• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Ny uddamålsförlust mot Rögle

7 mars 2020 21:30
HERR

IKO gjorde en riktigt bra match mot Rögle och var det bättre laget större delen av matchen. Men skåningarna var effektivast och vann till slut i en målsnål match med 2-1. IKO:s mål gjordes av Rickard Palmberg, hans fjärde totalt på 11 matcher. Debuterande målvakten Marcus Hellgren (bilden) gjorde en bra match och räddade 17 av Rögles 19 skott.


Matchen inleddes i högt tempo med chanser åt båda håll. Det var även mycket fysiskt spel, speciellt offensivt från hemmalaget. Debuterande målvakten Marcus Hellgren fick göra ett par stabila räddningar tidigt och kom in bra i matchen. Rögle fick spela power play redan efter två minuter men IKO rensade effektivt och spelade även en del i Rögles zon. IKO tog över mer och mer och fick även med sig en utvisnibg efter tio minuter men fick inte mycket uträttat där. Rögle kom igen och fick fast IKO i zonen flera gånger. Med fem minuter kvar snodde man en puck som IKO inte fick ur zonen och Erlend Lesund kunde prickskjuta 0-1 i krysset bakom Hellgren. IKO lyfte upp spelet i slutet och hade ytterligare ett pp som var något bättre. Man hade även ett par jättechanser sista minuten, bland annat en puck som låg helt fri framför ett halvöppet mål bakom Roman Will men Modigs fick inte träff på pucken. Röglelednigen stod sig till paus och skotten i klar hemmafavör, 9-5.

IKO hade två power play under första delen av andra perioden men fortfarande ingen utdelning. Men när Rögle fick sitt andra power play ringde det igen bakom Hellgren en minut in i pp. Rögle krympte IKO:s box och Daniel Zaar kunde stå ensam i ena tekningscirkeln och skjuta 0-2. IKO skakade av sig det målet och reducerade omgående. Det var ett krigarmål i gröten hos Roman Will som godkändes efter lång videogranskning. Rickard Palmberg var sist på pucken med sitt fjärde mål i IKO, assist Kelleher/Salmonsson. I slutet fick IKO ytterligare en utvisning och det var riktigt nära 1-3. Roman Will spelade pucken snabbt när IKO var och bytte. Rögle kom två mot noll men Hellgren stod upp bra och Rögle missade även returen. IKO hade också ett par riktigt vassa lägen, ett alldeles i slutet. 1-2 på tavlan och skotten klart till IKO 19-10.

IKO var det drivande laget även i tredje perioden och Rögle tog time out efter sex minuter. Dessförinnan hade IKO klarat av ett box play ganska enkelt tidigt i perioden. Mitt i perioden fick IKO chansen i power play men det blev inget mål i den spelformen ikväll. Tiden gick och IKO fortsatte satsa framåt. Men Rögle försvarade sig bra, så bra att IKO inte fick chansen att ta ut målvakten utan slutresultatet skrevs till 1-2. Skotten överlägset till hemmalaget, 6-4 i tredje perioden och 34-19 totalt.

Till matchens lirare utsågs Daniel Zaar och Emil Wahlberg. Hemmalagets slitvarg blev Johannes Salmonsson som gjort poäng fyra matcher i rad.

Övriga matcher i omgång 50; Malmö-Växjö 5-4, Brynäs-Leksand 5-4 str, Frölunda-HV71 3-4 str, Linköping-Skellefteå 4-3, Färjestad-Djurgården 4-1, Luleå-Örebro 3-2 ot. I och med Leksands poäng idag återstår bara ett scenario för att IKO ska ta trettondeplatsen. Man måste ta sex poäng samtdigt som Leksand kammar noll.

Här är återstående spelprogram för Leksand och Oskarshamn de två sista omgångarna:
Omgång 51, 10 mars IKO-Brynäs, Örebro-Leksand
Omgång 52, 12 mars Linköping-IKO, Leksand-HV71

IK Oskarshamn - Rögle BK 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
15.04 0-1 Erlend Lesund (Melker Eriksson, Chris Desousa)
34.42 0-2 Daniel Zaar (Kodie Curran, Ted Brithén), spel 5 mot 4
35.22 1-2 Rickard Palmberg (Tyler Kelleher, Johannes Salmonsson)
Skott: 34-19 (9-5, 19-10, 6-4)
Utvisningar: IKO 4x2, Rögle 5x2
Domare: Mikael Holm, Marcus Linde
Publik: 3091

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Cam Abbott och Per-Erik Johnsson efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.