• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO åker till Karlskrona

31 januari 2019 12:37
HERR

IK Oskarshamn spelar fredagsmatch mot Karlskrona HK på bortaplan, det fjärde och sista mötet mellan lagen i grundserien. IKO har vunnit alla de tidigare matcherna med segersiffrorna 4-3, 2-0 och förra hemmamötet med 7-0. Markus Modigs (bilden) gjorde två av målen i 7-0-krossen mot KHK precis före jul.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Karlskrona är indragna i streckstriden för att nå slutspel. Just nu är man på sjunde plats och har sex poäng tillgodo på Björklöven under strecket. Upp till IKO på andraplatsen som leder till hockeyallsvensk final är det 20 poäng. KHK har vunnit varannan match efter nyår vilket innebär att man vunnit alla hemmamatcherna och förlorat borta, men bröt den trenden i onsdags genom att vinna med matchens enda mål borta mot Södertälje. Återstår att se om IKO kan spräcka den hemmasviten. IKO å sin sida har liknande facit också med en bortaseger,Björklöven, efter nyår.

Karlskrona förfogar över en av seriens bästa kedjor med Justin Crandall (36 poäng), Niklas Johansson (34) och Marcus Paulsson (34), totalt 104 poäng. Överträffade endast av Södertäljes Dyk-Meyer-Liljewall som gjort 111 poäng tillsammans. IKO:s poängtoppar är utspridda i flera kedjor, Piispanen/Hutchings tillsammans 63 poäng där den nya tredjelänken Kivilahti snittar nästan en poäng per match sedan han kom in i kedjan. Engström/Engsund har tillsammans gjort 54 poäng. IKO har dessutom backar i topp av den kategorin, Nolan Zajac etta med 26 poäng och Oskar Nilsson tvåa med 25. KHK:s bäste back, Nick Pageau, står på 21.

IKO har hela säsongen haft seriens bästa målvaktspar. Åhman/Rifalk snittar 1,94 insläppta mål per match. KHK:s Arvid Holm och Robin Johansson ligger på 2,71 - tionde plats i ligan. I power play är det nästan helt jämnt mellan lagen; IKO tvåa på 25 procent och KHK trea på 24. I box play är det större skillnad, IKO trea på 84 och Karlskrona elva på 76 procent.

Omgång 42 spelas fredag och lördag enligt följande; fredag Leksand-Pantern, Almtuna-Västerås, Västervik-MODO, lördag AIK-Björklöven, Karlskoga-Vita Hästen, Tingsryd-Södertälje. Nästa match för IKO blir första hemmamötet mot Tingsryd på onsdag och därefter återstår det nio matcher varav endast tre hemma för IKO. Sista matchen i grundserien spelas 8 mars, även då mot Tingsryd på hemmaplan.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Jag tycker det är bra att matchen mot Karlskrona kommer redan imorgon. Vi har gått igenom Leksandsmatchen och tycker vi gör en bra prestation men Leksand har ett lag med en het målvakt och ganska mycket erfarenhet som stängde ner oss. Men vi skapar väldigt mycket och hade bra både power play och box play. Jag tror vi hade tolv riktigt klara målchanser, alltifrån när Arsis klubba går av i skottögonblicket till två frilägen för Alex med mera. Det är det vi tar med oss till Karlskrona. Det gäller att vi kommer upp i samma prestation och är lite hetare i våra avslut. Vi vill försöka närma oss en hundraprocents prestation.
– Att vi har vunnit de tidigare mötena mot KHK är ju historia och inget vi har nytta av imorgon utan vi hoppas i så fall att det sitter mentalt hos motståndarna. Å andra sidan vill dom säkert ha revansch för 7-0 senast.
– Vi hade mest ett fyspass plus video idag och imorgon går vi på ett ispass innan vi åker till Karlskrona. Isak Pantzare har tränat för fullt en vecka nu men är inte redo för spel ännu, inte heller Anton Björkman. Alla övriga är tillgängliga och det är positivt att ha så många forwards att välja på nu när vi går in i slutspurten. Vi kan göra förändringar om någon har en nedåtgående trend eller har några skavanker.