Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Västerås
VIK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO möter nykomlingen för tredje gången

1 december 2018 14:09
HERR

IKO har söndagsmatch borta mot nykomlingen Västerås, som man nu möter för tredje gången. Det har blivit två knappa segrar tidigare, en borta och en hemma. Joakim Thelin (bilden) har gjort tre av fyra mål mot Västerås den här säsongen.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Nykomlingen Västerås blir första laget som IKO möter för tredje gången den här säsongen. Det har varit målsnåla matcher tidigare mycket tack vare storspelande målvakter, två olika från vardera laget. Seger med 2-1 efter förlängning borta alldeles i början av serien och för en månad sedan vann IKO med 2-0. Joakim Thelin har gjort tre av de fyra målen och Filiph Engsund det fjärde.

Västerås har gått starkt på slutet och är nu trea i tabellen, sex poäng efter IKO som är tvåa. VIK har vunnit sju av sina åtta senaste matcher och slagit AIK, Leksand och nu senast Karlskrona på bortaplan. Västerås är riktigt starka hemma och har tagit 28 av sina 43 poäng där. Samtidigt är IKO seriens bästa bortalag med 21 inspelade poäng på 11 matcher. IKO har förlorat tre matcher i rad men tog ändå 18 poäng av 33 möjliga i november.

Adam Åhman tappade i fredags sin förstaplats i målvaktsligan till Västeråsmålvakten Samuel Ersson, 94,25 respektive 93,82 i räddningsprocent. Åhman släpper dock fortfarande in minst mål per match, 1,66. Christoffer Rifalk ligger sexa på 92,46 procent, 2,10 mål per match. Marcus Dahlbom har stått två matcher mindre än Ersson och ligger på 89,88 procent, 3 insläppta mål i snitt. Sammantaget har IKO seriens bästa målvaktspar med 92,91 i räddningsprocent och Västerås är tvåa med 92,16.

IKO gjorde ett mål i power play mot Södertälje och är trea i ligan med nästan 27 procent samtidigt som Västerås toppar på drygt 29. I box play blev det två insläppta senast men IKO är ändå tvåa där på nästan 86 procent, en dryg procent bättre än VIK som är fyra. Då ska man också notera att hemmalaget tar lite färre utvisningar i snitt än IKO. Så i den här matchen blir det upp till bevis i special teams för båda lagen.

IKO saknar Isak Pantzare på grund av skada och Christian Lindberg som är sjuk.

I omgång 25 spelas alla matcherna under söndagen, fyra kl 15, två kl 17.30 och en 18.30. Av topplagen har AIK bortamatch mot Västervik, femman Karlskrona spelar borta mot Tingsryd och sexan Leksand möter fyran Karlskoga hemma.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– När jag analyserar matchen mot Södertälje landar jag i att dom är mer desperata än oss framför båda målen. Man måste kunna vara lika desperat fast man leder serien och dom andra jagar underifrån. Vi har pratat om det och det gäller att man är metalt förberedd att göra jobbet och det ligger på varje individs ansvar. Det är väldigt lätt att spela när man har framgång men går det lite emot måste alla hjälpas åt och påminna varandra. Det är ju inte så att vi plötsigt är sämre hockeyspelare. Jag tycker vi skapar tillräckligt med lägen igår för att vinna matchen. Men när det blir fel får vi inte stopp på det utan det pågår 30-40 sekunder innan det blir mål, som vid deras första. För mig handlar det om att hela tiden vara där och plocka poäng och alla poäng är viktiga. Vi tog poäng mot MODO så därför räknar jag inte det som en förlust.
– Vi jobbar med människor och det gäller att återgå till grunderna. Gör vi det vi ska, jobbar vi alla stenhårt, kan vi titta varann i ögonen och säga att vi har gjort vårt bästa? Vi måste gilla att vi är ett lag som ligger där uppe och de andra jagar oss och vill förstöra för oss.
– Vi har en jätterolig utmaning imorgon och det är bra att det är tätt med matcher. För oss gäller det bara att ladda om och ladda oss med energi, det ska bli jättekul. Vi har slagit Västerås två gånger men det har varit tajt. Nu möter vi ett lag som vill ha revansch så det får vi vara beredda på. Dessutom fullproppade med självförtroende efter sju raka segrar. För oss handlar det om att gilla läget och komma till Västerås med stort självförtroende. Att vi är seriens bästa bortalag är ett kvitto på att vi gjort det bra hittills. Vi vet att vi kan men det kräver ett oerhört jobb, både fysiskt och mentalt. Vi åker med samma lag som spelade mot Södertälje så det är inga ändringar där.