Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Oskarshamn
IKO

Nytt Smålandsderby mot serietrean

7 december 2020 14:00
herr

IK Oskarshamn möter serietrean Växjö för första gången den här säsongen. Tisdag kväll spelas matchen i Vida Arena och det skiljer tolv poäng mellan lagen där Växjö har spelat tre matcher mer. Växjö har dragit ifrån nio poäng under IKO:s Corona-paus. Tex Williamsson (bilden) har Alvesta som moderklubb men kom till Växjös juniorlag som 16-åring.


Denna märkliga säsong när tabellen haltar väldigt mycket möts IKO och Växjö för första gången och redan om knappt två veckor (21 december) möts man igen, då i Oskarshamn. Den här matchen skulle först ha spelats i september men sköts upp då man hoppades få ta in mer publik senare. IKO har ännu inte tagit någon poäng av Växjö i SHL så det är väl dags nu. Detta blir det andra av fyra Smålandsderbyn för IKO i december.

Växjö Lakers gör sin tionde raka säsong i SHL och har redan hunnit med två SM-guld, 2015 och 2018. Ifjol gick det inte så bra utan det blev sämsta placeringen på dessa år, 10:a. Den här säsongen började lite trevande men på slutet har det lossnat ordentligt. Man hade tre raka segrar fram till i lördags där Viktor Fasth höll nollan i alla, bland annat 8-0 mot Frölunda. I söndags spelade man en uppskjuten match mot Rögle och föll med 4-2 med Erik Källgren mellan stolparna. Viktor Fasth är därmed uppe i klar ledning i målvaktsligan på nära 94 procent. Även Erik Källgren ligger bra till, 3:a med strax över 92 procent. Joe Cannata har 91,65 procent (7:a) och Tex Williamsson 89,87.

IKO har några knappa förluster på slutet där man varit riktigt nära poäng mot både Örebro och HV71 i lördags.

Emil Pettersson 21 poäng, backen Joel Persson 20 och IKO-bekante Richard Gynge 18 toppar Växjös poängliga. Fredrik Olofsson med mål i tre raka matcher för IKO har gjort 16 poäng (5 mål) och följs av Nolan Zajac 15 (5) och Tyler Kelleher 15 (3).

Utöver tidigare nämnda IKO-bekantingar Erik Källgren och Richard Gynge har även Marcus Sylvegård spelat i Oskarshamn. Sylvegård fick matchstraff i söndags mot Rögle men är inte avstängd.

Den här veckan består av enbart bortamatcher för IKO. På torsdag möter man Malmö och på lördag Rögle. Laget är ute på en roadtrip hela veckan och kommer hem lördag kväll efter Rögle-matchen. Nästa vecka fortsätter med ytterligare två bortamatcher, Linköping tisdag och Luleå torsdag och precis innan jul blir det två hemmamatcher, Luleå 19 december och Växjö som sagt 21 december. Då är nästan halva serien spelad.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi har gjort några små ändringar på träning och inför matchen mot Växjö. Dels är Rickard Palmberg inne och kör för att se om han kan spela och det lutar åt att han är spelklar imorgon och blir center mellan Kelleher och Salmonsson där han spelade ifjol. Dom tre har hittat varandra bra sedan Palmberg började träna. Vidare spelar Engström nu med Olofsson och Rosdahl samtidigt som Filip Karlsson går med Engsund och Ordos. Vi försöker hitta lite mer kemi och några som spelat med varandra hela säsongen får byta miljö men det är inga konstigheter.
- Jag tycker vi har hanterat tiden efter Corona ganska bra och har inget att skylla på där. Vi gör en ganska bra match mot HV71 och skapar en del lägen och skulle behövt gjort något mål till. Det är svårt att vinna när man gör ett mål. Vi jobbar på och är trots allt på ett ganska bra ställe även om det varit lite tyngre med resultaten på slutet. Vi försöker fokusera på det som varit bra och inte bli för stressade över att resultaten inte kommer just nu. Jobbar vi på så här så kommer det att ge resultat också, det är det som är fokus och trycka på att vi gör så mycket bra som möjligt varje dag egentligen.
- Växjö är ju jätteheta och helt klart ett av ligans hetaste lag under de sista tio omgångarna. Ett jätteskickligt lag som ligger där uppe och hugger. Vi mötte dom på försäsongen och det finns mycket saker att hantera men vi tycker vi gjorde många bra saker i dom matcherna. Vi måste göra vårt väldigt bra men också ha respekt för deras skicklighet. Vi ska nyttja vår styrka i att spela med så hög intensitet som möjligt för att möta dem.