• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

Dags för revansch mot Färjestad

22 november 2019 19:16
HERR

IKO tar emot Färjestad och vill så klart ha upprättelse för utklassningen i Karlstad för en månad sedan. Det blir första gången som Färjestad spelar match i Be-Ge Hockey Center. Matchens profil i hemmalaget är #14 Pontus Netterberg med två mål och fem assist så här långt och därmed trea i interna poängligan. I arenan är det nostalgikväll när Robert "Jösse" Jönsson väljs in i Wall of Fame.


Färjestad har lite blandade resultat senaste månaden. På de senaste åtta matcherna har det blivit fem segrar och tre förluster. FBK har, precis som Skellefteå, haft en intensiv vecka med CHL-match borta mot Frölunda i tisdags (förlust med 8-2) och i torsdags bortamatch i SHL mot Rögle där det blev seger med 4-3. Man ligger på fjärde plats med 37 poäng.

Marcus Nilsson och Michael Lindqvist toppar poängligan i SHL med 22 respektiv 20 poäng. Den sistnämnde dessutom i toppen av skytteligan med 9 mål. Tyler Kelleher med 14 poäng är bäst i IKO och Filiph Engsund med 6 mål toppar interna skytteligan.

IKO gör klokt i att inte ta några utvisningar då gästerna har ett sylvasst power play, tvåa i ligan med över 30 procent. IKO har blivit bättre i pp på slutet och Filiph Engsund har gjort två pp-mål på de senaste fem matcherna. Dessutom blev det ett pp-mål igår mot Skellefteå. I box play är det lite jämnare med 84 procent för FBK och 77 för IKO som var hundraprocentiga senast mot Luleå och bland annat klarade spel 3 mot 5 i två minuter. På de sex senaste matcherna har man bara släppt in två mål i box play och det var i storförlusten mot HV71 och igår mot Skellefteå.

Det finns gott om spelare i Färjestad som har ett kortare eller längre förflutet i IKO. Mest känd är målvakten Markus Svensson som stått 11 av FBK:s 19 matcher med en räddningsprocent på 87. Markus spelade två hela säsonger i IKO 2006-2008 och var dessutom inlånad 8 matcher från AIK 2011/12. Bland utespelarna hittar vi Johan Ryno (4:a i interna poängligan med 13 poäng), Jesper Olofsson (12), Lukas Ekeståhl-Jonsson (9) och lagkaptenen Linus Johansson (9) som alla spelat i IKO, varav Ryno med två hela säsonger med totalt 69 poäng (31 mål) på 84 matcher.

Jonas Engström blev nyss klar för en återkomst i IKO och är spelklar till matchen i tröja nr 72. På skadelistan finns som tidigare Johan Alm, Oskar Nilsson och Gustaf Franzén.

Resten av lördagens omgång är först Linköping-Frölunda, Malmö-Brynäs och på kvällen Djurgården-Växjö, Skellefteå-Rögle, Leksand-Luleå. Nästa vecka har IKO bortamatch mot Frölunda på torsdag och på lördag hemmamatch mot Växjö.

Videointervjuer med #14 Pontus Netterberg och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: