enkelt sista tio minuterna och kunde kosta på sig en time out med sju minuter kvar. Brynäs fick till slut in en reducering när John Persson gjorde 2-5 med en dryg minut kvar. Det försämrade Cannatas statistik som ändå landade på fina 92,8 procent efter 26 räddningar. Skotten i tredje perioden 14-15 och totalt 28-33.

Laget reser till Stockholm ikväll och vidare hem under fredagen för att ladda för hemmapremiären mot Luleå på lördag eftermiddag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Jag tycker det syntes inledningsvis att vi inte har spelat på ett tag. Vi är väldigt effektiva och spelar bra både i power play och box play tillsammans med ett mycket bra målvaktsspel och starkt försvarsspel runt målet. I fem mot fem spelar vi bra periodvis men vi har inte riktigt haft jämnheten som vi är vana vid. Vi kommer att växa även där. Jätteskönt för killarna att få med sig ett bra resultat och självförtroende. Andra perioden tycker jag vi är riktigt bra och effektiva i power play.
- Målvaktssidan kommer att vara väldigt viktig för oss och både Cannata och Williamsson har sett bra ut på försäsongen.

Brynäs IF - IK Oskarshamn 2-5 (1-2, 0-3, 1-0)
00.52 0-1 Nolan Zajac (Jan Ordos, Filiph Engsund)
18.51 1-1 Jaedon Descheneau (Niclas Andersén, Simon Bertilsson)
19.55 1-2 Fredrik Olofsson (Tyler Kelleher, Jan Ordos), spel 5 mot 4
25.21 1-3 Jan Ordos (Fredrik Olofsson, Nolan Zajac), spel 5 mot 4
30.30 1-4 Johannes Salmonsson (Fredrik Olofsson, Joe Cannata)
34.33 1-5 Johannes Salmonsson (Fredrik Olofsson, Nolan Zajac), spel 5 mot 4
58.48 2-5 John Persson (Johan Alcén, Linus Ölund)
Skott: 28-33 (9-6, 5-12, 14-15)
Utvisningar: Brynäs 4x2, IKO 3x2
Domare: Linus Öhlund, Johan Nordlöf
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen efter matchen >>