• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

Äntligen hemmamatch igen!

20 november 2019 14:24
HERR

Skellefteå besöker Be-Ge Hockey Center för första gången på 14 år och man gör det som tabellsjua, nio poäng före IKO. Seriepremiären slutade med Suddenseger för Skellefteå i en svängig match där IKO ledde till det var 13 minuter kvar. Matchens profil i hemmalaget är #11 Joakim Thelin med två matchvinnande mål den här säsongen, bland annat i den senaste hemmamatchen, mot Brynäs, för precis tre veckor sedan.


Senaste matchen i Oskarshamn mellan IKO och Skellefteå för 14 år sedan slutade med hemmaseger 4-3. Året efter, 2006 på fjärde kvalförsöket, gick Skellefteå upp i SHL för att sedan stanna där fram till idag. Första året fick man kvala sig kvar men därefter har man nått minst kvartsfinal alla åren, varit i final sju gånger och vunnit två gånger, 2013 och 2014.

Skellefteå inledde säsongen skapligt men har senaste månaden haft det tungt och har liknande statistik som IKO. SAIK har en seger på de senaste sju matcherna och i lördags blev det 6-4-förlust mot Brynäs. IKO har på samma period två segrar plus en poäng mot Djurgården. Skellefteå spelar även i CHL (Champions Hockey Leauge) och mötte Djurgården i Stockholm igår (tisdag) där man föll med 1-4. Man har för övrigt en tuff vecka och vänder tillbaka hem för lördagsmatch mot Rögle.

Joakim Lindström och Oscar Möller är rutinerade och pålitliga poänggörare hos gästerna med 16 respektive 15 poäng. Man har två bra målvakter i Gustaf Lindvall och Mantas Armalis. Den sistnämnde kom in sent och har bara stått fyra matcher mot Lindvalls tolv.

IKO med hundraprocentigt box play senast mot Luleå är lite bättre än Skellefteå i spelformen medan gästerna är klart bättre i power play, nästan 21 procent.

Filip Sveningsson är tillbaka i full träning och Robin Söderqvist är tillbaka efter avstängning. Kvar på skadelistan finns Oskar Nilsson, Johan Alm och Gustaf Franzén, samtliga långvarigt.

Publiksnittet i Be-Ge Hockey Center den här säsongen, 3210 (98 procent av fullsatt) är en mycket fin siffra. Nu när IKO äntligen får spela hemma igen efter 8 av de 11 senaste matcherna på bortaplan, är nog suget efter hockey live stort. Så det gäller att förse sig med biljett i god tid.

Övriga matcher i den här torsdagsomgången är Rögle-Färjestad, Frölunda-Leksand, HV71-Djurgården, Luleå-Brynäs, Malmö-Växjö, Örebro-Linköping. På lördag eftermiddag är det ny hemmamatch när Färjestad kommer på besök, den första av tre lördagsmatcher i rad. Om en vecka är det match i Scandinavium mot Frölunda. Fram till en vecka före jul har IKO nu fem matcher hemma och två borta.

Videointervjuer med #11 Joakim Thelin och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: