Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

Dags för revansch mot Färjestad

22 november 2019 19:16
HERR

IKO tar emot Färjestad och vill så klart ha upprättelse för utklassningen i Karlstad för en månad sedan. Det blir första gången som Färjestad spelar match i Be-Ge Hockey Center. Matchens profil i hemmalaget är #14 Pontus Netterberg med två mål och fem assist så här långt och därmed trea i interna poängligan. I arenan är det nostalgikväll när Robert "Jösse" Jönsson väljs in i Wall of Fame.


Färjestad har lite blandade resultat senaste månaden. På de senaste åtta matcherna har det blivit fem segrar och tre förluster. FBK har, precis som Skellefteå, haft en intensiv vecka med CHL-match borta mot Frölunda i tisdags (förlust med 8-2) och i torsdags bortamatch i SHL mot Rögle där det blev seger med 4-3. Man ligger på fjärde plats med 37 poäng.

Marcus Nilsson och Michael Lindqvist toppar poängligan i SHL med 22 respektiv 20 poäng. Den sistnämnde dessutom i toppen av skytteligan med 9 mål. Tyler Kelleher med 14 poäng är bäst i IKO och Filiph Engsund med 6 mål toppar interna skytteligan.

IKO gör klokt i att inte ta några utvisningar då gästerna har ett sylvasst power play, tvåa i ligan med över 30 procent. IKO har blivit bättre i pp på slutet och Filiph Engsund har gjort två pp-mål på de senaste fem matcherna. Dessutom blev det ett pp-mål igår mot Skellefteå. I box play är det lite jämnare med 84 procent för FBK och 77 för IKO som var hundraprocentiga senast mot Luleå och bland annat klarade spel 3 mot 5 i två minuter. På de sex senaste matcherna har man bara släppt in två mål i box play och det var i storförlusten mot HV71 och igår mot Skellefteå.

Det finns gott om spelare i Färjestad som har ett kortare eller längre förflutet i IKO. Mest känd är målvakten Markus Svensson som stått 11 av FBK:s 19 matcher med en räddningsprocent på 87. Markus spelade två hela säsonger i IKO 2006-2008 och var dessutom inlånad 8 matcher från AIK 2011/12. Bland utespelarna hittar vi Johan Ryno (4:a i interna poängligan med 13 poäng), Jesper Olofsson (12), Lukas Ekeståhl-Jonsson (9) och lagkaptenen Linus Johansson (9) som alla spelat i IKO, varav Ryno med två hela säsonger med totalt 69 poäng (31 mål) på 84 matcher.

Jonas Engström blev nyss klar för en återkomst i IKO och är spelklar till matchen i tröja nr 72. På skadelistan finns som tidigare Johan Alm, Oskar Nilsson och Gustaf Franzén.

Resten av lördagens omgång är först Linköping-Frölunda, Malmö-Brynäs och på kvällen Djurgården-Växjö, Skellefteå-Rögle, Leksand-Luleå. Nästa vecka har IKO bortamatch mot Frölunda på torsdag och på lördag hemmamatch mot Växjö.

Videointervjuer med #14 Pontus Netterberg och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: