• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs sista laget ut på hemmaplan

9 mars 2020 14:40
HERR

IK Oskarshamn tar emot anrika Brynäs IF i sista hemmamatchen i SHL:s grundserie tisdag kväll. Matchens profil är #38 Nichlas Torp (bilden), backen som är känd för sina tuffa och vägvinnande tacklingar. Han har ett snitt på två tacklingar per match vilket är toppklass i SHL.


Brynäs har i princip spelat klart för säsongen och de två lag som IKO har kvar att möta, Brynäs och Linköping, slåss om elfteplatsen men kan inte nå play in. Brynäs var tidigare under säsongen indragna i bottenstriden men tog sig efter tränarbyte upp på fast mark. Man är 11:a nu, en poäng före Linköping. IKO är på 14:e plats och behöver vinna båda de återstående matcherna för att ta sig förbi Leksand som i så fall måste ta noll poäng.

Brynäs räddningsprocent med Samuel Ersson och Joacim Eriksson är bara marginellt bättre än IKO:s över säsongen. Ersson har stått klart flest matcher. Anton Rödin, med ett förflutet långt tillbaka i IKO, toppar Brynäs poängliga överlägset med 46 poäng (14 mål) före kanadensaren Greg Scott med 19+18. I IKO har Johannes Salmonsson gjort poäng i fyra raka matcher och står på 24 poäng (13 mål), vilket är personbästa i SHL. Före är bara Tyler Kelleher med 12+15. Rickard Palmberg har gjort nästan en poäng per match sedan han kom, 4+6, på elva matcher och nu poäng i tre raka matcher.

Brynäs är bättre än IKO i power play och i box play är det omvänt. Brynäs tar lite fler utvisningar per match än IKO.

Brynäs är ett av de lag som IKO har tagit mest poäng mot. Efter en 4-1-förlust i första matchen borta har IKO sedan tagit en övertidsseger och en straffdito. Tyler Kelleher avgjorde straffläggningen på annandag jul och hemmasegern i oktober fixade Joakim Thelin i Sudden. Bäst statistik har IKO mot Linköping, som man möter på torsdag, med åtta poäng av nio möjliga. Detta efter 3-2 i alla matcherna, den sista precis före nyår efter straffar.

IKO saknar inför matchen Tex Williamsson, Simon Després, Johannes Salmonsson, Henrik Nilsson och Ben Youds. Däremot är Filip Sveningsson tillbaka efter utlåningen till Tingsryd.

Det är nu sammalagt fyra spelare i IKO som har spelat samtliga 50 matcher; Arsi Piispanen, Pontus Netterberg, John Dahlström och Joakim Thelin. Henrik Nilsson, Tyler Kelleher och Johannes Salmonsson har missat en match var och Jesper Dahlroth två.

Övriga matcher i SHL:s 51:a och näst sista omgång; Djurgården-Rögle, Färjestad-Linköping, HV71-Luleå, Malmö-Frölunda, Örebro-Leksand, Skellefteå-Växjö. Sista omgången spelas på torsdag och då möter IKO Linköping i SAAB Arena.

Här är återstående spelprogram för Leksand och Oskarshamn de två sista omgångarna:
Omgång 51, 10 mars IKO-Brynäs, Örebro-Leksand
Omgång 52, 12 mars Linköping-IKO, Leksand-HV71

Videointervjuer med #38 Nichlas Torp och huvudtränaren Per-Erik Johnsson inför matchen: