• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Karlskoga borta nästa utmaning

7 februari 2019 16:09
HERR

IKO åker till Karlskoga för fredagsmatch mot fjärdeplacerade BIK i Nobelhallen. Jonas Engström har gjort två mål i två vinster mot Karlskoga den här säsongen, varav ett i tom kasse (bilden). Totalt har Engström gjort 34 poäng (15 mål) den här säsongen, nästan dubbelt mot hans tidigare noteringar på mellan 14 och 20 poäng under sina tidigare sju säsonger i Allsvenskan (fyra i Södertälje och tre i IKO).


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Karlskoga har gjort en stark säsong och är med i racet om tredjeplatsen med Västerås, Leksand och MODO. Upp till tätduon AIK och IKO är nog avståndet för långt, 16 poäng med nio matcher kvar. Karlskoga bröt en förlustrad på tre när man vann mot Vita Hästen i lördags. Senast blev det seger med 4-3 borta mot Södertälje. IKO och BIK möttes två gånger i Oskarshamn i början av serien och tog var sin seger. Första mötet i Karlskoga på annandag jul vann IKO med 3-1 efter mål av Joakim Thelin, Filiph Engsund och slutligen Jonas Engström det sista i tom kasse.

Karlskoga har fått in ett nyförvärv i fjolårets skyttekung Tor Immo som gör sin andra match efter flytten från Leksand, han gjorde ett mål i debuten i onsdags. I laget finns två spelare med förflutet i IKO. Victor Berglind spelade knappt halva säsongen 14/15 och Fredrik Forsberg gjorde 14 poäng (6 mål) på 35 matcher säsongen 16/17. Forsberg är i år trea i interna poängligan med 25 poäng (15 mål) men har varit skadad en tid på slutet. Före är Gustaf Thorell med 29 poäng (11 mål) och Gustaf Franzén med 28 (14). Tränare i BIK är Staffan Lundh som var tränare i IKO halva säsongen 06/07.

IKO:s målvaktsspel har fått mycket beröm den här säsongen och är så klart en viktig faktor i framgångarna. Just nu är man enda lag med under två insläppta mål per match, ett jättebra facit med bara nio omgångar kvar. Karlskoga ligger på 2,5 mål per match och Henrik Lundberg som stått mest har en räddningsprocent på 92,5, fyra i ligan. Christoffer Rifalk är tvåa på 93,6 och Adam Åhman trea på 93,0. I power play är IKO en bit före BIK medan det i box play är ganska jämnt.

Omgång 44 spelas fredag-söndag och övriga fredagsmatcher är Leksand-Almtuna och MODO-Vita Hästen, lördag Västervik-Södertälje, Karlskrona-Björklöven och söndag Tingsryd-Pantern. AIK:s match mot Västerås spelas 19 februari. IKO får sedan ytterligare en bortamatch, Vita Hästen på onsdag med den ovanliga starttiden 18.00 i Himmelstalund. IKO är på god väg mot sitt eget poängrekord i Allsvenskan. Säsongen 15/16 blev man trea på 92 poäng och nu har man 89 med nio omgångar kvar.

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>

IKO:s tränare Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg inför matchen
– När vi analyserar matchen mot Tingsryd så tycker vi att vi har bra kontroll i stort sett hela matchen. Självklart är vi inte nöjda med andra perioden. Man vet aldrig vad som händer om dom får in 3-2 i slutet av första och med den energi det kan ge. Vi pratade om det och vi tycker killarna gjorde en bra uppryckning i tredje. Vårt jobb är att påminna om de goda vanorna och att man måste försöka ha fokus hela tiden även om det handlar om 52 omgångar.
– Vi har gott om forwards och vi försöker rulla runt på allihopa så att dom håller flåset uppe. Det viktigt för oss att hålla fyra kedjor igång. Det är nio matcher kvar och förhoppningsvis något positivt efter det så det gäller att hålla igång så många som möjligt.
– Karlskoga borta är en bland de tuffaste matcherna. Det blir tight och tufft så det gäller att komma upp i prestation. Första mötet i Oskarshamn när vi förlorade var BIK riktigt bra. De andra två matcherna var ganska jämna så det är små marginaler.
– Skadestatus är oförändrad för Anton Björkman och Janne Kivilahti har lite rehab kvar innan han kan spela. Christian Lindberg är på landslagsuppdrag till och med söndag och är tillbaka nästa vecka. Vi förbereder oss här hemma fredag förmiddag och tar sedan bussen till Karlskoga och åker hem direkt efter matchen.