Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Hemma
Pantern
PAN
Borta
Oskarshamn
IKO

Första förlusten kom mot Pantern

26 september 2018 21:24
HERR

IK Oskarshamn fick inkassera sin första förlust i en ödslig Rosengårds ishall med 273 åskådare. Pantern vann till slut med 4-2 efter att ha vänt matchen i andra perioden. Filip Sveningsson (bilden) gjorde återigen första målet och John Dahlström gav IKO ledningen sent i första perioden.


IKO fick en kanonstart på den historiska första matchen i Rosengårds ishall. Redan efter en minut fick man power play och Filip Sveningsson behövde bara 14 sekunder för att göra sitt andra mål för säsongen, ett riktigt kanonskott i pp. Assist Jonas Engström och Nolan Zajac. Men ledningen blev inte så långvarig då Filip Lennström kvitterade på en retur efter fyra minuter. Men IKO höll i taktpinnen och fick till riktigt långa anfall mot Panterns mål där Jonathan Bjurö stod för dagen. Markus Modigs fick ett friläge efter kvarten spelad men missade avslutet. Två minuter senare kom istället välförtjänt 1-2 genom John Dahlström med sitt första mål för säsongen. IKO krigade kvar pucken i zonen och den hamnade hos Dahlström som direktsköt från tekningscirkeln rakt i mål, assist Emil Carnestad och Filiph Engsund. Gästerna var det klart spelförande laget och Pantern hade inte mycket utöver målet man gjorde. Ganska få skott noterades, 3-6, men statistikteamet i den ovana arenan hade en del bekymmer med klockan så kanske även skotten var fler egentligen.

IKO gjorde en sämre andra period och Pantern vände på steken. Pantern fick ett tidigt power play, dock utan mål, men fick där ett spelmässigt övertag som man bibehöll större delen av perioden. Mitt i perioden kom kvitteringen när Robin Dahse fick en fin genomskärande passning och avslutade snyggt förbi Rifalk i gästernas kasse. Bara två minuter senare tog även hemmalaget ledningen, fullt rättvist i det läget. Målet kom i power play genom Axel Blomqvist och det var IKO:s första insläppta mål i box play för säsongen. IKO ryckte upp sig lite mot slutet och Joakim Thelin hade ett fint avslut precis vid slutsignalen. Skotten i hemmafavör, 8-4.

IKO började bra i tredje perioden och hade två power play med sig där Hillding och Heinerö hade två fina lägen tätt efter varandra. Strax efter kom Thelin i ett friläge men kom för nära Bjurö vid avslutet. Istället blev nästa mål Panterns när Tony Pappila slog in en retur fram till 4-2 för hemmalaget. IKO försökte komma tillbaka men fick inte till några långa anfall. Man tog ut målvakten med knappt två minuter kvar men kom aldrig närmare utan Pantern behöll alla tre poängen i Rosengård. Publiksiffran 273 är nog något av ett bottenrekord i HockeyAllsvenskan. Skotten i tredje perioden 9-6, totalt 20-16.

Övriga resultat i tredje omgången AIK-MODO 4-2, Leksand-Västervik 4-2, Almtuna-Vita Hästen 1-4, Karlskrona-Karlskoga 0-1, Tingsryd-Västerås 0-1 (OT), Björklöven-Södertälje 5-2. IKO står kvar på fem poäng medan Pantern gick upp på sex. IKO är på sjunde plats med ett mål sämre än lördagens motståndare Björklöven.

Håkan Åhlund, IKO:s huvudtränare:
– Vi gör en jättebra första period tycker jag, men sen viker vi ner oss i andra och blir väldigt små. Vi har pratat om hela tiden att vi ska vara där fysiskt och det är vi inte i andra perioden och dom får göra två mål. Vi skapar chanser både i första och tredje för att utmana men vid 4-2 tar vi inte bort klubborna och sådana saker. Det är för många som inte förstår innebörden att spela den här typen av hockey som vi gör idag tyvärr. Stundtals är vi där och spelar vår bästa hockey hittills. Men det är för få hos oss som tar den där kampen och fighten idag. Vi behöver fler som kliver fram. Det är en match av 52 och det är inte bara att åka till Malmö och vinna, det är inte det som det är frågan om. Utan det är sättet vi genomför matchen på. Vi orkar inte fullfölja vår game plan. Men det är som jag sagt hela tiden att det är en process och nu har vi lite att bita i. Jag tror att det är viktigt att grabbarna förstår vad det innebär att spela på den här nivån. Men vi tar steg för steg och det är bara på det igen, ny match redan på lördag.

IK Pantern - IK Oskarshamn 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)
01.26 0-1 Filip Sveningsson (Jonas Engström, Nolan Zajac), spel 5 mot 4
04.17 1-1 Filip Lennström (Matias Lassen, Nick Olesen)
17.40 1-2 John Dahlström (Emil Carnestad, Filiph Engsund)
30.20 2-2 Robin Dahse (William Pethrus, Simon Ericsson)
32.42 3-2 Axel Blomqvist (Nicklas Jadeland, William Pethrus), spel 5 mot 4
48.38 4-2 Tony Pappila (Nicklas Jadeland, Matias Lassen)

Skott: 20-16 (3-6, 8-4, 9-6)
Utvisningar: Pantern 4x2, IKO 2x2
Domare: Filip Sandstedt
Publik: 273Highlights från matchen (publiceras torsdag kl 07.00)