• Huvudsponsorer

Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll mot Örebro igen

11 februari 2020 21:45
HERR

Det blev inget trendbrott mot Örebro, som tog sin tredje seger den här säsongen mot IKO. Några ödesdigra sekunder mitt i matchen avgjorde till Örebros favör och slutsiffrorna skrevs till 4-2 efter ett mål i tom kasse. Markus Modigs (bilden) gav IKO ledningen tidigt i matchen och Joakim Thelin snyggade till siffrorna med tre sekunder kvar.


IKO klev ut i Behrn Arena utan respekt för topplaget Örebro. Hemmalaget hade mest puck inledningsvis men IKO gjorde första målet efter knappt fem minuter i en av sina farliga kontringar. Piispanen bröt ett uppspel och stack på kanten, droppade till Wahlberg som passade Markus Modigs i slottet. Skottet satt otagbart bredvid tjeckiske landslagsmålvakten Dominik Furch som inte hann med i förflyttningen. Strax efter målet fick Örebro spela power play men gjorde det inte så bra och sköt bara ett skott på mål. Även om Örebro fortsättningsvis hade de längsta anfallen kom man inte till några jättefarliga lägen och Fredrik Pettersson-Wentzel tog det han skulle. Mitt i perioden fick IKO sitt första power play och det var ganska bra men ingen utdelning. Med fyra minuter kvar kom IKO i en liknande kontring som vid målet och Piispanen bröt en ÖHK-passning, passade Modigs i slottet men han kunde inte skjuta direkt och skottet gick mitt på Furch. Salmonsson hade också ett bra läge men pucken smet precis över ribban. IKO fick ytterligare ett power play i slutminuten och skapade en del men ingen utdelning innan paus. Skotten klart till gästerna, 4-9.

IKO fick ingen utdelning på de 40 sekunder som var kvar av pp-spelet. Tidigt i andra perioden fick Örebro sitt andra power play men även här kunde IKO försvara sig bra. Mitt i perioden hade IKO två jättechanser i samma anfall när ett skott tog i stolpen och Piispanens retur träffade målvakten. Strax efter kom Örebro i en kontring med två man nästan helt fria men IKO lyckades avstyra det. Efter halva perioden tog Örebro över och vände matchen på 34 sekunder där man gjorde som IKO gjort i första perioden, snabba spelvändningar. Först avslutade Shane Harper med en puck som PW inte kunde hålla under armen. Direkt efter åkte Robin Kovács runt kassen och fick fram en passning till Daniel Muzito-Bagenda som avslutade distinkt högt bakom PW. Med två minuter kvar kom även 3-1 efter pucktapp i anfallszonen och Ludvig Rensfeldt satte pucken högt på PW:s plockhandsida. Tre mål för hemmalaget således och skotten 13-9.

Örebro försvarade sin ledning ganska bra men IKO skapade sina lägen. Bland annat hade Heinerö ett jätteläge i slottet tidigt i tredje perioden. Efter åtta minuter fick IKO spela power play och hade chansen att reducera ett par gånger. Några minuter senare var det dags för Örebros fjärde power play. Men IKO:s box var fortsatt effektiv och Örebro fick inte iväg några farliga avslut. Örebro kunde ändå kontrollera sin ledning och med en och en halv minut kvar tog IKO ut målvakten. Det blev inte något ordnat anfallsspel och Simon Després bröt först ett skott mot det tomma målet och agerade därefter målvakt men strax efter kunde ändå Ryan Stoa sätta 4-1 i tom kasse. Med tre sekunder kvar snyggade Joakim Thelin till siffrorna när han i ett friläge satte 4-2. Skotten i tredje perioden 15-11 och totalt 32-29.

Övriga matcher i omstarten i omgång 39; Brynäs-HV71 4-3 str, Djurgården-Färjestad 5-4 str, Frölunda-Linköping 1-3, Skellefteå-Luleå 4-1, Leksand-Malmö 2-3, Växjö-Rögle 0-4. Linköpings seger mot Frölunda gör att avståndet till strecket nu är åtta poäng. IKO har resten av veckan två hemmamatcher, Malmö på torsdag och Växjö på lördag. Om tre veckor, den 3 mars, möts Örebro och IKO igen, den gången i Be-Ge Hockey Center i omgång 48.

Örebro HK - IK Oskarshamn 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)
04.41 0-1 Markus Modigs (Emil Wahlberg, Arsi Piispanen)
33.13 1-1 Shane Harper (Ryan Stoa)
33.47 2-1 Daniel Muzito-Bagenda (Robin Kovács, Sakari Salminen)
37.58 3-1 Ludvig Rensfeldt (Linus Öberg)
59.12 4-1 Ryan Stoa (Mathias Bromé, Kristian Näkyvä), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
59.57 4-2 Joakim Thelin
Skott: 32-29 (4-9, 13-9, 15-11)
Utvisningar: Örebro 4x2, IKO 5x2
Domare: Sören Persson, Pehr Claesson
Publik: 5012

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Per-Erik Johnsson och Christer Olsson efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Johan Bernström, Bildbyrån.