• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Oskarshamn
IKO

SSK tog tredje segern mot IKO

1 mars 2019 22:50
HERR

IKO lyckades inte kvittera matchserien mot Södertälje, som vann för tredje gången men med minsta möjliga marginal, 2-1. Alla tre målen i andra perioden där Filip Sveningsson (bilden) blev IKO:s ende målskytt. Med två omgångar kvar är det sex poäng och 26 plusmål ner till trean Västerås.


Hemmalaget kom ut starkt och tryckte tillbaka IKO rejält ett par minuter. Men IKO jobbade sig snart tillbaka in i matchen. Efter tre minuter åkte IKO på en utvisning för för många spelare men klarade av det ganska enkelt. Strax efter halva perioden fick IKO spela power play och Alex Hutchings hade ett par skapliga skott men Alexander Sahlin kunde se puckarna utan problem. IKO var det spelförande laget långa stunder men SSK hade några kontringar som var nära att resultera. Christoffer Rifalk tog alla puckar så långt och även när SSK fick ett nytt power play i slutet. Där försvarade sig IKO bra och SSK fick bara iväg två skott på mål. Som helhet en jämn period med lite övertag i skotten för IKO, 9-13.

SSK fick en smakstart i andra perioden när man gjorde 1-0 på en spelvändning av superkedjan Dyk/Meyer/Liljewall där den förstnämnde var sist på pucken. IKO satte igång en kvitteringsjakt omgående, skapade en hel del och hade även ett power play. Men efter knappt 11 minuter när samme Dyk höll sig framme på en retur blev det 2-0. IKO gav inte upp och en och en halv minut senare kom reduceringen när Filip Sveningsson dribblade sig till ett läge och kunde prickskjuta 2-1 med mycket trafik framför Sahlin, assist Hillding. Gästerna fortsatte föra spelet och Sveningsson var en av dom som jobbade bra. Matias Sointu hade ett fint läge med direktavslut i slottet men Sahlin räddade. Sista minuterna var det spel mot ett mål och SSK var riktigt pressade. Skotten klart till IKO, 4-9.

IKO gick verkligen för en kvittering under hela tredje perioden. Man hade stundtals en massiv press och bästa läget hade Joakim Hillding när pucken studsade framför Sahlin men han räddade med lite tur. Tidigt i perioden hade IKO ett power play men det lyckades inte där heller. SSK försvarade sig bra och även i sista dryga minutens spel 5 mot 6 höll man undan. IKO vann skotten i tredje peroden med 5-7 och totalt med 18-29.

Resultat från övriga matcher i omgång 50; Västerås-Karlskrona 4-0, Tingsryd-Leksand 0-4, Karlskoga-AIK 1-4, Västervik-Almtuna 3-4 ot, MODO-Björklöven 4-1, Vita Hästen-Pantern 0-3. AIK är nu ointaglig seriesegrare och IKO har sex poäng och 26 plusmål tillgodo på trean Västerås. Två omgångar återstår nästa vecka, för IKO är det Almtuna borta på onsdag och Tingsryd hemma på fredag. Direkt därefter börjar slutspelet som i år går under namnet Fristads Hockey Challenge.

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Södertälje SK - IK Oskarshamn 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
21.21 1-0 Sebastian Dyk (Nicolai Meyer, Christopher Liljewall)
30.53 2-0 Sebastian Dyk (Christopher Liljewall, Nicolai Meyer)
33.16 2-1 Filip Sveningsson (Joakim Hillding)
Skott: 18-29 (9-13, 4-9, 5-7)
Utvisningar: SSK 3x2, IKO 2x2
Domare: David Bergman
Publik: 3066

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras lördag kl 07.00)