Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

Äntligen hemmamatch igen!

20 november 2019 14:24
HERR

Skellefteå besöker Be-Ge Hockey Center för första gången på 14 år och man gör det som tabellsjua, nio poäng före IKO. Seriepremiären slutade med Suddenseger för Skellefteå i en svängig match där IKO ledde till det var 13 minuter kvar. Matchens profil i hemmalaget är #11 Joakim Thelin med två matchvinnande mål den här säsongen, bland annat i den senaste hemmamatchen, mot Brynäs, för precis tre veckor sedan.


Senaste matchen i Oskarshamn mellan IKO och Skellefteå för 14 år sedan slutade med hemmaseger 4-3. Året efter, 2006 på fjärde kvalförsöket, gick Skellefteå upp i SHL för att sedan stanna där fram till idag. Första året fick man kvala sig kvar men därefter har man nått minst kvartsfinal alla åren, varit i final sju gånger och vunnit två gånger, 2013 och 2014.

Skellefteå inledde säsongen skapligt men har senaste månaden haft det tungt och har liknande statistik som IKO. SAIK har en seger på de senaste sju matcherna och i lördags blev det 6-4-förlust mot Brynäs. IKO har på samma period två segrar plus en poäng mot Djurgården. Skellefteå spelar även i CHL (Champions Hockey Leauge) och mötte Djurgården i Stockholm igår (tisdag) där man föll med 1-4. Man har för övrigt en tuff vecka och vänder tillbaka hem för lördagsmatch mot Rögle.

Joakim Lindström och Oscar Möller är rutinerade och pålitliga poänggörare hos gästerna med 16 respektive 15 poäng. Man har två bra målvakter i Gustaf Lindvall och Mantas Armalis. Den sistnämnde kom in sent och har bara stått fyra matcher mot Lindvalls tolv.

IKO med hundraprocentigt box play senast mot Luleå är lite bättre än Skellefteå i spelformen medan gästerna är klart bättre i power play, nästan 21 procent.

Filip Sveningsson är tillbaka i full träning och Robin Söderqvist är tillbaka efter avstängning. Kvar på skadelistan finns Oskar Nilsson, Johan Alm och Gustaf Franzén, samtliga långvarigt.

Publiksnittet i Be-Ge Hockey Center den här säsongen, 3210 (98 procent av fullsatt) är en mycket fin siffra. Nu när IKO äntligen får spela hemma igen efter 8 av de 11 senaste matcherna på bortaplan, är nog suget efter hockey live stort. Så det gäller att förse sig med biljett i god tid.

Övriga matcher i den här torsdagsomgången är Rögle-Färjestad, Frölunda-Leksand, HV71-Djurgården, Luleå-Brynäs, Malmö-Växjö, Örebro-Linköping. På lördag eftermiddag är det ny hemmamatch när Färjestad kommer på besök, den första av tre lördagsmatcher i rad. Om en vecka är det match i Scandinavium mot Frölunda. Fram till en vecka före jul har IKO nu fem matcher hemma och två borta.

Videointervjuer med #11 Joakim Thelin och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: