• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Almtuna
AIS

Dags för andra mötet med Almtuna

22 januari 2019 17:00
HERR

IKO och Almtuna har bara mötts en gång den här säsongen. I omgång 39 är det nu dags igen och mot slutet av serien ska man mötas två gånger till, en i Oskarshamn och en i Uppsala. Almtuna är på sin trettondeplats i poängbehov och möter ett formstarkt IKO som har vunnit fyra av sex matcher efter nyår. Matchens profil är #16 Arsi Piispanen (bilden) som spelade sin 300:e match i lördags och har gjort 183 poäng (58 mål) under sina sex säsonger i Oskarshamn.


Almtuna på negativ kvalplats är i stort behov av poäng. Nu möter man IKO för blott andra gången den här säsongen och man ska alltså mötas två gånger till under slutet av grundserien. Uppsalalaget har en poäng upp till Tingsryd över strecket men samtidigt är det bara elva poäng upp till slutspelsplats så det finns mycket att kämpa om i de 14 matcher som återstår. Första mötet, i början av oktober, vanns på bortaplan av IKO med 4-0 och Adam Åhman höll redan där sin andra nolla. Almtuna ligger sist i bortatabellen och IKO är etta i hemmaditon och i totaltabellen.

Tittar man på formen så har IKO tagit elva poäng på de fem senaste matcherna medan Almtuna har fått ihop tre poäng. Senast man vann var mot Tingsryd för två veckor sedan. IKO kommer från en stark vändning uppe i Umeå i lördags och slog för en vecka sedan Pantern med klara 5-1.

Almtunas lagkapten Per Svensson, med Virserum som moderklubb, har spelat en säsong med IKO men det är tio år sedan. Namnkunnigast i gästernas lag är Tony Mårtensson med stora meriter på sitt cv. Över 100 landskamper, fem raka VM mellan 2006 och 2010 med både guld, silver och brons. Att han fortfarande håller klass visar 39 poäng (13 mål) på 38 matcher den här säsongen. Jens Jakobs är en av Allsvenskans allra största genom tiderna med över 500 matcher och över 300 poäng (150 mål). Han började den här säsongen hos Fredrik Söderström i Storhamar.

Plus/minusligan är rolig läsning för IKO. Jesper Dahlroth toppar på plus 22 och Filiph Engsund är tvåa på plus 19. Engsund är dessutom trea i tekningsligan med nästan 58 procent. Adam Åhman, som höll nollan när han kom in mot Björklöven, är tillbaka i toppen av målvaktsligan med 93,84 i räddningsprocent och 1,64 insläppta mål per match. För Samuel Ersson är motsvarande siffror 93,79 - 1,81 och för Christoffer Rifalk 93,33 - 1,84. Dessa tre är i särklass bland målvakterna. Arvid Ljung, som har stått mest i Almtuna, ligger på 92,09 - 2,37. Oscar Fröberg har varit utlånad till Örebro ett par matcher och stod över förra matchen p g a sjukdom.

Matchens profil, #16 Arsi Piispanen, finns i en videointervju längre ner i artikeln. Han har nått närmast kultstatus bland hockeyintresserade oskarshamnare med 300 spelade matcher och nyligen utsedd till Årets sportprofil. Han gör sin bästa säsong hittills i IKO, just nu med 32 poäng (7 mål) och trea i assistligan med 25.

Det är full omgång på onsdagen; MODO-Karlskrona, Vita Hästen-Leksand, Södertälje-AIK, Pantern-Björklöven, Västerås-Karlskoga, Västervik-Tingsryd. På fredag blir det en ny seriefinal mellan AIK och IKO på Hovet, den sista innan en eventuell riktig final i bäst av fem matcher i mitten av mars.

Videointervjuer med Arsi Piispanen och Håkan Åhlund inför matchen