• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Oskarshamn
IKO

Stabil bortaseger – IKO finalklara

6 mars 2019 23:04
HERR

En ynka poäng för att säkra finalplatsen till 100% krävdes på de resterande två matcherna. Men IK Oskarshamn bestämde sig när man gästande Uppsala och Almtuna under onsdagen. En stabil och kontrollerad 3-0-seger, tre poäng in på kontot och finalplatsen var i hamn.


IK Oskarshamn åkte till Uppsala för match mot Almtuna IS och för att slipa på formen inför det kommande slutspelet. Med sex poäng ner till jagande Västerås var det inför matchen i det närmaste klart. En poäng var behovet för att till 100% säkra andraplatsen.

IK Oskarshamn öppnade den första perioden starkt, fick ordning på sina spelvändningar, hade mest puck och flest avslut på mål. Den starka inledningen gav också tidigt en utvisning på hemmalaget. Joakim Hillding spelade rappt och fint in till Markus Modigs högt i slottet och på returen kunde powerplayskytten Filip Sveningsson raka in matchens första mål. Och gästerna fortsatte i högt tempo. Bara minuten senare var Jonas Engström mycket nära 2-0. Men uddemålsledningen höll sig perioden ut, trots bud på fler.

Matchens mellanakt var en spelmässigt inte lika bra period. Sekunder in i perioden dök dock en het chans upp för Almtunas Fredrik Forsberg när han med rapp skridskoåkning försökte ta sig köksvägen. En lång Dahlroth-klubba och en utsträckt Åhman-arm räddade den möjligheten. Med en hel del utvisningar för båda lagen var det istället prov i special teams, spelformer där försvarande lag drog det längre stråt. Ett fortsatt starkt boxplay, en spelform Åhlund/Hallbergs mannar varit starka i hela säsongen, höll reduceringen borta tillsammans med Adam Åhman.

I den tredje perioden skulle comebackande Arsi Piispanen visa att han var tillbaka med besked. Pucken snappade han upp till höger om Adam Åhman innan han satte fart. Oscar Milton blev det första dragningsoffret i mittzon innan Jacob Svensson blev tunnlad strax innanför offensiv blå. Med lite extra yta kunde sedan Piispanen trycka upp pucken i högerkrysset. En delikatess. Därefter var tredjeperioden Oskarshamns. Kedjan med Dahlström, Thelin och Modigs var ytterst nära att öka på ledning med ett härligt gnetarmål strax efter 2-0. En allra sista punkt för matchen satte istället Sveningsson med knappa två minuter kvar. När Matias Sointu och Joakim Hillding krigade loss pucken i egen zon satte man fart och fick ett 3 mot 1-läge med Sveningsson. "Klapp-klapp-klapp" lät det och en fin kombination mellan samtliga gav Sveningsson öppen kasse.

Huvudtränare Håkan Åhlund efter matchen:
– Vi kommer ut helt okej och gör en godkänd förstaperiod där vi tidigt hittar rätt i våra uppspel från egen zon och får bra fart i spelet. Vi får in ett viktigt powerplaymål där också som var skönt att få dit. I andra perioden blir det en hel del utvisningar och boxplay som gör att spelet för båda lagen kommer av sig lite och får vår del är det lite för hafsigt emellanåt. I slutperioden tar vi tillbaka kommandot och Arsi får bjuda på ett riktigt vackert mål. Kul för Sveningsson att få sätta dit sin andra puck också. Plus idag går också till Åhman som håller nollan. På det stora hela är vi nöjda idag. Vi får Almtuna lite dit vi vill och får med en skön seger hem i bagaget.

Almtuna IS - IK Oskarshamn 0 - 3 (0-1, 0-0, 0-2)
06.49 0-1 Filip Sveningsson (Modigs, Hillding) PP1
43.44 0-2 Arsi Piispanen
58.08 0-3 Filip Sveningsson (Hillding, Sointu)

Skott: 35-31 (6-11, 13-10, 16-10)
Utvisningar: AIS 4x2, IKO 3x2, 1x10
Domare: Peter Lyth
Publik: 1837

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras torsdag kl 07.00)