Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Björklöven
IFB

Dags för Löven när andra halvlek börjar

6 december 2018 16:30
HERR

IK Oskarshamn tar emot Björklöven när andra halvan av serien inleds fredag kväll. Båda lagen kommer från en seger i senaste omgången; Löven vann hemma mot Södertälje och IKO slog Pantern borta. Matchens profil är #6 Jesper Dahlroth (bilden).


HockeyAllsvenskan har kommit precis halvvägs, så när som på AIK och MODO som möts på söndag. Två matcher i den här omgången (27) spelas också på söndag. Fredagens motståndare Björklöven vann en viktig streckmatch mot Södertälje senast och är nu på åttonde plats med 37 poäng, 15 efter tvåan IKO. Löven har varit ett varannan dags lag en tid och blandat och gett. För en dryg månad sedan slog man IKO hemma med 3-2 och när lagen möttes i Oskarshamn i september vann IKO med 3-0. IKO hade en dålig trend i slutet av november men fick nu ett trendbrott genom uddamålsseger mot Pantern efter en stark arbetsinsats och två mål i power play.

Nicklas Heinerö har varit het på slutet med tre mål på de två senaste matcherna. IKO har seriens klart bästa målvaktspar med strax under två insläppta mål per match och Christoffer Rifalk storspelade mot Pantern och är nu femma i målvaktsligan med nära 93 i räddningsprocent. Jonas Engström leder interna skytteligan med 10 mål efter ett rappt pp-mål mot Pantern. Arsi Piispanen ligger nära en poäng per match och är på åttonde plats i poängligan med 23 poäng (6 mål).

Lövens målvakter släpper in drygt ett halvt mål mer per match än IKO:s dito. Oscar Masiello ligger på 91,3 procent och Mattias Pettersson, som var inlånad i IKO ett par matcher för tre år sedan, på 90,5. Backen Jacob Andersson, egen produkt, är poängbäst i Björklöven med 17 poäng (6 mål), följd av Jacob Petersson med 16 (9 mål). Mattias Granlund med två säsonger i IKO och Lukas Ericsson med drygt fem är bekanta för Oskarshamnspubliken, liksom tränaren Joakim Fagervall, som ledde IKO åren 2001-2004.

I så kallade special teams skiljer det ganska mycket mellan IKO, som är tvåa i power play och trea i box play, och Björklöven, som är elva respektive tolva. Å andra sidan är Björklöven seriens näst minst utvisade lag så chanserna kanske inte blir så många.

Serieledande AIK möter Vita Hästen på bortaplan och har sedan matchen från förra omgången hemma mot MODO på söndag. Trean Västerås möter Pantern hemma och så är det ett klassikermöte, femman MODO mot sjuan Leksand.

Matchens profil i hemmalaget, #6 Jesper Dahlroth, finns i en videointervju längre ner i artikeln. "Försvarsgeneralen" Dahlroth är en defensiv back som i år gjort 9 poäng (4 mål) och har spelat över 400 matcher i SHL och Allsvenskan. Intervju med tränaren Håkan Åhlund kommer matchdagens förmiddag.

Videointervju med Jesper Dahlroth inför matchen