• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Tillsammans - IK Oskarshamn i samhället

IK Oskarshamn vill ta ett större ansvar för hur vi påverkar samhället ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Vi vill jobba långsiktigt med att ge tillbaka, påverka vår omgivning på ett positivt sätt och göra skillnad. Vi ser det som självklart att positivt bidra till samhället där vi verkar och bor.

Nu tar vi på IK Oskarshamn nästa steg för att utveckla vad vi som förening med hjälp av A-lagsspelarna kan bidra med till samhället. Under säsongen ska man besöka alla olika barn- och ungdomslag som spelar i klubben och prata om hur man är en god lagkamrat. Detta följs av besök i skolor i kommunen, här kommer spelarna att vara behjälpliga med vad just den skolans elever behöver stöd med. Det kan vara allt från att stimulera läslusten till att hitta rörelseglädje på rasterna. Spelarna kommer även att vara närvarande på allmänhetens åkning vid lov. Vi ska besöka barnavdelningar på sjukhus när det finns hockeyintresserade patienter. Reflexvästar ska tas fram för utdelning till barn i kommunens förskolor.

Detta har vi hunnit med redan:

SHL Pride

I februari genomförde alla SHL-lagen en stor HBTQ-satsning. Lagen utsåg HBTQ-ambassadörer, domarnas tröjor och den centrala SHL-kommunikationen var stripade i regnbågsfärger. Detta för att belysa att alla är välkomna till vår klubb och till hockeyn som sport. Innan en match delade IK Oskarshamnn ut 10 000 kronor till Oskarshamn Pride.

Prostatacancer-förbundet

Prostatacancerföreningen i Tjust var närvarande på flera matcher i november månad. Där informerade dom hockeypubliken om deras verksamhet och visade vad föreningen kan hjälpa till med, hur drabbade och anhöriga kan söka stöd samt sålde nyckelringar med mera för att samla in pengar.

Ungdomskronan

429 066 kr samlades in under säsongen genom projektet Ungdomskronan där företag och privatpersoner tillsammans hjälptes åt. Pengarna användes till att ge våra barn och ungdomar hockeyträning fri från deltagaravgifter under kommande säsong.

Majblommeföreningen

Majblommeföreningen verkar för att barn som lever i familjer med svag ekonomi ska kunna få stöd. IK Oskarshamn skänker årligen matchbiljetter för utdelning till dessa barn med familjer.

Carolas Tomteverkstad

IK Charity hjälpte Carolas Tomteverkstad att samla in julklappar som sedan skänktes till utsatta familjer för att föra deras jul bättre. Projektet fick en stor genomslagskraft och det samlades in massor av julklappar.

Barncancerfonden

IK Charity (IK Oskarshamns A-lags spelarfruar och flickvänner) arrangerade en hockeymatch där Växjö Ladies stod för motståndet. Arrangemanget blev en succé och det samlades in 100 000 kr denna dag. IK Oskarshamn, Be-Ge Företagen och vår hockeypublik samlade tillsammans med hjälp av välgörenhetstema på en SHL-match samt bland annat auktion av jubileumströjor in ytterligare över 100 000 kr. Sammanlagt gav IK Oskarshamns insamling till Barncancerfonden 237 948 kr.