• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Brynäs
BIF

Suddenseger mot Brynäs efter stark avslutning

31 oktober 2019 22:20
HERR

IKO växte i den viktiga streckmatchen mot Brynäs och kunde avgöra till seger i förlängning. Joakim Thelin blev matchvinnare med 47 sekunder kvar av Sudden och Filiph Engsund blev tvåmålsskytt med sitt fjärde och femte för säsongen. IKO visade styrka genom att hämta upp underläge två gånger.


Matchen inleddes i ett högt tempo och det var Brynäs som började bäst. Man skapade långa anfall men IKO stack upp emellanåt och tog sig efter hand in mer och mer i matchen. Efter en kvart kom ändå bortalagets ledningsmål sedan IKO missat i försvarsarbetet och Daniel Mannberg fick fri gata och kunde prickskjuta 0-1 förbi Tex Williamsson som inte kunde göra något och som storspelat så långt. Brynäs hade flest klara lägen i perioden medan IKO endast hade ett fåtal skapliga chanser. Strax efter ledningsmålet fick Brynäs spela power play men där kom man inte in på mål och sköt bara ett skott, tack vare IKO:s fina box play. Tyler Kelleher tog sig igenom med några fina dragningar i slutminuten men blev hakad av IKO-bekantingen Anton Rödin. IKO fick därmed pp sista 40 sekunderna av perioden, som slutade 0-1. Skotten klart till gästerna, 6-15.

I det fortsatta pp-spelet blev det äntligen utdelning för IKO och det redan efter 38 sekunder. Filiph Engsund fick pucken nära målvakten Joacim Eriksson, backade runt densamme och kunde lyfta upp kvitteringen i nättaket. Assist Kelleher och Schütz, med sin första poäng. Brynäs tog tillbaka initiativet och tryckte på mot Williamsson, som klev upp med flera fina räddningar. Efter knappt 14 minuter fick han dock kapitulera. Brynäs kom i en snabb spelvändning och Greg Scott ensam med målvakten gjorde inget misstag. IKO kom tillbaka och började skapa allt mer. I ett längre anfall kom Filiph Engsund direkt från avbytarbåset och pangade in kvitteringen, hans andra mål för kvällen och femte totalt, assist Dahlström. Målet kom med två minuter kvar och Engsund skapade ytterligare ett läge strax efter men 2-2 stod sig till paus. Skotten i andra petioden lite jämnare, 11-13. Ingen utvisning utdömdes och IKO vann perioden målmässigt med 2-1.

Tredje perioden blev lite ställningskrig där Brynäs började bäst och ledde skotten med 9-0. Men IKO tog över mer och mer ju längre tiden gick. Lagen hade var sitt power play under första halvan men ingen utdelning för någon. Perioden blev mållös och det var hemmalaget som gick mest och bäst för tre poäng även om Brynäs hade bland annat ett ribbskott. Efter 15-16 minuter blev det nästan spel mot ett mål och IKO tryckte ner Brynäs rejält i ett par minuter. Isak Pantzare fick avlossa flera tunga skott från blålinjen men Brynäs och keeper Eriksson stod emot. Pressen fortsatte in i ett power play men där blev det inte riktigt samma tryck. 2-2 stod sig resten av ordinarie tid och IKO fick fortsätta spela power play 23 sekunder in i overtime. När det så småningom blev spel tre mot tre var det IKO som dominerade även om Brynäs fick ett friläge till skänks och till slut kunde Joakim Thelin säkra bonuspoängen med 47 sekunder kvar, assist Després med en mycket bra passning och Kelleher. Skotten i tredje perioden 10-11, i Sudden 3-1 och totalt 30-40.

Matchens lirare blev Victor Söderström och Filiph Engsund och hemmalagets slitvarg Emil Wahlberg. Tex Williamsson stod på nytt för en gedigen insats i mål och räddade 38 skott, 95 procent.

Publiksiffran är värd ett eget kapitel. 3257 ikväl vilket ger 3210 i snitt på sju hemmamatcher eller en beläggning på 98 procent, vilket torde vara svårslaget på den här nivån.

Övriga matcher i den här torsdagsomgången var Växjö-Leksand 2-4, Linköping-HV71 5-3, Luleå-Rögle 4-1, Malmö-Frölunda 3-2, Örebro-Färjestad 5-2, Skellefteå-Djurgården 4-0. På lördag möter IKO HV71 i Kinnarps Arena och det är sista matchen innan ett landslagsuppehåll på 12 dagar. Det innebär samtidigt att det är tre veckor till nästa hemmamatch, Skellefteå den 21 november. Däremellan har IKO bortamatcher mot Malmö och Luleå. IKO förstärkte sin tiondeplats gentemot Brynäs och är nu två poäng före.

IK Oskarshamn - Brynäs IF 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 1-0)
15.24 0-1 Daniel Mannberg (Victor Söderström, Jonathan Sigalet)
20.38 1-1 Filiph Engsund (Tyler Kelleher, Felix Schütz), spel 5 mot 4
33.51 1-2 Greg Scott (Anton Rödin)
37.58 2-2 Filiph Engsund (John Dahlström)
64.13 3-2 Joakim Thelin (Simon Després, Tyler Kelleher)
Skott: 30-40 (6-15, 11-13, 10-11, 3-1)
Utvisningar: IKO 2x2, Brynäs 4x2
Domare: Pehr Claesson, Marcus Linde
Publik: 3257

Highlights från matchen på Playsidan >>

Video från presskonferensen med tränarna Magnus Sundqvist och Håkan Åhlund efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.