Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Idag 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Oskarshamn
IKO

3-0 mot Tingsryd och Åhmans tredje nolla

14 oktober 2018 21:25
HERR

IK Oskarshamn vann en komfortabel seger borta mot Tingsryd. Adam Åhman (bilden) var tillbaka i målet och höll sin tredje nolla på fem matcher med en räddningsprocent över 98! Två mål kom i power play genom Filip Sveningsson och Victor Öhman i första perioden och Filiph Engsund fastställde slutresultatet 3-0 med sju minuter kvar av matchen.


Hemmalaget inledde klart bäst och skapade långa stunder bra tryck mot Adam Åhman som var tillbaka i IKO-kassen och tog det han behövde. Tingsryd ledde skotten med 8-1 efter åtta minuter. Precis efter det fick IKO sitt första power play och behövde då bara 18 sekunder så satt 0-1 bakom Andreas Ljunggren i hemmakassen. Målskytt Filip Sveningsson med sitt fjärde mål på två matcher, sjunde totalt och därmed ledning i skytteligan. Assist Nolan Zajac och Arsi Piispanen. Gästerna växte in i matchen efter målet och tog över taktpinnen resolut. Man pumpade på med långa anfall och det liknade stundtals power play. Med tre minuter kvar fick IKO sitt andra pp och var lika effektiva den gången även om det tog 1.40 innan Victor Öhman hittade nät efter en stark inbrytning ända in i Ljunggrens knä, assist Oskar Nilsson. Skotten till slut i IKO-favör, 9-10.

IKO hade bra kontroll i andra perioden, frånsett ett box play nästan direkt. Man klarade av det och fick strax efter själva ett numerärt överläge men den här gången blev det inget mål. Matchen sjönk lite i intensitet men stundtals skruvade IKO upp tempot och pressade tillbaka hemmalaget. 0-2 stod sig perioden ut och skotten klart till gästerna, 6-12.

TAIF inledde även tredje perioden piggast och jobbade sig till en straff efter tre minuter. Adam Åhman var dock tät i målet när Hannes Johansson sköt mitt på. IKO städade av matchen ganska enkelt även om man fick två utvisningar. Box play var hundraprocentigt idag liksom målvaktsspelet och i power play blev procenten 67. Totalt på nio matcher är laget etta i box play med 92 procent och trea i power play med 33. IKO hann även med att göra 0-3 med sju minuter kvar, när Filiph Engsund i ett fint anfall rundade målvakten och enkelt la in pucken, hans första för i år. Assist Markus Modigs och John Dahlström. Slutet blev mest en kamp för att rädda Åhmans tredje nolla vilket man klarade trots ett box play med två och en halv minut kvar. Skotten i tredje klart till hemmalaget, 15-6, och totalt 30-28.

Matchens lirare blev Adam Åhman som höll sin tredje nolla i IKO samt hemmalagets Joonas Valkonen. Åhman är nu uppe över 98 i räddningsprocent på sina fem matcher.

Övriga söndagsmatcher i omgång 9; Almtuna-AIK 4-2, MODO-Västerås 4-3, Karlskrona-Pantern 2-3, Vita Hästen-Västervik 2-3 (str), Södertälje-Karlskoga 3-2 (str). Björklöven-Leksand spelas den 6 november. MODO tog över serieledningen på bättre målskillnad än AIK och IKO är därmed bara en poäng efter de båda ledande lagen. På onsdag har IKO hemmamatch mot Karlskoga och på fredag spelar man borta mot Vita Hästen, då det blir en ny supporterresa.

Håkan Åhlund, IKO:s huvudtränare:
– Det var stabilt till slut, tycker jag. Första tio minuterna var lite halvdåligt, då var vi inte riktigt där. Då var det nära ett tag. Sen får vi ettan och då blir dom små igen. Det är klart att tabellplaceringen spelar roll i ett sådant läge. Vi lyfte upp spelet efter hand och vi hade bud på fler mål i första perioden med något stolpskott och ribban och friläge. Power play är bra igen och sen till slut tycker jag vi får ihop det helt okej. Långa stunder var det riktigt bra. Tingsryd fick sina lägen men dom kom ganska tacksamt och vi var starka på returerna och fick bort puckarna. Det är härligt med två bra målvakter! Men vi får inte slappna av, då förlorar vi mot oss själva. Hur straffen kom till var väl det som oroade mest men vi löste det också, det var en sådan dag. Nu får vi gå på en ny vecka med två tuffa matcher till.

Tingsryds AIF - IK Oskarshamn 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)
09.00 0-1 Filip Sveningsson (Nolan Zajac, Arsi Piispanen), spel 5 mot 4
18.57 0-2 Victor Öhman (Oskar Nilsson), spel 5 mot 4
53.15 0-3 Filiph Engsund (Markus Modigs, John Dahlström)
Skott: 30-28 (9-10, 6-12, 15-6)
Utvisningar: Tingsryd 3x2, IKO 3x2
Domare: Christoffer Holm
Publik: 1746

Highlights från matchen (publiceras måndag kl 07.00)