Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Tingsryd
TAIF

Första hemmamötet mot Tingsryd

5 februari 2019 14:42
HERR

För första gången den här säsongen tar IKO emot Tingsryd på hemmaplan. Man ska mötas ytterligare en gång, också i Be-Ge Hockey Center, den 8 mars i sista grundserieomgången. Matchens profil är #8 Emil Carnestad (bilden), backen som nyligen gjorde sitt första mål i IKO-tröjan.


Tingsryd har haft en tung säsong och kämpar för att slippa negativt kval. Just nu har man tre poängs marginal ner till Almtuna under strecket. Efter nyår har TAIF slagit Leksand, MODO och nu senast Södertälje men också förlorat ganska många matcher. IKO har som bekant haft en riktigt bra säsong och ligger på en ganska stabil finalplats samtidigt som man kämpar om seriesegern med AIK, två poäng upp just nu. Till tredjeplatsen är det just nu 13 poäng med en match mindre spelad än Västerås, kan alltså bli 16.

De två tidigare mötena i Nelson Garden Arena den här säsongen har båda slutat med IKO-seger. Matchen i oktober slutade 3-0 där Adam Åhman höll nollan. Filip Sveningsson och Victor Öhman gjorde var sitt power play-mål i första perioden och Filiph Engsund punkterade matchen i mitten av tredje. Matchen i november var jämnare där Arsi Piispanen gjorde två mål i slutet av första perioden och Tingsryd reducerade i slutet av andra. Alex Hutchings fastställde slutresultatet 3-1 i tom bur.

IKO har haft bra kontinuitet i laget den här säsongen. Nio spelare har spelat alla matcher och nitton har spelat 30 matcher eller mer. Nolan Zajac är en av dem som spelat alla matcher och han toppar backarnas poängliga med 27 poäng med Oskar Nilsson som delad tvåa med 25. Jonas Engström leder den interna poängligan på 33 poäng (14 mål) och Arsi Piispanen har också 33 (7 mål) följd av Alex Hutchings 31 (11 mål), alla tre med full närvaro den här säsongen.

I Tingsryd finns fyra spelare med IKO-förflutet. Gustav Olhaver och Ludvig Elvenes som båda var här ifjol, Kim Tallberg med några matcher för tre år sedan och Simon Norberg som spelade hela säsongen 16-17 i IKO. Tingsryds bästa poängplockare är Daniel Ljunggren på 29, Daniel Öhrn 28 och Kim Tallberg 24.

Tex Williamsson är på fjärde plats i målvaktsligan med 92,73 i räddningsprocent. Strax före ligger Adam Åhman trea på 93,05 och Christoffer Rifalk tvåa på 93,48.

IKO saknar Christian Lindberg som är på landslagsuppdrag, samt Anton Björkman och Janne Kivilahti på grund av skador. Isak Pantzare tränar för fullt och kan vara redo för spel mot Tingsryd.

#8 Emil Carnestad är matchens profil och han finns i en videointervju längre ner i artikeln. Han värvades in från MODO strax innan serien drog igång och har varit en viktig del i IKO:s stabila försvarsspel under hela säsongen. Mot Almtuna nyligen gjorde han sitt första mål och har dessutom noterats för tre assist.

Västerås-MODO 0-2 och Pantern-Karlskrona 2-0 har redan spelat i omgång 43. Övriga onsdagsmatcher är Björklöven-Leksand, Almtuna-AIK, Vita Hästen-Västervik och Södertälje-Karlskoga. Härnäst möter IKO Karlskoga borta på fredag. IKO ska på de åtta matcher som återstår därefter möta Almtuna och Västervik två gånger, hemma och borta. Sista matchen i grundserien spelas 8 mars, även då mot Tingsryd på hemmaplan. Övriga återstående matcher är borta mot Hästen, MODO och Södertälje.

Videointervjuer med Emil Carnestad och Håkan Åhlund inför matchen