Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Strålande insats och storseger i match fyra

2 april 2019 22:45
HERR

IK Oskarshamn kvitterade i matchserien efter en riktig islossning i tredje perioden som slutade 4-1, slutresultat 5-2. Matias Sointu och John Dahlström (bilden) gjorde två mål var och målskytt även Jonas Engström. IKO har därmed fixat en tredje hemmamatch på på lördag men först ska man spela match fem i Timrå på torsdag.


Det var återigen en jämn förstaperiod men inte så många klara målchanser och inte så många skott som träffade målet. IKO hade de bästa chanserna med två farliga direktavslut från Hillding och Kivilahti plus ett hårt direktskott från blålinjen från Nilsson men Svedberg var tät. Timrå hade ett par långa anfall men kom inte till några farliga avslut och Rifalk tog det lilla han behövde ta. IKO fick ett power play med drygt fyra minuter kvar och gjorde det bra men inte heller där fick man in pucken. Efter utvisningen fortsatte man trycka på och hade en puck i mål med halvminuten kvar efter bra spel. Men domaren dömde bort målet efter en kort videogranskning p g a flyttad målbur. Det var målvakten själv som "tacklade" buren när IKO precis skulle skjuta in pucken, misstänkt utvisning. IKO hade ett stort övertag i det mesta, puckinnehav, tekningar och även skotten, 7-4.

Timrå började andra perioden piggast men IKO kom tillbaka och jämnade ut spelet. Halvvägs hade man några riktigt fina anfall med bland annat två hårda Pilö-avslut där Svedberg fick sträcka ut ordentligt och strax efter ett från Engström. IKO fortsatte mata på och klarade först av ett box play som tillbringades till stor del i anfallszonen. En minut efter utvisningen kom till slut utdelningen när Matias Sointu styrde precis lagom så pucken gled förbi Svedbergs skridsko och i mål. Assist Dahlroth/Zajac och klockan på 14.22. Precis innan målet hade Timrå sin bästa chans med flera returer när Rifalk var utan klubba. Strax efter hade IKO fler lägen, bland annat två mot en som dock bröts i sista sekund av Timrå-backen. Bästa chansen hade Thelin som med sin styrka och skridskoåkning skapade sig ett friläge men avslutet gick över. Timrå lyckades komma ur greppet och fick också in kvitteringen med en minut kvar, målskytt Gustav Nielsen. Fortsatt övertag för IKO i puckinnehav och tekningar men minimal fördel i skott för Timrå, 10-11.

I tredje perioden blev det rena islossningen för hemmalaget som vann perioden med hela 4-1. Matias Sointu gjorde sitt andra mål för kvällen redan efter knappt två minuter med en skicklig styrning där pucken fick en hög bana över Svedberg, assist Hillding/Pantzare. Efter sju minuter jobbade John Dahlström hårt framför mål och lyckades hålla klubban i isen trots hård uppvaktning och kunde göra 3-1, assist Sveningsson/Engsund. Det var första gången i matchserien som något lag ledde med mer än ett mål. Fyra minuter senare klev lagkaptenen Jonas Engström fram och tog hand om sin egen retur och flippade upp pucken i nät, assist Sointu i power play. Timrå fick in en reducering två minuter senare men det här var IKO:s kväll och framför allt tredje period. Mindre än minuten efter 4-2 fastställde John Dahlström slutresultatet 5-2 med ett distinkt skott i bortre krysset. IKO kom upp riktigt bra i det fysiska spelet ju längre matchen led och det var en fröjd att se Thelins offensiva tacklingar. Timrå blev griniga på slutet och drog på sig flera utvisningar som medförde spel 5 mot 3 för IKO men inga fler mål. Skotten i tredje perioden 11-8 och totalt 28-23. Christoffer Rifalk spelade stabilt och räddade 21 skott men hade inte så mycket att göra i tredje perioden.

Matchens lirare blev Filip Hållander och tvåmålsskytten Matias Sointu.

IKO:s seger innebär att det nu blir minst sex matcher och därmed en tredje hemmamatch på lördag. Match fem spelas i Timrå på torsdag.

IK Oskarshamn - Timrå IK 5-2 (0-0, 1-1, 4-1)
34.22 1-0 Matias Sointu (Jesper Dahlroth, Nolan Zajac)
38.59 1-1 Gustav Nielsen (Hampus Larsson, Anton Wedin)
41.42 2-1 Matias Sointu (Joakim Hillding, Isak Pantzare)
47.17 3-1 John Dahlström (Filip Sveningsson, Filiph Engsund)
51.18 4-1 Jonas Engström (Matias Sointu), spel 5 mot 4
53.09 4-2 Filip Hållander (Anton Wedin, Ludvig Rensfeldt)
54.03 5-2 John Dahlström
Skott: 28-23 (7-4, 10-11, 11-8)
Utvisningar: IKO 4x2, Timrå 6x2
Domare: Pehr Claesson, Christoffer Holm
Publik: 3275

Direktkval till SHL
Torsdag 4 april kl 19.30 Timrå-IKO
Lördag 6 april kl 18.30 IKO-Timrå
Måndag 8 april kl 19.30 Timrå-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen
(highlights publiceras onsdag kl 07.00)