• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Pantern
PAN
Borta
Oskarshamn
IKO

Ny bortamatch - nu väntar Pantern

25 september 2018 16:05
HERR

IKO har bortamatch även i tredje omgången och får nu åka till Malmö för att möta Pantern. Adam Åhman (bilden) gjorde en bra match senast med en räddningsprocent över 96, när han räddade 26 av 27 skott från Västerås.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Med fem inspelade poäng på två matcher har IK Oskarshamn fått en bra start på säsongen. Det är två poäng mer än onsdagens motståndare Pantern som nu har hemmapremiär efter seger i första matchen mot Vita Hästen och förlust senast mot Södertälje. Det blir första gången det spelas allsvensk ishockey i Rosengårds ishall eftersom Malmö isstadion genomgår renovering under drygt halva den här säsongen.

IKO har gjort 7 mål och poängen är fördelade på 12 olika spelare. Panterns 6 mål är fördelade på 9 olika poänggörare. Bäst i IKO är Joakim Thelin med 4 poäng (4 mål) och Victor Öhman också med 4 poäng (1+3). I Pantern är Oscar Eklind och Lukas Haudum bäst med 3 poäng (1+2) var. IKO-bekante Nicklas Jadeland har svarat för en assist så här långt. Pantern har förstärkt målvaktssidan med norske landslagsmannen Lars Volden som stått båda matcherna med en räddningsprocent på 89.

För IKO:s båda tränare Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg blir det säkert en speciell match när man ställs mot det lag man tränade ifjol. IKO vann hemmamötet på försäsongen och ifjol vann man två av fem möten inklusive matchen i Slutspelsserien.

Viktor Alm, IKO:s målvaktstränare
– Vi har fått en bra start på säsongen och vi siktar alltid på att vinna så det ser bra ut. På målvaktssidan har det också sett bra ut. Rifalk städade av första matchen snyggt, en bra bas att bygga på. Åhman gjorde det också bra mot Västerås.
– Det finns en grundtanke med målvakterna där båda är unga och vi får en konkurrenssituation där dom får kriga mot varandra varje dag. Exakt hur många matcher respektive målvakt får spela är omöjligt att svara på. Vi tittar på varje träning och hur dom levererar i matcherna och så är det dagsformen som avgör.
– Pantern är ett intensivt lag som sätter press över hela banan så det gäller att vi är på tårna. Dom har två bra målvakter som vi kommer att kolla extra på video för att se var de har sina svagheter och var skyttarna ska skjuta.
– Vi har inga skador i dagsläget utan räknar med ordinarie trupp till Malmö imorgon.