• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

IKO kom tillbaka två gånger och fick en poäng

13 februari 2020 22:10
HERR

IKO gjorde en bra match mot Malmö när man lyckades komma tillbaka och kvittera två gånger och få med sig en poäng. Malmö vann med 4-3 efter straffar men IKO låg närmast tre poäng under tredje perioden. Johannes Salmonsson (bilden) blev tvåmålsskytt och Nicklas Heinerö kvitterade till 2-2 och satte även en av straffarna.


Gästerna inledde bäst men efter ett par minuter blev det en dubbelutvisning och i spel fyra mot fyra spelade IKO klart bättre och skapade några lägen. Malmö kom igen och vann till slut en kamp framför mål och dansken Frederik Storm tog hand om en retur och skickade in 0-1 efter prick sex minuter. Malmö fortsatte föra spelet efter målet och hade några långa anfall men Tex Williamsson var tät i buren. IKO fick power play efter tio minuter men det blev kortvarigt då man själva tog en utvisning strax efter. Man skapade klart mest under den avvaktande utvisningen med bra fart på passningarna. I spel fyra mot fyra lyfte IKO upp positionerna och fortsatte ta för sig mer även i fem mot fem. Mot slutet av perioden var IKO bättre och stressade Malmö högt i banan och nye Filip Karlsson hade ett hårt skott från nära håll som Lars Volden i Malmökassen fick sträcka ut på. Skotten i första perioden 6-8 och Malmöledning 0-1.

IKO kom ut som ett nytt lag i andra perioden, skapade mycket och fick fast gästerna i deras zon. Men först gjorde Johan Olofsson 0-2 med en styrning sedan Malmö åter vunnit en duell i sarghörnet. IKO replikerade redan efter en dryg halvminut och den här gången var det IKO som gjorde två snabba mål. Först sköt Henrik Nilsson och Johannes Salmonsson tog hand om returen otagbart för norske Volden i målet. Efter ytterligare en halvminut var det kvitterat när Engström och Heinerö kom två mot en i en snabb kontring och Volden var helt överspelad när Heinerö direktsköt 2-2, klockan på knappt fyra minuter. Lite senare kom Salmonsson och Kelleher i en liknande kontring men en Malmöklubba bröt den sista passningen. Engström hade ett friläge men hårt uppvaktad bakifrån sköt han mitt på målvakten. IKO hade nu tagit över helt och hållet och öste på för mer, ledde skotten halvvägs med 11-1. Men sedan blev man lite övermodiga och ett pucktapp i offensiv zon gav en snabb spelvändning till IKO-bekante Emil Sylvegård som överlistade Williamsson fram till 2-3. Då hade det gått nästan tolv minuter. IKO fortsatte vara det bättre laget och hade lägen till ny kvittering. Malmö fick sitt första "riktiga" power play med 1.40 kvar men John Dahlström med flera höll mest till i Malmözonen. Malmö skapade inte mycket utan drog på sig en utvisnibg med 14 sekunder kvar av perioden och IKO hann med ytterligare en farlighet efter tekning men sedan kom paussignalen. Skotten överlägset i hemmafavör, 13-4.

IKO fortsatte jobba bra i tredje perioden och efter sex minuter fick man med sig en utvisning. Efter en dryg halvminut i pp efter fint förarbete av Simon Després tog Johannes Salmonsson återigen hand om en retur och sprätte upp pucken bakom Volden, "Salles" andra för kvällen och elfte totalt. En assist även till Rickard Palmberg, som alltså gjorde två poäng i sin hemmadebut. Det blev ett ställningskrig under resten av ordinarie tid men IKO låg närmast en trepoängare. Man hade bland annat ett power play men fick ingen utdelning. IKO fick även spela box play men återigen klev box play-specialisten John Dahlström fram och till och med skapade en målchans. Matchen gick till förlängning som blev mållös men det saknades inte chanser som vanligt i spel tre mot tre. Malmö hade de hetaste, bland annat ett direktskott från nära håll men Tex gjorde en kanonräddning och tog matchen till straffar. I straffläggningen inledde lagen med var sitt mål genom Johan Olofsson och Nicklas Heinerö som båda hade gjort mål under ordinarie tid. Därefter missade Malmös nyförvärv Adam Brodecki och Oskar Nilsson sina straffar. I tredje omgången blev Matias Myttynen matchvinnare när han överslistade Tex vid ena stolpen och Volden avslutade sedan med att rädda Rickard Palmbergs straff. Skotten i tredje perioden 13-9, i overtime 2-3 och totalt 34-25.

Till matchens lirare utsågs Malmös lagkapten Fredrik Händermark och IKO:s tvåmålsskytt Johannes Salmonsson. Slitvargen i hemmalaget blev hemmadebuterande Rickard Palmberg med två assist på kontot.

Övriga torsdagsmatcher var Brynäs-Luleå 5-1, Djurgården-Växjö 4-1, Frölunda-Örebro 5-3, HV71-Rögle 3-5 och det spännande streckmötet Linköping-Leksand 2-1. Färjestad-Skellefteå spelar fredag kväll. IKO har ytterligare en hemmamatch den här veckan när Växjö kommer till Be-Ge Hockey Center på lördag eftermiddag. Nu har IKO bockat av poäng mot ytterligare ett SHL-lag så nu återstår bara att ta poäng av Växjö på lördag och sedan Örebro så har man visat att man kan ta mäta sig med alla SHL-lag.

IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-0, 0-1)
06.00 0-1 Frederik Storm (Matias Myttynen, Niklas Arell)
22.49 0-2 Johan Olofsson (Jesper Jensen Aabo, Christoffer Forsberg)
23.18 1-2 Johannes Salmonsson (Henrik Nilsson, Rickard Palmberg)
23.52 2-2 Nicklas Heinerö (Jonas Engström)
31.44 2-3 Emil Sylvegård (Axel Wemmenborn)
46.41 3-3 Johannes Salmonsson (Simon Després, Rickard Palmberg), spel 5 mot 4
65.00 3-4 Matias Myttynen, avgörande straff
Skott: 34-25 (6-8, 13-4, 13-9, 2-3, 0-1)
Utvisningar: IKO 4x2, Malmö 5x2
Domare: Andreas Harnebring, Tobias Björk
Publik: 2913

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Martin Filander och Per-Erik Johnsson efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.