Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Pantern
PAN
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO vill bryta trenden mot Pantern

4 december 2018 16:00
HERR

Det grinar emot IK Oskarshamn lite just nu och man söker ett trendbrott. Kanske kan man få det inför några hundra åskådare i Rosengårds ishall på onsdag när man möter Pantern. Arsi Piispanen (bilden) är IKO:s bäste poängplockare med 22 poäng (6 mål) och han gjorde två mål när IKO slog Pantern med 4-0 hemma för en dryg månad sedan.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

På onsdag kväll möts seriens två bästa bortalag, Pantern och IKO. Pantern har tagit tre poäng mer än IKO på bortais. Men nu spelas matchen i den tillfälliga hemmaarenan Rosengårds ishall med plats för 600 åskådare och där är Pantern seriens sämsta hemmalag med nio inspelade poäng på 12 matcher. I totaltabellen ligger Pantern på tionde plats med 33 poäng, 16 efter IKO.

Pantern har vunnit de flesta av sina bortamatcher på slutet men hemma har man inte vunnit sedan man slog Västerås den 5 november. Innan dess slog man Tingsryd i omgång 10 och IKO i omgång 3. Hemma vann IKO över Pantern med 4-0 i början av november efter två mål av Arsi Piispanen och ett vardera av Joakim Hillding och Jonas Engström. Christoffer Rifalk höll sin andra nolla samma vecka.

Pantern får klara sig utan Andreas Heier som fick matchstraff i söndags och är avstängd. Bästa poängplockare i laget är Lukas Haudum (15), Nick Olesen (15) och Villiam Haag (13). Lars Volden har stått de flesta matcherna och har en räddningsprocent på 91,79, en dryg halvprocent efter Christoffer Rifalk.

Onsdagens omgång 26 (=halva serien) innehåller bara sex matcher då AIK-MODO spelas först på söndag. Av de övriga topplagen möts Karlskrona och Karlskoga medan Västerås har Tingsryd borta. IKO får sedan två raka hemmamatcher, Björklöven på fredag och nästa onsdag AIK, som man mötte bara drygt två veckor tidigare på Hovet.

IKO:s assisterande tränare Fredrik Hallberg inför matchen
– Vi är inte oroliga även om vi förlorat några matcher. Vi har gjort färre mål en tid och det är där vi måste hitta rätt. Då är det ännu viktigare att inte släppa in några mål och samtidigt öka chansen att vinna matcherna. Det handlar om att planera, utföra, analysera och justera och vi har inte ändrat på något speciellt. Istället måste vi utföra det vi gör så bra vi kan. Sen har vi ju alltid en motståndare också som gör det bra.
– Varje match är unik och att Pantern är sämre hemma och vi bra borta är totalt ointressant och inget man kan luta sig mot. Pantern spelar likadant hemma som borta. Att dom har det svårt hemma är ju deras problem och vi ska fokusera på vårt. Vi vill också spela likadant hemma som borta. Vi går för tre poäng, det gör vi alltid.
– Vi saknar fortfarande Christian Lindberg som är sjuk och Isak Pantzare som är skadad. Isak har tränat lätt på is ett par dagar men har en bit kvar innan han kan spela.