• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

Dags för seriepremiär och Scaniaderby

20 september 2018 16:02
HERR

Hockeysäsongen står för dörren och IK Oskarshamn gör seriepremiär på hemmaplan i ett Scaniaderby mot Södertälje SK. Senast lagen möttes var i första matchen i Slutspelsserien i mars. IKO vann den matchen med 4-1 och för övrigt hela Slutspelsserien. Två av spelarna som var med då som nu, John Dahlström och Robin Söderqvist gjorde var sitt mål. Det är fredagsmatch och biljettprognosen pekar på upp emot 2500 och därmed bra stöd för det till stora delar nya IKO-laget. Lagkaptenen Jonas Engström (bilden) gör sin åttonde raka hockeyallsvenska seriepremiär, fyra med SSK och fyra med IKO.


IK Oskarshamn har 15 nya spelare och tre nya tränare i truppen, vilket har gjort att man fått börja från "scratch". Försäsongen har rullat på bra och bitarna har fallit på plats undan för undan. Genrepet mot Tingsryd i lördags var riktigt bra och man kunde vända hem med en 4-2-seger mot seriekonkurrenten.

IKO har vunnit fem av sina sju träningsmatcher och endast förlorat mot Karlskrona (overtime) och Västervik. SSK har spelat nio matcher på försäsongen och vunnit tre, varav en i overtime.

IK Oskarshamns lagkapten Jonas Engström gör sin åttonde raka hockeyallsvenska seriepremiär. Han går in på sin fjärde säsong i hemmalaget och kom från fyra allsvenska säsonger i just SSK där han också var lagkapten sista året. Från den upplagan (2014/15) av SSK, som åkte ur Allsvenskan, finns idag bara en spelare, Lukas Carlsson, kvar i laget. Jonas Engström gjorde en stark säsong ifjol och har producerat bra även på försäsongen i kedjan med Robin Söderqvist och Nicklas Heinerö.

IKO kommer till seriepremiären med bra självförtroende och en skadefri trupp. Man är öppna för ytterligare en forward i truppen och avvaktar eventuella SHL-spelare som kan bli tillgängliga för lån. Dessutom inväntas besked om Björn Karlssons status efter hans rehabilitering.

Härnäst har IKO två bortamatcher, Västerås söndag och Pantern onsdag, innan det blir hemmamatch nästa lördag mot Björklöven tillsammans med Ladies Hockey Night.

Videointervjuer med Jonas Engström och Håkan Åhlund: