• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Djurgården
DIF

IKO tar emot serieledarna

20 september 2019 18:10
HERR

IK Oskarshamn är sensationell serietvåa i SHL efter tre omgångar och tar nu emot serieledande Djurgården lördag kväll i Be-Ge Hockey Center. Djurgården är "mesta mästarna" och är så här långt obesegrade i serien. IKO har tagit 7 av 9 möjliga poäng och är obesegrade under ordinarie tid. Matchens profil i hemmalaget är #16 Arsi Piispanen som intervjuas inför matchen.


Djurgården med Oskarshamnsbekantingarna Linus Hultström, Mattias Guter, tränaren Robert Ohlsson och inte minst IKO-produkten Manuel Ågren, med ett mål i år, har alltså tagit full pott på tre omgångar. Man har vunnit mot Linköping, Växjö och Örebro och gjort sammanlagt 13 mål. IKO har gjort nio mål och igår mot Rögle räckte det med ett mål för att ta alla tre poängen i en riktig kämpamatch.

Tex Williamsson toppar målvaktsligan med makalösa 98,6 procent efter 72 räddningar på 73 skott på sina två matcher hittills. Niklas Svedberg står på dryga 91 procent på två matcher. Michael Haga toppar poängligan på fem poäng (3 mål) och följs i Djurgården av Alexander Holtz och Niclas Bergfors med 3 poäng (2 mål), exakt samma som Markus Modigs. Tyler Kelleher har också 3 poäng men har gjort ett mål.

IKO har gjort två mål på 12 försök i power play (16,7 procent). I box play är det betydligt bättre, bara ett insläppt mål på 28 minuter (93 procent), bäst i serien. Totalsumman pp+bp är bland de bättre i ligan med nästan 110. Djurgården har 124 totalt och är bland de bästa i power play med 44 procent (4 mål på 9 försök) och i box play har man 80 procent. Antalet tvåminutersutvisningar är ganska lika mellan lagen men i totala antalet minuter är IKO klart värst med 76 och däri ingår som bekant två matchstraff.

Simon Després är tillbaka efter avstängning medan Filiph Engsund har två matcher kvar att avtjäna av sitt straff. Isak Pantzare och Alexander Reichenberg jobbar på efter sina rehabplaner men är inte aktuella för spel ännu och det finns ett frågetecken för Nicklas Heinerö.

Lördagen innebär full omgång i SHL med tidiga matcherna Brynäs-Färjestad, HV 71-Leksand och Linköping-Rögle. På kvällen spelas förutom vår match även Malmö-Luleå, Örebro-Frölunda och Växjö-Skellefteå.

Efter den intensiva inledningen av SHL blir det lite lugnare spelschema med "bara" matcher torsdag och lördag. IKO åker till Växjö på torsdag och tar nästa lördag emot Luleå i Be-Ge Hockey Center.

Videointervjuer med #16 Arsi Piispanen och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: