• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Leksand nollade IKO

22 februari 2020 21:40
HERR

IKO kunde inte mäta sig med jumbolaget Leksand den här lördagskvällen i Tegera Arena. En gammal IKO-bekant, Axel Brage, spikade igen hemmakassen och Leksand gjorde tre mål, alla i power play. Richard Bachman (bilden) räddade 22 skott, ett antal kvalificerade räddningar.


Matchen började i högt tempo med chanser åt båda håll, dock dröjde det flera minuter innan något skott gick på mål. IKO:s debuterande målvakt Richard Bachman fick en bra start och kom in bra i matchen. Leksand, som sett över säsongen varit dåliga i power play, visade sig ikväll vara väldigt effektiva. Första utvisningen för IKO utnyttjade man efter 50 sekunder av pp med sitt första skott på mål i matchen, målskytt Patrik Zackrisson och klockan på 8.04. Hemmalaget tog över spelet mer och mer efter målet och hade flera farliga avslut men Bachman var tät. Hans kollega i hemmakassen, IKO-bekante Axel Brage, hade mindre att göra. Nästa utvisning efter tretton minuter blev lika kostsam även om IKO försvarade sig bra. Men efter en och en halv minut fick Sebastian Wännström tag i en retur och skickade in 2-0, klockan på 14.35. IKO lyfte upp positionerna lite i slutet av perioden och Palmbergkedjan skapade ett par chanser men fick inte till några långa anfall. Skotten i perioden ganska jämnt, 8-7, trots Leksands spelövertag.

Inledningen av andra perioden var liknande som i första och det var återigen få skott på mål i början. Leksand tog över efter hand och ökade trycket mot Bachman som agerade säkert. Men sedan kom två nya utvisningar tätt på varandra. Den första klarade man av genom bra jobb i en dryg halvminut i Leksands zon av bland annat Dahlroth och Söderqvist. Men i den andra small det direkt, efter sju sekunder stod det 3-0 på tavlan och Leksand hade gjort tre mål på fyra pp. Strax efter fick IKO ett power play till skänks, kompensation kanske, men lyckades inte utnyttja de två minuterna. Precis som i första perioden kom IKO tillbaka lite i slutet men skotten klart till hemmalaget, 10-4.

IKO gjorde en helt ok tredje period men fick inte hål på Axel Brage i kassen. Redan innan en minut hade gått fick man en gyllene biljett in i matchen genom ett power play. Men det blev bara en minut då man var för många på banan. IKO skapade en hel del och visade bättre desperation än tidigare i matchen, ledde skotten halvvägs med 10-1. Mot slutet skapade man ännu mer och hade ytterligare ett power play. Det var riktigt nära ett par gånger men Brage fredade sitt mål med både tur och skicklighet. Richard Bachman spikade också igen andra halvan av matchen och gjorde en svettig trippelräddning i slutet. Leksand höll undan och kröp närmare i tabellen. Skotten i tredje perioden 7-11 och totalt 25-22.

Tidiga eftermiddagsmatcher i den här omgången var Brynäs-Frölunda 4-2, HV71-Malmö 3-2, Luleå-Färjestad 4-1 och på kvällen Örebro-Djurgården 5-2, Skellefteå-Rögle 4-3, Växjö-Linköping 2-1. Leksand är nu bara en poäng efter och det blir ett race hela vägen över de åtta omgångar som återstår. På tisdag är det hemmamatch igen då IKO tar emot topplaget Färjestad och därefter en långtrip med Luleå borta på torsdag och Djurgården på Hovet på lördag.

Leksands IF - IK Oskarshamn 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
08.04 1-0 Patrik Zackrisson (Daniel Gunnarsson, Spencer Abbott), spel 5 mot 4
14.35 2-0 Sebastian Wännström (Oskar Lang, Marek Hrivik), spel 5 mot 4
32.32 3-0 Marek Hrivik (Johan Fransson), spel 5 mot 4
Skott: 25-22 (8-7, 10-4, 7-11)
Utvisningar: Leksand 3x2, IKO 5x2
Domare: Patrik Sjöberg, Mikael Andersson
Publik: 5965

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Per-Erik Johnsson och Per-Erik Eklund efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.