• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

Dags för seriepremiär och Scaniaderby

20 september 2018 16:02
HERR

Hockeysäsongen står för dörren och IK Oskarshamn gör seriepremiär på hemmaplan i ett Scaniaderby mot Södertälje SK. Senast lagen möttes var i första matchen i Slutspelsserien i mars. IKO vann den matchen med 4-1 och för övrigt hela Slutspelsserien. Två av spelarna som var med då som nu, John Dahlström och Robin Söderqvist gjorde var sitt mål. Det är fredagsmatch och biljettprognosen pekar på upp emot 2500 och därmed bra stöd för det till stora delar nya IKO-laget. Lagkaptenen Jonas Engström (bilden) gör sin åttonde raka hockeyallsvenska seriepremiär, fyra med SSK och fyra med IKO.


IK Oskarshamn har 15 nya spelare och tre nya tränare i truppen, vilket har gjort att man fått börja från "scratch". Försäsongen har rullat på bra och bitarna har fallit på plats undan för undan. Genrepet mot Tingsryd i lördags var riktigt bra och man kunde vända hem med en 4-2-seger mot seriekonkurrenten.

IKO har vunnit fem av sina sju träningsmatcher och endast förlorat mot Karlskrona (overtime) och Västervik. SSK har spelat nio matcher på försäsongen och vunnit tre, varav en i overtime.

IK Oskarshamns lagkapten Jonas Engström gör sin åttonde raka hockeyallsvenska seriepremiär. Han går in på sin fjärde säsong i hemmalaget och kom från fyra allsvenska säsonger i just SSK där han också var lagkapten sista året. Från den upplagan (2014/15) av SSK, som åkte ur Allsvenskan, finns idag bara en spelare, Lukas Carlsson, kvar i laget. Jonas Engström gjorde en stark säsong ifjol och har producerat bra även på försäsongen i kedjan med Robin Söderqvist och Nicklas Heinerö.

IKO kommer till seriepremiären med bra självförtroende och en skadefri trupp. Man är öppna för ytterligare en forward i truppen och avvaktar eventuella SHL-spelare som kan bli tillgängliga för lån. Dessutom inväntas besked om Björn Karlssons status efter hans rehabilitering.

Härnäst har IKO två bortamatcher, Västerås söndag och Pantern onsdag, innan det blir hemmamatch nästa lördag mot Björklöven tillsammans med Ladies Hockey Night.

Videointervjuer med Jonas Engström och Håkan Åhlund: